Stoiximan Super League

Η άμυνα δεν είναι ντροπή…

Μια από τις αγαπημένες φράσεις των οπαδών της είναι το «ΑΕΚ σημαίνει επίθεση». Στο μπλοκάκι του Έβαλντ Λίνεν όμως δεν είναι (ακόμα τουλάχιστον) γραμμένη. Έχοντας διαπιστώσει πόσο οδυνηρή αποδείχθηκε ως τώρα η απουσία οποιασδήποτε βαθμοθηρικής διάθεσης, ο Γερμανός θέτει πρώτο στόχο ενόψει ΠΑΟΚ το μπλοκάρισμα του αντιπάλου. Γι’ αυτό εμμένει σε ενδεκάδα με Φέτση, χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό και με βάρος στις αντεπιθέσεις.

Μια από τις αγαπημένες φράσεις των οπαδών της είναι το «ΑΕΚ σημαίνει επίθεση». Στο μπλοκάκι του Έβαλντ Λίνεν όμως δεν είναι (ακόμα τουλάχιστον) γραμμένη.

Έχοντας διαπιστώσει πόσο οδυνηρή αποδείχθηκε ως τώρα η απουσία οποιασδήποτε βαθμοθηρικής διάθεσης, ο Γερμανός θέτει πρώτο στόχο ενόψει ΠΑΟΚ το μπλοκάρισμα του αντιπάλου.

Γι’ αυτό εμμένει σε ενδεκάδα με Φέτση, χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό και με βάρος στις αντεπιθέσεις.

Μετά και την προπόνηση της Πέμπτης μπορούν να εξαχθούν πιο σοβαρά συμπεράσματα για τα σχέδια του Λίνεν ενόψει του πρώτου επίσημου παιχνιδιού του με την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι για δεύτερη σερί μέρα δοκίμασε τους ίδιους έντεκα ως «βασικούς» στη λογική του 4-2-3-1 που αναμένεται να διατηρήσει.

Ενώ λοιπόν το δίλημμα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια φαίνεται ότι θα πάρει την απάντηση «Αραμπατζής» εκείνη του παρτενέρ του «σίγουρου» Κορδέρο στα χαφ μοιάζει όλο και πιθανότερο να καλυφθεί από τον Φέτση. Όχι διότι ο Λίνεν τον θεωρεί ποιοτικότερο από τον Ρίκκα, αλλά διότι κρίνει απαραίτητη για την αναχαίτιση του ΠΑΟΚ τη χρησιμοποίηση ενός ψηλότερου και με περισσότερα φυσικά προσόντα παίκτη.

Αυτός ο λόγος εξάλλου (η επιθυμία να κλείσει πρώτα απ’ όλα τους διαδρόμους προς την περιοχή του) είναι εκείνος που τον οδηγεί στην απόφαση να χρησιμοποιήσει τον Βαλεντίνο Βλάχο ως δεξί χαφ: Ούτως ώστε να βοηθά τον μπακ Αρκούδα στην αντιμετώπιση του Λίνο, τα «ανεβάσματα» του οποίου θεωρούνται βασικό στοιχείο της δημιουργικότητας του αντιπάλου.

Ενώ στην άμυνα όμως δεν αναμένονται άλλες καινοτομίες (ο Κοντοές θα μείνει αριστερά και οι Γιάγκο-Κουτρουμπής θα είναι το δίδυμο στα στόπερ) αυτές φαίνεται ότι ο Λίνεν τις κρατά για την επίθεση. Ή μάλλον για την επιθετική λειτουργία, αφού ο Γερμανός δείχνει διατεθειμένος να παρατάξει την ομάδα χωρίς καθαρόαιμο σέντερ-φορ.

Την ώρα λοιπόν που Λαγός και Βλάχος θα προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), οι Κατίδης και Φούντας θα εναλλάσσονται στις θέσεις του επιτελικού και του προωθημένου -με στόχο να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους και να χτυπήσουν το αργό δίδυμο των στόπερ του ΠΑΟΚ.

Ακόμα πάντως κι αν η ενδεκάδα δεν θεωρείται φυσικά σίγουρη, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η προσέγγιση του ματς από τον Λίνεν. Ήτοι, βάρος στην αμυντική λειτουργία, προσοχή στα άκρα του αντιπάλου και στα σουτ έξω από την περιοχή και προσπάθεια για παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων αντεπιθέσεων.

Ένα παιχνίδι που δεν αναμένεται να ενθουσιάσει τον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά μοιάζει πιθανότερο να της δώσει πόντους απ' αυτούς που τόσο έντονα έφτασε να χρειάζεται.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x