Stoiximan Super League

Έχει ο Θεός…

Η αναζήτηση προπονητή στην ΑΕΚ άρχισε από το μηδέν μετά την… άνωθεν παρέμβαση που οδήγησε σε απόρριψη της πρότασης της ΠΑΕ από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Πολλές οι σκέψεις για τη διάδοχη κατάσταση, ελάχιστα τα χρήματα και ο χρόνος μέχρι τον «τελικό» με την Κέρκυρα. Οι περιπτώσεις που ακούγονται για τη διαδοχή του Βαγγέλη Βλάχου και οι πιθανότητες που έχουν.

Η αναζήτηση προπονητή στην ΑΕΚ άρχισε από το μηδέν μετά την… άνωθεν παρέμβαση που οδήγησε σε απόρριψη της πρότασης της ΠΑΕ από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Οι λύσεις που υπάρχουν στο μυαλό των ανθρώπων της διοίκησης είναι πολλές, αλλά τα μέσα περιορισμένα και ο χρόνος λιγοστός, αφού το Σάββατο υπάρχει το κρίσιμο ματς με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ.

Οι διοικούντες έχουν κάνει πολλαπλές κρούσεις, αλλά μέχρι αργά χθες βράδυ δεν είχαν καταλήξει σε ένα πρόσωπο. Επαφή υπήρξε με τον Έβαλντ Λίνεν και τον Χουάν Κάρλος Γαρίδο, δύο ξένους προπονητές με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο δύσκολα θα προχωρήσουν αυτές οι περιπτώσεις. Μεγάλο μειονέκτημα στην προσπάθεια πρόσληψης ξένου προπονητή είναι ότι τα χρήματα που μπορεί να δώσει η ΠΑΕ δεν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Προτάθηκε και ο Κρις Κόουλμαν, που πέρασε από τη Λάρισα, αλλά από τη στιγμή που εργάζεται στην εθνική Ουαλίας δεν θα μπορεί να δουλέψει απερίσπαστος.

Πιθανότερη λύση φαντάζει κάποια από την ελληνική αγορά. Ο Τραϊανός Δέλλας θεωρείται από πολλούς μέσα στην ομάδα ιδανική επιλογή, αλλά αφενός μεν υπάρχουν αρκετοί που έχουν τις αμφιβολίες τους λόγω της προπονητικής απειρίας του (πρόσφατα εξασφάλισε το δίπλωμα), αφετέρου δε ο ίδιος παρουσιάζεται διστακτικός στο να ξεκινήσει την καριέρα του στους πάγκους σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης (κυρίως) και ο Μάκης Χάβος έχουν τις πιθανότητές τους, αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό. Ως έσχατη λύση αντιμετωπίζεται αυτή του Ντανιέλ Μπατίστα, προπονητή της ομάδας Νέων, που δεν αποκλείεται να βρίσκεται στον πάγκο ως υπηρεσιακός στο ματς του Σαββάτου. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ΑΕΚ αυτοπροτάθηκε μέσω e-mail ο Τάκης Λουκανίδης (!), αλλά είναι μια περίπτωση που δεν πρόκειται να προχωρήσει παρά την εκτίμηση που υπάρχει στο πρόσωπο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ χρειάζεται προπονητή… χθες. Σήμερα οι παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό και αρχίζουν… ακέφαλοι την προετοιμασία για τον «τελικό» απέναντι στην Κέρκυρα. Η νίκη είναι αναγκαία, προκειμένου να επέλθει μερικώς η ηρεμία πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος κι εν όψει του αγωνιστικού Γολγοθά που ακολουθεί (με ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό).

Μέχρι αύριο το mail

Ως την Τετάρτη θα έχει αποσταλεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ το διευκρινιστικό e-mail στους Δημήτρη Βιντιάδη και Κιθ Χάρις απαντώντας σε μία σειρά από ερωτήματα που τέθηκαν από τους υποψήφιους επενδυτές. Από τη στιγμή αυτή θα αρχίσει μία περίοδος αναμονής 7-10 ημερών για την οριστική απάντηση των ενδιαφερόμενων. Στις τάξεις της διοίκησης δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση, αλλά αισιοδοξούν πως όλα θα πάνε καλά και περίπου στις 20 Οκτωβρίου θα μπουν τα πρώτα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

Πλήρωσε την… περσινή δόση

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέβαλε χθες την τελευταία οφειλή για την περσινή δόση του άρθρου 44. Τα χρήματα (περίπου 200.000 ευρώ) ήρθαν από προείσπραξη της δόσης Νοεμβρίου από τη χορηγία του ΟΠΑΠ. Ασφαλώς ο βραχνάς αυτός δεν αποτελεί παρελθόν, αφού πλέον «τρέχει» η δόση του 2012 για το άρθρο 44, ήτοι επιπλέον 1,235 εκατ. ευρώ, ενώ το χρέος θα αποπληρωθεί το 2014.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x