Stoiximan Super League

«Ήθελα στην κορυφή τον Σαββίδη»

Τον λόγο για τον οποίο δεν θέλησε -στην παρούσα φάση- να αναλάβει διοικητικό ρόλο στον ΠΑΟΚ, επισήμανε ο άλλοτε γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Λυσσαρίδης. «Σε αυτό το μοντέλο που πρότεινα τοποθετούσα στην κορυφή τον ίδιο τον κ. Σαββίδη, χωρίς να αμφισβητώ το πρόσωπο του Βρύζα. Αυτό θα διασφάλιζε μια ενότητα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον λόγο για τον οποίο δεν θέλησε -στην παρούσα φάση- να αναλάβει διοικητικό ρόλο στον ΠΑΟΚ, επισήμανε ο άλλοτε γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Λυσσαρίδης.

«Σε αυτό το μοντέλο που πρότεινα τοποθετούσα στην κορυφή τον ίδιο τον κ. Σαββίδη, χωρίς να αμφισβητώ το πρόσωπο του Βρύζα. Αυτό θα διασφάλιζε μια ενότητα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιο το σχόλιό του για τις πρώτες κινήσεις του 53χρονου επιχειρηματία από την στιγμή που έγινε αφεντικό στον «Δικέφαλο του Βορρά».


Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Στις συναντήσεις που είχαμε μου ζήτησε με επιμονή να συμμετάσχω στο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στις κουβέντες μας θα μπορούσε να δώσει κανείς πολλές ερμηνείες, εμένα μου ζήτησε να είμαι στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Υπήρχε δική μου τοποθέτηση. Δεν αρνήθηκα τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ., όμως πρότεινα στον κ. Σαββίδη ένα διοικητικό μοντέλο που πιστεύω πως στη συγκεκριμένη συγκυρία ότι είναι το πιο αποτελεσματικό. Σε αυτό το μοντέλο που πρότεινα τοποθετούσα στην κορυφή τον ίδιο τον κ. Σαββίδη επιχειρηματολογώντας το γιατί.

Να διευκρινίσω απολύτως ότι αυτό δε συνιστά καμία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Βρύζα ή οποιουδήποτε άλλου πάρει τη θέση του προέδρου. Αυτός που θα είναι ο πρόεδρος χρειάζεται τη στήριξη και τις ευχές μας. Είναι συμβατή μια συμμετοχή μου με προϋπόθεση τη συμμετοχή του Σαββίδη στην κορυφή της πυραμίδας. Αυτό θα διασφάλιζε μια ενότητα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, θα εξέπεμπε μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Στο εσωτερικό της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Ελλάδας και γενικότερα».

Για την πιθανότητα συμμετοχής σε μια επόμενη διοίκηση: «Προοπτική στην τρέχουσα συγκυρία υπήρχε, αλλά ήταν απαραίτητος ο όρος για μένα να είναι πρόεδρος ο Σαββίδης. Τώρα το θέμα έκλεισε μελλοντικά αν προκύψει θα το συζητήσουμε. Δεν διαπραγματεύτηκα ποτέ με τον κ Σαββίδη δε έβαλα ποτέ όρους ή δεσμεύσεις σε έναν άνθρωπο που έβαλε 10 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ».

Για την σχέση του με τον Βασίλη Γκαγκάτση: «Δεν άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχω υπό τις οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Χωρίς να προσωποποιώ τη σχέση μου με τον Γκαγκάτση, ακολουθήσαμε δυο διαφορετικούς δρόμους. Δε θέλω να τον κρίνω, είχε τη δική του διαδρομή. Ακολουθούμε ασύμβατους δρόμους. Ο Σαββίδης έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Δεν παραγνωρίζω και εκτιμώ τη συνεισφορά τού Γκαγκάτση την τριετία 1984-1987 όπου βρεθήκαμε μαζί στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας. Τότε η συνεισφορά του ήταν σημαντική για να οργανώσουμε το ποδόσφαιρο της Μακεδονίας. Από κει και πέρα ο καθένας ακολούθησε τον δικό του δρόμο».

Για τις κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στους Θεσσαλονικείς: «Ο κ. Σαββίδης μου έδωσε την εικόνα ενός πολύ συγκροτημένου ανθρώπου που έχει άποψη και φιλοσοφία για τον αθλητισμό. Τη φιλοσοφία που θα ασκήσει στη διοίκηση δεν μπορώ να τη γνωρίζω ούτε να την προδικάσω ή να την υποδείξω. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στο Σαββίδη το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Να στηρίξει ο καθένας με τον δικό του τρόπο την προσπάθεια και να μην ψάχνουμε τρόπο να ασκήσουμε κριτική. Ο Σαββίδης είναι θείο δώρο για τον ΠΑΟΚ, την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επιχειρεί να διαμορφώσει υγιείς συνθήκες για το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τις κουβέντες που έκανα μαζί του διαπίστωσα με χαρά πως θέλει να κάνει έναν ισχυρό ΠΑΟΚ και να εκπέμψει μήνυμα υγιούς ανταγωνισμού. Θα δώσει τις δυνάμεις του για κάτι τέτοιο. Στην τελευταία μας κουβέντα έθεσα σαν μια προϋπόθεση συμβατότητας της δικής μου συμμετοχής, να είναι ο Σαββίδης στην κορυφή της πυραμίδας, ο ίδιος επικαλέστηκε λόγους εργασίας».

Για την προοπτική του ΠΑΟΚ να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή στην Ελλάδα: «Ναι το πιστεύω με τη δυναμική που έχει ο ΠΑΟΚ. Θέλει κόπο, υπομονή και επιμονή. Χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου και μπορεί να τα καταφέρει. Έχει τη δυναμική ο ΠΑΟΚ να γίνει ο ισχυρός πόλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τη διαιτησία: «Με αυτό που εσείς χαρακτηρίζετε ρομαντισμό, στην πραγματικότητα υποκρύπτετε τη διάσταση της αφέλειας. Εγώ το θεωρώ υπέρτατο ρεαλισμό. Η φιλοσοφία της προηγούμενης δεκαετίας θεωρώ πως είναι η τρέχουσα σωστή για την επόμενη 5ετία. Από τους πολλούς που καταφέρονται δημόσια κατά του κατεστημένου είναι υπέρ αυτού. Έπρεπε πολύ νωρίτερα να αρχίσει η προσπάθεια ώστε να εκλείψει το παρασκήνιο. Αν μπορούσαν ο καθένας να προωθήσει τα του οίκου του και να έρθει με το πλήρωμα του χρόνου η πρώτη θέση μέσα από υγιή ανταγωνισμό, αυτό δεν εξασφαλίζει τη διάρκεια; Πρώτα απ όλα να κάνει ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα. Να κερδίζει τις μάχες στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x