Stoiximan Super League

Βγενόπουλος: «Θα φτιάξουμε δύο γήπεδα»!

Η θετική διάθεση που υπήρχε στην Γ.Σ των μετόχων του Παναθηναϊκού ήταν έκδηλη. Χαρακτηριστικό, όταν σε ερώτηση της κ. Λομβάρδου προς τον κ.Αλαφούζο «Εάν υπάρξουν 100.000 άτομα που θα συνεισφέρουν, πώς θα δώσουμε 100.000 διαρκείας», ο κ. Βγενόπουλος, απάντησε χαριτολογώντας: «Ε, τότε, θα κάνω συμφωνία με τον Μπόμπολα να φτιάξουμε δύο γήπεδα». Ενώ αργότερα, ο Mr MIG είπε: «Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι», παραφράζοντας την γνωστή διαφήμιση, για το καθεστώς ομόνοιας που του ζήτησε να μπει ο Mr ΣΚΑΙ!

Η θετική διάθεση που υπήρχε στην Γ.Σ των μετόχων του Παναθηναϊκού ήταν έκδηλη.

Χαρακτηριστικό, όταν σε ερώτηση της κ. Λομβάρδου προς τον κ. Αλαφούζο: «Εάν υπάρξουν 100.000 άτομα που θα συνεισφέρουν, πώς θα δώσουμε 100.000 διαρκείας», ο κ. Βγενόπουλος, απάντησε χαριτολογώντας: «Ε, τότε, θα κάνω συμφωνία με τον Μπόμπολα να φτιάξουμε δύο γήπεδα».

Ενώ αργότερα, ο Mr MIG είπε:«Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι», παραφράζοντας την γνωστή διαφήμιση, για το καθεστώς ομόνοιας που του ζήτησε να μπει ο Mr ΣΚΑΙ!

Διαβάστε τους απολαυστικούς διαλόγους της Γ.Σ.

Αρχικά, ο Ανδρέας Βγενόπουλος διάβασε την επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη που μεταξύ άλλων, έλεγε: «Θα παραχωρήσω άνευ ανταλλάγματος το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Γιάννη Αλαφούζο και στο “Σωματείο” μέσα στους επόμενους 10 μήνες, εάν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, ευχόμενος να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Παράλληλα, αναλαμβάνω και τυχόν οφειλές της ΓΗΠΕΛ».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος: «Εγώ και κάποιοι άλλοι άνθρωποι αναλάβαμε μία προσπάθεια για τη διάσωση του Παναθηναϊκού. Και φτιάξαμε ένα μοντέλο που λειτουργεί πολύ καλά σε άλλες χώρες. Κάναμε μία έρευνα αγοράς και από ένα δείγμα 3.000 ανθρώπων προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα. Υπάρχουν 1.700.000 Παναθηναϊκοί, από τους οποίους οι 150.000 είναι ο σκληρός πυρήνας. Εκ των οποίων, 100.000 μπορούν να βοηθήσουν και οικονομικά. Από αυτούς, 40.000 άνθρωποι θα ενισχύουν την ομάδα σε ετήσια βάση και το ποσό που προκύπτει, είναι τα 450€ το άτομο. Και φυσικά με δικαίωμα μίας ψήφου. Είμαστε σε φάση να δημιουργήσουμε ένα σωματείο φίλων του Παναθηναϊκού, που θα προχωρήσει στην υλοποίηση εγγραφής μελών με τη διαδικασία που σας είπα.

Πριν από αυτό όμως, υπάρχει ένας αριθμός επιχειρηματιών που έχει δεσμευτεί με πιο άμεσο τρόπο. Την Δευτέρα τα μέλη του Σωματείου θα δώσουμε μία συνέντευξη αναφορικά με τις ημερομηνίες και τις λεπτομέρειες. Αυτή την στιγμή συγκεντρώνονται λεφτά για να ενισχυθεί η ομάδα και είναι της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ. Τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Βαρδινογιάννη τους ξέρω χρόνια. Δεν έχω ασχοληθεί με τα εσωτερικά της ομάδας. Ουδείς του σωματείου έχει εκτεθεί στα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς ζητάμε το καθεστώς ομόνοιας για να βοηθήσουμε όλοι όσο μπορούμε».

Ο προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης, Ανδρέας Βγενόπουλος, είπε στην συνέχεια εάν υπάρχουν ερωτήσει προς τον κ. Αλαφούζο.

Μικρομέτοχος: Είναι ανακοινώσιμα τα ονόματα των φίλων που θα συμμετάσχουν;

Αλαφούζος: Την προηγούμενη φορά με διαρροές στον Τύπο υπήρχε πίεση σε κάθε επιχειρηματία και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, δεν θέλουν να γίνουν γνωστά τα ονόματα τους…

Μέτοχος: Τι προνόμια θα υπάρχουν σε όσους συμβάλλουν;

Αλαφούζος: Θα υπάρξει ανακοίνωση για αυτό. Αλλά θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα. Μίνιμουμ εγγραφή ενός μέλους, εισιτήριο διαρκείας, γνωριμία με παίκτες, πάρκινγκ, δώρα, ταξίδια στο εξωτερικό και προτεραιότητα σε εισιτήρια… Ακόμη δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα.

Μικρομέτοχος: Τα 4 εκατ. ευρώ που θα βάλει ο όμιλος επιχειρηματιών θα καλύψουν το εμπόδιο της αδειοδότησης;

Αλαφούζος: Κοιτάξτε, τυπικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει τα εχέγγυα να πάρει άδεια από την ΕΠΟ και να συμμετάσχει στην Ευρώπη. Έγινε μία παρέμβαση στην UEFA και ζητήθηκαν διαβεβαιώσεις πως εφόσον εξοφληθούν τα χρέη των 4,2 εκατ. ευρώ (μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου) να δοθεί η δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να παίξει στην Ευρώπη. Η UEFA είπε για θετική εισήγηση προς την ΕΠΟ αλλά οι δικές μου πληροφορίες σε σχέση με την ΕΠΟ, δεν είναι θετικές. Δεν βλέπω την Ελληνική Ομοσπονδία να είναι διατεθειμένη να διευκολύνει τη διαδικασία και ίσα-ίσα που την βρίσκω αδιάλλακτη και σκληρή.

Λομβάρδου: Εάν μαζέψετε 100.000 συνδρομές και χρειαστεί να δώσετε 100.000 διαρκείας;

Αλαφούζος: Θα τεθεί θέμα προτεραιότητας.

Βγενόπουλος: Εάν γίνει αυτό θα συμφωνήσουμε με τον Μπόμπολα και θα φτιάξουμε δύο γήπεδα για να χωράμε όλοι… (χαριτολογώντας). Εκείνη την στιγμή ξέσπασαν όλοι σε γέλια.

Αλαφούζος: Η προσπάθεια είναι αν συγκεντρωθούν όσο πιο πολλά χρήματα γίνεται τώρα από ένα γκρουπ ανθρώπων. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει μία ροή χρημάτων με την εγγραφή μελών. Και θα υπάρχουν και συμβάσεις χορηγιών που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Μικρομέτοχος: Μέσα σε διάστημα 10 μηνών θα παραχωρηθεί στο σωματείο το σύνολο μετοχών. Εάν υπάρξει επενδυτής και θέλει να αποκτήσει το σύνολο; Τι θα γίνει;

Αλαφούζος: Οποιαδήποτε άλλη λύση θα είναι ευπρόσδεκτη.

Πλυτάς: Το 30% του επόμενου τηλεοπτικού συμβολαίου έχει ήδη δεσμευτεί. Το ξέρετε;

Αλαφούζος: Ναι το γνωρίζω και θα πρέπει με τις τράπεζες να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές διαπραγματεύσεις και να βελτιώσουμε τους όρους.

Μικρομέτοχος: Μιλήσατε για πολυμετοχικότητα. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη. Οι παλιοί μέτοχοι ποια θέση θα έχουν μέσα στη νέα ΠΑΕ;

Αλαφούζος: Την ίδια με πριν. Το σωματείο θα ζητήσει από τους μετόχους να συμμετάσχουν στην αύξηση, προσφέροντας κεφάλαια στην ΠΑΕ.

Μικρομέτοχος: Θα έχουν προνόμια οι νυν μέτοχοι; Ποια θα είναι η αξία της μετοχής του;

Ο κ. Βγενόπουλος παρενέβη λέγοντας πως υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα, αλλά η προσπάθεια του κ. Αλαφούζου είναι με καλές προθέσεις και πριν προχωρήσει όλο αυτό, είναι άσκοπο να απαντηθούν τόσα ζητήματα. «Χρειάζεται ανοχή χρόνου, κύριοι», είπε χαρακτηριστικά ο Mr MIG.

Αλαφούζος: Εδώ κι ένα μήνα έχει αναλάβει η delloitte και προετοιμάζει αυτό το σχήμα και ένα ηλεκτρονικό data όλων των οικονομικών στοιχείων. Με διαφάνεια για να ξέρουν όλοι που θα βάλουν χρήματα τους, που ακριβώς θα πάνε. Όπως προείπα, υπάρχουν διατεθειμένοι 40.000 Παναθηναϊκοί να πληρώνουν ετήσια συνδρομή των 450€. Και το σφάλμα στην έρευνα, είναι συν-πλην 20.000 άτομα. Δηλαδή από 20.000 έως 60.000 άνθρωποι μπορούν να συνεισφέρουν. Με τα χρηματα να κυμάινονται από 5 μέχρι 12 ε. ευρώ ετησίως από τις συνδρομές. Επίσης, θα υπάρχει και μία ειδική κατηγορία, με ηλεκτρονικά μέλη και συνδρομή μόλις 20 ευρώ. Δεν θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους, αλλά θα υπάρχουν διευκολύνσεις.

Μέτοχος: Υπάρχουν και κακοπροαίρετοι και πρέπει να το έχετε στην άκρη του μυαλού σας. Ο κ. Βγενόπουλος έβαλε 20 εκατ. ευρώ και δεν ξέρει που πήγαν τα λεφτά του.

Με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να κάνει μία χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι και να ψιθυρίζει «έφυγαν… πέταξαν…» και όλη την αίθουσα και πάλι να γελάει.

Βγενόπουλος: Κάνατε έκκληση για ομόνοια και την αποδέχθηκα. Όμως, είχα την εντύπωση πως με τον κ. Βαρδινογιάννη θα υπογράφονταν μία συμφωνία. Αντ’ αυτού, υπάρχει μία επιστολή για ένα διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους 10 μήνες. Γιατί 10 μήνες; Υπάρχει συμφωνία που θα υπογραφεί; Λέει ότι αναλαμβάνει ευθύνες της ΓΗΠΕΛ. Εάν υπάρξουν ευθύνες της ΠΑΕ, ποιος θα αναλάβει και πως θα το χειριστεί;

Αλαφούζος: Η δεσμευτική γραπτή συμφωνία είναι πιο σύνθετη και δεν είχαμε πολύ χρόνο για να το ολοκληρώσουμε. Θα υπάρξει απολύτως δεσμευτική. Το 10 μήνες, έχει να κάνει με την φορολογία. Αμετάκλητη θα είναι η συμφωνία, αλλά και ο χρόνος. Ανοικτή είναι μία συζήτηση για το όριο 6-7-8 εκατ. ευρώ και εάν δεν μπει το ποσό, δεν θα ισχύσει η συμφωνία.

Βγενόπουλος: Το γήπεδο;

Αλαφούζος: Μου έχει πει ότι αναλαμβάνει οτιδήποτε απορρέει από το θέμα της ΓΗΠΕΛ και της ΠΑΕ. Επειδή έχει βασανίσει πολύ εμάς τους Παναθηναϊκούς, υποσχέθηκα να επιλυθεί το θέμα αυτό. Έχει δεσμευτεί και πιστεύω ότι θα ισχύσει. Και δεσμεύομαι και εγώ. Θα αγοράσει έναντι 1 ευρώ τη ΓΗΠΕΛ και θα αντιμετωπίσει οποιοδήποτε θέμα αυτός. Εάν κινηθούμε εναντίον π.χ. του Δήμου.

Βγενόπουλος: Τι γίνεται με την Παιανία;

Αλαφούζος: Ο Τζίγκερ έχει δεσμευτεί ότι θα μας την νοικιάσει για 2-3 χρόνια με πολύ χαμηλότερο τίμημα και μετά θα συζητηθεί ξανά.

Βγενόπουλος: Να προσέξετε τη λέξη ομόνοια. Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι (περιγράφοντας την γνωστή διαφήμιση). Αν εγώ ομονώ και οι άλλοι όχι, τότε φεύγει από την Ομόνοια και πάει… Κολιάτσου! Δεν πρέπει να επιτραπεί σε… κύκλους να ξεφεύγουν. Καλώ όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού να δουν την προσπάθεια θετικά. Πρέπει να ακολουθήσει άμεσα συνάντησή σας με τους οργανωμένους για να εξασφαλιστεί η καλή πίστη και η βοήθειά τους.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x