Stoiximan Super League

«Αυτό που αγαπάς, υπερασπίσου το»

«Δεν θα μπορούσα την μοναδική φορά που μου ζητήθηκε να βοηθήσω την ομάδα της καρδιάς μου να μην το κάνω», είπε ο Παύλος Τσίμας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Κάποτε είχαμε πρόεδρο που έβαζε λεφτά και τα νερά ήταν λιμνάζοντα. Δέναμε στα σκυλιά τα λουκάνικα και φέρναμε τον Τζιμπρίλ! Τώρα τελείωσαν αυτά, δεν υπάρχει άλλη λύση», συμπλήρωσε το μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, που θεωρεί πως πρέπει να... τελειώσει το ελληνικό «παραγοντιλίκι» για να αλλάξει σελίδα και το ποδόσφαιρο.

«Δεν θα μπορούσα την μοναδική φορά που μου ζητήθηκε να βοηθήσω την ομάδα της καρδιάς μου να μην το κάνω», είπε ο Παύλος Τσίμας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Κάποτε είχαμε πρόεδρο που έβαζε λεφτά και τα νερά ήταν λιμνάζοντα. Δέναμε στα σκυλιά τα λουκάνικα και φέρναμε τον Τζιμπρίλ!

Τώρα τελείωσαν αυτά, δεν υπάρχει άλλη λύση», συμπλήρωσε το μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, που θεωρεί πως πρέπει να... τελειώσει το ελληνικό «παραγοντιλίκι» για να αλλάξει σελίδα και το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Παύλου Τσίμα στον Βασίλη Σαμπράκο:

-Πως το αποφασίσατε;

«Για δύο πράγματα κάνουν οι άντρες μαλακίες… Για τις γυναίκες και το ποδόσφαιρο». (γέλια)

-Θέλω να πω, τι πιστεύετε ότι πρέπει να περιέχει η προσπάθεια που κάνετε για να πετύχει και να πείσει τον κόσμο να συμμετάσχει στο εγχείρημα;

«Θεωρώ πως είναι μια καταπληκτική ευκαιρία. Δεν είναι ένας έρανος αυτό που κάνουμε. Αξιοποιούμε την κρίση του λαού για να αλλάξουμε μία κατάσταση. Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα βήμα εξυγίανσης. Δεν συμμετέχω μόνο για την ομάδα μου που κινδυνεύει, αλλά και για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ειλικρινά σας λέω, αν αύριο το πρωί έλεγε ο Αμπράμοβιτς “αγοράζω τον Παναθηναϊκό”, εγώ μέσα μου θα στεναχωριόμουν. Γιατί θα χάνονταν μία τεράστια ευκαιρία. Αιτία της παρακμής στο ποδόσφαιρο, είναι το διοικητικό σχήμα. Αυτό το… παραγοντιλίκι. Αν μια ομάδα βάλει χιλιάδες κόσμο για μετόχους, θα αλλάξει και το κλίμα στο άθλημα. Αυτό που αγαπάς, υπερασπίσου το, πάρτο στα χέρια σου. Αυτή είναι η σκέψη μου».

-Στην Ελλάδα δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Πως στήνεται αυτό το σχέδιο και πως υλοποιείται τέτοιο μοντέλο; Θέλω να πω, δεν ήρθε κάποιος να μας εξηγήσει πως γίνεται…

«Κι όμως. Στην ιστορία του Παναθηναϊκού έχει ανακατευτεί μία εταιρεία που έχει δουλέψει με την συγκεκριμένη τεχνογνωσία και έχει δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό και μιλάω για την Delloitte. Έχει προηγηθεί ήδη μια προετοιμασία πριν προχωρήσουμε για το εγχείρημα αυτό».

-Πόσο ρεαλιστικό είναι να υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που μπορούν να δώσουν 500€ τον χρόνο για τον Παναθηναϊκό;

«Είναι τόσο ρεαλιστικό όσο και ουτοπικό. Θα φανεί στην πράξη. Εάν πιστέψουνε 10.000 Παναθηναϊκοί, θα μαζευτούνε πολλά χρήματα και θα αποδειχθεί πως είναι ρεαλιστικό. Και μετά θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Αυτά τα πράγματα πετυχαίνουν όταν υπάρχει εμπιστοσύνη και όταν γίνονται… μόδα με την καλή έννοια της λέξης. Την πρώτη χρονιά προεδρίας του Ντέμη Νικολαίδη, η ΑΕΚ κατάφερε και γέμιζε το γήπεδο.

Γενικά, αν ο κόσμος σε πιστέψει, σε εμπιστευτεί και καταλάβει πως δεν είσαι απατεώνας, τότε το πλάνο θα πετύχει. Συμφωνώ πως η οικονομική κρίση επηρεάζει. Αλλά όλα τα μεγάλα και ωραία πράγματα στην ιστορία, δημιουργήθηκαν μέσα σε κρίση. Όταν υπήρχε ένας πρόεδρος και έβαζε λεφτά, τα νερά ήταν λιμνάζοντα. Δεν υπήρχε προβληματισμός… Τώρα που στριμώξανε τα πράγματα όμως, αυτή είναι η λύση.

Εγώ αυτή την ιδέα, την είχα στο μυαλό μου εδώ από τότε με την πολυμετοχικότητα. Ήταν όμως άλλες εποχές, τότε δέναμε στα σκυλιά τα λουκάνικα και φέρναμε τον Τζιμπρίλ. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν ήμουν, δεν είμαι και ούτε φιλοδοξώ να γίνω παράγοντας. Εμένα απλά μου ζήτησαν να βοηθήσω την ομάδα της καρδιάς μου και δεν θα μπορούσα να μην το κάνω. Θα ντρεπόμουν να πάω στο γήπεδο αν δεν το έκανα αυτό, την μία και μοναδική φορά που η ομάδα μου με χρειάστηκε πραγματικά…»

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x