Stoiximan Super League

«Μιλάω με όλους, αλλά πρώτα με τον Άρη»

Διατεθειμένος να συνεχίσει στον Άρη και μετά το καλοκαίρι, όταν λήγει το υπάρχον συμβόλαιό του, εμφανίστηκε ο Μάρκος Βελλίδης. Μιλώντας σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης, ο διεθνής τερματοφύλακας τόνισε πως πριν μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση με άλλες ομάδες θα περιμένει τους "κίτρινους". Τι ανέφερε για την φετινή πορεία του Άρη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Διατεθειμένος να συνεχίσει στον Άρη και μετά το καλοκαίρι, όταν λήγει το υπάρχον συμβόλαιό του, εμφανίστηκε ο Μάρκος Βελλίδης.

Μιλώντας σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης, ο διεθνής τερματοφύλακας τόνισε πως πριν μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση με άλλες ομάδες θα περιμένει τους "κίτρινους".

Τι ανέφερε για την φετινή πορεία του Άρη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.


Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάρκος Βελλίδης:

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα, και τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα, ο Μάρκος Βελλίδης δήλωσε: «Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να παραμείνουμε στην κατηγορία. Τo πρωτάθλημα είναι δύσκολο, με πολλές ισάξιες ομάδες, όμως εμείς έχουμε ένα καλό σύνολο, και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα» ενώ για την συνέχεια του πρωταθλήματος και την προοπτική της εξόδου στην Ευρώπη πρόσθεσε «Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα οικονομικά & διοικητικά για να κατορθώσουμε να βγούμε στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι έγινε αγώνας από τους ανθρώπους της διοίκησης για να βρεθούν χρήματα και συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο να μπούμε στις πρώτες θέσεις. Θα το προσπαθήσουμε. Αλλά πρέπει να αλλάξουν και κάποια πράγματα».

Για την αλλαγή του προπονητή στον ΑΡΗ ο Μάρκος Βελλίδης σχολίασε: «Η ομάδα άρχισε να παίρνει βαθμούς. Άλλαξαν κάποια πράγματα στην προπόνηση, αλλά δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό, γιατί περνάω όλη τη μέρα μου με τον προπονητή τερματοφυλάκων. Ο κ. Πασιαλής γνωρίζει πολύ καλύτερα τα παιδιά, από την 2η ομάδα. Παίρνοντας δύο ισοπαλίες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό λύνονται τα πόδια σου, και παίρνεις πιο εύκολα τους βαθμούς».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε στην αρχή της σεζόν ανάμεσα στον ίδιο και τον Μάκη Κατσαβάκη είπε «Δημιουργήθηκε ένα θέμα. Μίλησα με τον προπονητή μου. Ότι είπαμε δεν βγαίνει προς τα έξω» και πρόσθεσε «Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα να αποχωρήσω. Είμαι δυόμιση χρόνια στον ΑΡΗ, και τα δίνω όλα. Κακές στιγμές υπάρχουν πάντα. Για μένα το θέμα τελείωσε εκεί».
Για τον πρόσφατο αγώνα με την Βέροια είπε χαρακτηριστικά πως «Είναι πολύ πιο σημαντική η ανατροπή του σκορ με την Βέροια, παρά οι ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

Ο Μάρκος Βελλίδης ρωτήθηκε από τους σπουδαστές για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, και αν πιστεύει πως το αποτέλεσμα δεν κρίθηκε μόνο από αγωνιστικούς παράγοντες, και απάντησε «Εμείς βγήκαμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Προηγηθήκαμε δύο φορές, αλλά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ. Νομίζω αυτό έπαιξε ρόλο».
Οι σπουδαστές επίσης τον ρώτησαν για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και ο Μάρκος Βελλίδης είπε «Το φετινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ατυχές για εμάς. Ό,τι κι αν έκανε η ομάδα του ΠΑΟΚ, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα. Στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι. Πάντως για μένα και αυτό το παιχνίδι σημαίνει 3 βαθμούς και τίποτα άλλο».

Για τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΑΡΗΣ, ο Μάρκος Βελλίδης τόνισε: «Αν μια ομάδα έχει διοικητικά προβλήματα, τότε έχει προβλήματα παντού. Ξέρουμε αυτή την κατάσταση, μείναμε με αυτή την κατάσταση στην ομάδα. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα διοικητικά, και όταν έρθει η ώρα θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Για τις ιστορίες που βγαίνουν στον τύπο σχετικά με Έλληνες ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είπε «Είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Πέρυσι η ομάδα μου δεν είχε θέρμανση στα αποδυτήρια, ζεστό νερό, και οι παίκτες ήμασταν ένα χρόνο απλήρωτοι, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα γίνεται πλέον βιοποριστικό».
Πρόσθεσε, όμως, πως «Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο σκοπός είναι να κερδίσουμε. Σίγουρα όταν η ομάδα έχει οικονομικό πρόβλημα, δεν καλύπτει σε πολλά πράγματα τον ποδοσφαιριστή. Αυτή τη στιγμή όμως δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό. Τα υπόλοιπα θα τα σκεφτώ το καλοκαίρι».

Ο Μάρκος Βελλίδης ρωτήθηκε για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, και αν έχουν γίνει συζητήσεις για ανανέωση. Ο ίδιος απάντησε «Έχουν γίνει κάποιες φιλικές συζητήσεις με την Διοίκηση. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα μιλήσουμε και σε μεγαλύτερο βάθος. Περνάω όμορφα στον Άρη, αν καταφέρω να συνεχίσω σε αυτόν θα είναι καλά».

Για πιθανές προτάσεις από άλλες ομάδες είπε «Το καλοκαίρι θα συζητήσω με όποιον θέλει να μιλήσει μαζί μου», αλλά πρόσθεσε «Εάν συζητήσω με την ομάδα όπως πρέπει, είναι πολύ πιθανόν να είμαι του χρόνου με τον ΑΡΗ. Έχω δεθεί με την ομάδα» και κατέληξε «Ο κόσμος τους ΑΡΗ αναγνωρίζει την προσπάθεια των παιχτών. Μέχρι το καλοκαίρι θα αγωνίζομαι με τα χρώματα του ΑΡΗ».

Μάλιστα οι σπουδαστές τον ρώτησαν αν θα πήγαινε στον ΠΑΟΚ, και αυτός απάντησε «Δεν μπορώ να μιλήσω υποθετικά. Σε μία τέτοια περίπτωση θα είμαι τυπικός, και θα μιλήσω μαζί τους όπως με κάθε άλλη ομάδα».

Όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι οι στόχοι του απάντησε «Στόχος μου είναι να κερδίζει η ομάδα. Όταν κερδίζει η ομάδα κερδίζω και εγώ. Όσο πιο ψηλά τερματίσει στο φινάλε του πρωταθλήματος η ομάδα, τόσο πιο καλό θα είναι αυτό για εμένα, γιατί τότε τελειώνει και το συμβόλαιό μου».

Για το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα, και την μία φορά που κλήθηκε σε αυτή, ο Μάρκος Βελλίδης δήλωσε «Η κλήση μου στην Εθνική ήρθε μετά από πολύ καιρό, από τις καλές παρουσίες μου. Δεν θεωρώ ότι αυτό ήταν κάτι σπουδαίο. Σπουδαίο θα είναι να γίνω μέλος αυτής της ομάδας» και συνέχισε «Θεωρώ ότι μπορώ να είμαι βασικός στην Εθνική. Είναι στο χέρι του ομοσπονδιακού προπονητή να μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι αδικημένος».
Τέλος σε ερώτηση αν πιστεύει πως η Εθνική ομάδα θα προκριθεί στο Μουντιάλ απάντησε «Νομίζω πως σίγουρα θα προκριθούμε στο Μουντιάλ, και μάλιστα πρώτοι από τον όμιλό μας».

Όσο για το Ελληνικό πρωτάθλημα, και αν θα μπορέσει να το διεκδικήσει άλλη ομάδα από τον Ολυμπιακό είπε χαρακτηριστικά «Όπως φαίνεται, νομίζω πως όχι».

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Χήτας, υπεύθυνος του τομέα σπουδών Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x