Stoiximan Super League

Αφετηρία με προορισμό τα… πλέι οφ

Τον πρώτο τελικό από μία σειρά αγώνων που πρέπει να πάρει νίκες δίνει απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η συμμετοχή της ομάδας στη διαδικασία των πλέι οφ της επόμενης σεζόν.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος πρέπει οι «πράσινοι» να κάνουν ένα σερί από νικηφόρα αποτελέσματα για να μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα «εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Για αυτό τον λόγο ο αποψινός (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) αγώνας με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ αντιμετωπίζεται ως ο πρώτος… τελικός από μία σειρά αγώνων που πρέπει να μαζέψει «τρίποντα» η ομάδα του Φάμπρι.

Αυτό, μάλιστα, τόνισε και ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στην τελευταία προπόνηση πριν από το σημερινό ματς: «Σε αυτό το παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς εκτός από τη νίκη. Πρέπει να νικήσουμε. Καταλάβατε όλοι, πλέον, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για εμάς. Στο παιχνίδι αυτό θα φύγουμε από το γήπεδο μόνο νικητές»!

Στη συνέχεια, ο 57χρονος προπονητής μίλησε για τους Κρητικούς: «Ο ΟΦΗ εκτός έδρας δεν είναι πολύ δυνατός, δεν πρεσάρει ψηλά. Είναι ομάδα, που στηρίζεται στην έδρα της, αλλά έχει κάποιους παίκτες, που χρειάζονται προσοχή στις αντεπιθέσεις».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Φάμπρι έχει αποφασίσει την ενδεκάδα και το μοναδικό δίλημμα που αντιμετωπίζει είναι η χρησιμοποίηση του Μαρίνου ή του Κάιπερ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Μαρίνο (ή Κάιπερ). Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Σο, έχοντας στα πλάγια τους Μαυρία και Σισοκό. Ρόλο επιτελικού χαφ θα έχει ο Φουρλάνος και στην κορυφή της επίθεσης παίξει ο Τοτσέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Εσπάρθα, Ντίνας και Φορναρόλι. Ο Ισπανός προπονητής άφησε εκτός τους τραυματίες Βελάσκες, Ντίνα, Χουχούμη και Ταμπάκη, τον αδειούχο Κουίνσι, τον ανέτοιμο Φιγκερόα και για λόγους τακτικής τους Κοτσόλη, Σπυρόπουλο, Μπαρμπαρούση, Αποστολόπουλο, Κουσίδη, Δώνη και Μαρινάκη.

Προϊστορία

Στις 20 Δεκεμβρίου 1987 καταγράφηκε η μοναδική νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα και μάλιστα με το επιβλητικό 5-2. Στα υπόλοιπα 36 παιχνίδια, οι «πράσινοι» κυριαρχούν, μια και έχουν 28 νίκες και 7 ισοπαλίες. Η τελευταία ισοπαλία σημειώθηκε το 2006-07 (2-2).

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

27/11/11 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1 (14' Ζέκα, 46' Κλέιτον, 75' πεν. Λέτο - 58' πεν. Καλάιτζιτς)
24/04/09 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1 (53' Μάντζιος, 62' Χριστοδουλόπουλος, 76' Κλέιτον - 72' Κοστόφσκι)
23/12/07 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1 (6' Μαντζιος, 77' αυτ. Ισσά, 80' Σαλπιγγίδης - 76' Νουαφόρ)
11/02/07 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 2-2 (3' πεν., 13' πεν. Σαλπιγγίδης - 4' Νουαφόρ, 14' Ντρούλιτς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x