Stoiximan Super League

Ψάχνει τρόπο αντίδρασης και… λεφτά

Τρόπο αντίδρασης απέναντι στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο το οποίο καταγγέλλουν αναζητούν στον Παναθηναϊκό. Απορρίφθηκε η ιδέα νέας λίγκας, η πιθανότητα διαβήματος στην UEFA, η στροφή στη δημιουργία συμμαχιών στη διοργανώτρια αρχή και η ιδέα για ξένους διαιτητές. Νέες επαφές με μετόχους και επιχειρηματίες αρχίζει ο Αλαφούζος για την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Τρόπο αντίδρασης απέναντι στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο το οποίο καταγγέλλουν αναζητούν στον Παναθηναϊκό. Η ιδέα της δημιουργίας νέας λίγκας συζητήθηκε και απορρίφθηκε, αφού φαντάζει ουτοπική και οι συνέπειες για την ομάδα θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα όποια πιθανά κέρδη. Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του εξετάζουν πιο ρεαλιστικούς τρόπους έκφρασης της δυσαρέσκειάς τους και δίχως να έχουν καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένα μέτρα, φαίνεται πως συμφωνούν σε κάποια ζητήματα.

Η διοίκηση της ΠΑΕ επιθυμεί να δημιουργήσει φιλίες και συμμαχίες μέσα στη λίγκα με άλλες ομάδες που εμφανίζονται δυσαρεστημένες από καταστάσεις. Έτσι θα αποκτήσει δύναμη στη διοργανώτρια αρχή και κατά συνέπεια στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Πρόκειται, ωστόσο, για έναν στόχο που απαιτεί χρόνο για να υλοποιηθεί. Οι «πράσινοι» επιθυμούν να ενημερώσουν την UEFA για την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό σκηνικό στην Ελλάδα μέσω διαβήματος, ωστόσο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία συνδιαλέγεται μόνο μέσω της ΕΠΟ κι όχι απευθείας με τους συλλόγους, τουλάχιστον σε θεσμικό επίπεδο. Παράλληλα εξετάζεται νομικώς η δυνατότητα να ζητηθεί να διευθύνονται οι αγώνες από ξένους διαιτητές. Η ιδέα για αγωγές κατά διαιτητών, ΕΠΟ και ΚΕΔ δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες και με αμφίβολα αποτελέσματα.

Ψάχνει λεφτά

Η προκήρυξη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, ήταν αναγκαία για λογιστικούς λόγους για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα επιδιωχθεί να καλυφθεί έστω και κατά ένα μικρό ποσοστό το παραπάνω ποσό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας της ομάδας και να καλυφθούν τα χρέη. Βάσει του ποσοστού της, η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» πρέπει να καλύψει 8,8 εκατ. ευρώ από την αύξηση, κάτι που μοιάζει απίθανο να συμβεί. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα στραφεί εκ νέου σε μετόχους και οικονομικά επιφανείς φίλους του Παναθηναϊκού μήπως και ενισχύσουν, έστω και με μικρά ποσά, την προσπάθεια που γίνεται. Οι πρώτοι στους οποίους θα στραφεί είναι οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Αδαμάντιος Πολέμης, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο να συνδράμουν, για τον επιπλέον λόγο πως έτσι θα αυξήσουν το ποσοστό τους στην ΠΑΕ. Οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι. Εφόσον δεν συγκεντρωθεί έστω κι ένα μικρό ποσό από τα 15 εκατ. ευρώ, ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι ορατός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x