Stoiximan Super League

Αδύνατη η μετακόμιση στη Ριζούπολη

Η ανάγκη μίας πιο «καυτής» έδρας, που θα δίνει μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες της ομάδας και θα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους δημιούργησε σενάρια περί μετακόμισης της ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Διαβάστε τους λόγους.

Η ανάγκη μίας πιο «καυτής» έδρας, που θα δίνει μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες της ομάδας και θα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους δημιούργησε σενάρια περί μετακόμισης της ΑΕΚ στη Ριζούπολη.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι λόγοι είναι κατά βάση οικονομικοί.

Η ΠΑΕ έχει διαθέσει περίπου 9.000 διαρκείας και η χωρητικότητα της Ριζούπολης δεν ξεπερνά τις 15.000 θέσεις. Η διοίκηση περιμένει έσοδα από τα εισιτήρια στα επόμενα παιχνίδια και ειδικά στα ντέρμπι για να έρθουν λεφτά στα άδεια ταμεία του συλλόγου. Ενδεχόμενη μετακόμιση στη Ριζούπολη θα επέτρεπε τη διάθεση μόλις 5-6 χιλιάδων απλών εισιτηρίων για κάθε αγώνα, συμπεριλαμβανομένων και των ντέρμπι.

Επιπροσθέτως, εφόσον για να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο της Ριζούπολης ως έδρα θα πρέπει να γίνουν βελτιωτικά έργα, που θα κόστιζαν αρκετά χρήματα τα οποία… λείπουν. Συν τοις άλλοις, η ΠΑΕ έχει έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου την τρέχουσα σεζόν με μειωμένο ενοίκιο. Ενδεχόμενη αποχώρηση από το γήπεδο του Αμαρουσίου πριν τη λήξη της σύμβασης, θα επέτρεπε στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρήσει σε καταγγελία και να έχει άλλα… τρεχάματα η «Ένωση».

Μέχρι νεωτέρας, λοιπόν, και τουλάχιστον για τη φετινή περίοδο η χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ είναι αναπόφευκτη για την ΑΕΚ. Η διοίκηση της ΠΑΕ ευελπιστεί σε στήριξη του κόσμου ανάλογη ή μεγαλύτερη της πρεμιέρας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, κάτι στο οποίο θα βοηθήσουν και τα καλά αποτελέσματα που μέχρι τώρα δεν έχουν έρθει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x