Stoiximan Super League

Κρίνεται το μέλλον της στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο, όπου από σήμερα θα βρίσκεται ο Δημήτρης Βιντιάδης, κρίνεται το μέλλον της ΑΕΚ. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα έχει συζητήσεις με τον συνεργάτη του, Κιθ Χάρις, από τις οποίες και θα κριθεί αν τελικά θα μπουν στην ΠΑΕ. Τα «εμπόδια» και οι προϋποθέσεις για το deal. Σκέψεις για Φουρτάδο από την αρχή στο ματς με τον ΟΦΗ.

Στο Λονδίνο, όπου από σήμερα θα βρίσκεται ο Δημήτρης Βιντιάδης, κρίνεται το μέλλον της ΑΕΚ.

Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα έχει συζητήσεις με τον συνεργάτη του, Κιθ Χάρις, από τις οποίες και θα κριθεί αν τελικά θα μπουν στην ΠΑΕ.

Οι δύο άνδρες έχουν πλέον ολοκληρωμένη άποψη για τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, αλλά υπάρχουν κάποια εμπόδιο-όχι αξεπέραστα-στο δρόμο τους.

Αμφότεροι αναζητούν «συμπαίκτες», αφού φαίνεται πως οι δύο τους δεν συγκεντρώνουν (ή δεν διαθέτουν) το ποσό των 10-15 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο μεν Κιθ Χάρις προσπαθεί μέσω των διασυνδέσεών του στον επιχειρηματικό κόσμο να προσελκύσει κεφάλαια, ο δε Δημήτρης Βιντιάδης προσπαθεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Νίκο Νοτιά, αλλά και πρώην μετόχους (Χατζηιωάννου, Παππάς).

Κάποιες πηγές θέλουν τον Δημήτρη Βιντιάδη αποφασισμένο να προχωρήσει το deal ακόμη κι αν δεν συγκεντρωθεί αμέσως το απαιτούμενο κεφάλαιο. Σημειώνεται πως για να βγάλει η ΑΕΚ τη χρονιά χρειάζονται περίπου 9 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Κομβικής σημασίας για την εμπλοκή των ενδιαφερόμενων στην ΠΑΕ είναι και η ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, που στην παρούσα φάση επιβαρύνουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό με περίπου 700.000 ευρώ, ποσό δυσβάσταχτο. Στην ΑΕΚ ελπίζουν σε νέα ρύθμιση (θα χρειαστεί και η άδεια της Τρόικας) για εξόφληση σε 60 δόσεις, ενώ οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για συνολική ρύθμιση 100 δόσεων για όλες τις εταιρείες. Υπενθυμίζεται πως από τον Οκτώβριο «τρέχει» η δόση 1,235 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44 (αυτή κι άλλες δύο μέχρι το 2014 για να καλυφθεί οριστικά η οφειλή), ενώ τα συνολικά χρέη στην ΠΑΕ υπολογίζεται σε περίπου 33 εκατ. ευρώ.

Σκέψεις για Φουρτάδο

Η χρησιμοποίηση του Φουρτάδο αντί του Κατσικοκέρη στη διάρκεια του χθεσινού διπλού δείχνει ότι ο Βαγγέλης Βλάχος σκέφτεται για πρώτη φορά να δώσει φανέλα βασικού στον πρώτο στο ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ (18:15). Ο φορ από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο στις προπονήσεις και ίσως να πάρει την ευκαιρία που περιμένει.

Πρόβλημα υπάρχει στα αριστερά, αφού μετά την απουσία του Λαγού, αμφίβολος είναι ο Κοντοές λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, ενώ ενοχλήσεις στους προσαγωγούς έχει ο Νικολόπουλος. Έτσι δεν αποκλείεται να παίξει σαν μπακ ο Παπαδημητρίου, που απέναντι στον Άρη αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, ως εξτρέμ.

Τέλος ο Κουρέλλας έχει προβάδισμα έναντι του Κατίδη για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, όπως φάνηκε από τη χθεσινή δοκιμή.

Σίγουρη θέση στην ενδεκάδα έχουν οι Κωνσταντόπουλος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Αρκούδας, Ρίκκα, Κορδέρο, Φούντας και Γκερέιρο.

Μετά το χθεσινό δείπνο, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, η προπόνηση της Παρασκευής ορίστηκε για τις 18:00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x