Stoiximan Super League

Το’ χουν πάρει απόφαση…

Η προθεσμία στον Φεϊζάλ να βάλει τα 28 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ λήγει την Παρασκευή, αλλά στον Παναθηναϊκό φαίνεται πως έχουν ήδη συμβιβαστεί με την ιδέα πως ο πρίγκιπας δεν θα εμφανιστεί.

Αν και κάποιες πηγές επιμένουν πως το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά και αναφέρουν πως είτε θα βάλει τα λεφτά, είτε θα ζητήσει μικρή παράταση, η διοίκηση της ΠΑΕ μοιάζει να το έχει πάρει απόφαση πως δεν θα μπουν χρήματα. Έτσι, ήδη προετοιμάζει τις κινήσεις της για να καλύψει τις πολλές «τρύπες» και να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος προσανατολίζεται στο να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για 15 εκατ. ευρώ, με στόχο να καλυφθούν τουλάχιστον τα μισά εξ αυτών. Πώς θα γίνει αυτό; Με δάνειο και εγγυητές τους μετόχους, με χρηματοδότηση από ορισμένους εκ των μετόχων (Βγενόπουλος και Πολέμης συμμετείχαν στις προηγούμενες αυξήσεις βάσει του ποσοστού τους και μένει να φανεί αν θα το ξανακάνουν τώρα), αλλά και με όσα χρήματα καταφέρει να συγκεντρώσει η «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την αγορά μετοχών σε οποιονδήποτε οπαδό, χωρίς την προϋπόθεση να γίνει μέλος της «Συμμαχίας».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αισιοδοξεί πως με τις παραπάνω κινήσεις και τις απαραίτητες περικοπές η χρονιά θα βγει, έστω και… κουτσά-στραβά. Το «ψαλίδι» είναι αναγκαίο, ειδικά στο ρόστερ. Οι ποδοσφαιριστές με μεγάλα συμβόλαια θα κληθούν προσεχώς για συζητήσεις, αλλά είναι αμφίβολο αν θα συναινέσουν σε δραστικές περικοπές. Επί παραδείγματι, στον Λουκά Βύντρα λέγεται πως θα προταθεί μείωση συμβολαίου κατά 50%, αλλά δεν πρόκειται να συναινέσει. Ευχής έργο θα ήταν για τον Παναθηναϊκό να απαλλαγεί από κάποια μεγάλα συμβόλαια μέσω πώλησης ή έστω δανεισμού παικτών, με τους Βύντρα και Χριστοδουλόπουλο να είναι στη λίστα. Οι περιπτώσεις των επίσης ακριβοπληρωμένων Λέτο και Μπουμσόνγκ συγκεντρώνουν διαφορετικές δυσκολίες και δύσκολα θα υπάρξει ουσιαστική λύση πριν το καλοκαίρι.

Σημαντική υποσημείωση αποτελεί ότι οι διαπραγματεύσεις με τους παίκτες απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, καθώς η διοίκηση είναι στην… ανάγκη τους. Καλείται να προχωρήσει σε νέα διακανονισμό για τα χρήματα που τους οφείλει (ξοφλήθηκαν όσα είχαν λαμβάνειν από πέρυσι, αλλά τους οφείλονται χρήματα από τη φετινή περίοδο), προκειμένου να περάσει τον έλεγχο της UEFA το Μάρτιο για να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη περίοδο.

Όσο για μεταγραφές, όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει ως έχει μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο ήδη μαγειρεύει πριν χορτάσει, καθώς έχει «κλείσει» τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο και είναι κοντά στον Τόμας Ντε Βινσέντι, που μένουν ελεύθεροι από Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, ενώ εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις παικτών που μπορούν να έρθουν με μικρό ή καθόλου κόστος αλλά να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x