Stoiximan Super League

Αλαφούζος: «Με πόνο και δυσκολίες…»

Στα χέρια του παίρνει την κατάσταση στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος. Στη σημερινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ θα ορίσει διοικητικό συμβούλιο, πιθανότατα με τον Δημήτρη Γόντικα στη θέση του προέδρου, ενώ παράλληλα θα μπουν χρήματα στην ΠΑΕ και θα επωμιστεί το θέμα του γηπέδου. «Μπαίνουμε σε μία μάχη και θα τα καταφέρουμε, με δυσκολία και πόνο», δήλωσε στη SportDay. Τι συμβαίνει με τον… νέο Άραβα του Τσάκα. Προβληματισμός για την ήττα από την ΑΕΚ.

Στα χέρια του παίρνει την κατάσταση στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος. Στη σημερινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ θα ορίσει διοικητικό συμβούλιο, πιθανότατα με τον Δημήτρη Γόντικα στη θέση του προέδρου, ενώ παράλληλα θα μπουν χρήματα στην ΠΑΕ και θα επωμιστεί το θέμα του γηπέδου.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να γυρίσει σελίδα. Θα τα καταφέρουμε, αν και δεν θα είναι εύκολο. Θα γίνει με δυσκολία και με πόνο. Μπαίνουμε σε μία μάχη και θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ στη SportDay έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών της προσπάθειάς του.

Πρώτο μέλημα είναι ο ορισμός διοίκησης για την ακέφαλη εδώ και καιρό ΠΑΕ. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει έτοιμη τη λίστα, όπου πέραν του ιδίου βρίσκονται ονόματα όπως οι Γόντικας (οι αμφιβολίες του κάμπτονται και όλα δείχνουν πως επιστρέφει στην προεδρία, σε αντίθεση με τον Αριστείδη Καμάρα που παραμένει αρνητικός για την προεδρία αλλά θα είναι μέλος), Βερβεσός, Ελευθεράκης και Λ. Πολέμης, που θα καλύψουν τις 13 θέσεις του νέου διοικητικού σχήματος.

Αναφορικά με το θέμα της χρηματοδότησης της ΠΑΕ, έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό ύψους 4 εκατ. ευρώ από επιχειρηματίες, που θα μπει άμεσα στα ταμεία της ομάδας, ενώ γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν άλλα τόσα από προείσπραξη χορηγιών και εσόδων του τηλεοπτικού συμβολαίου. Προτεραιότητα είναι να καλυφθούν οι οφειλές για να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση, αν και είναι αμφίβολο αν η UEFA θα δείξει επιείκεια και δεν θα αποκλείσει την ομάδα από την Ευρώπη. Αναφορικά με το θέμα του γηπέδου, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει ξεκαθαρίσει στον Γιάννη Αλαφούζο πως θα επωμιστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη ΓΗΠΕΛ.

Και ξάφνου… Άραβας

Ο Βλάσης Τσάκας έφερε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα τον πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν Νάσιρ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί να επενδύσει στην ΠΑΕ. Ο 32χρονος άνδρας υποστηρίζει ότι ασχολείται με επενδύσεις στον αθλητισμό, ενώ παλιότερα ήταν πρόεδρος στην Αλ Ριάντ. Η πλευρά Βαρδινογιάννη σχολίαζε πως υπάρχει δέσμευση απέναντι στον Γιάννη Αλαφούζο πως θα δοθεί το 54,72% των μετοχών της οικογένειας στο υπό ίδρυση σωματείο. Έτσι ο δικηγόρος του «Τζίγκερ» θα ψηφίσει ό,τι προτείνει ο Γιάννης Αλαφούζος και αναφέρεται από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου πως αν ο ηγέτης της νέας κίνησης για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού θέλει να μιλήσει με τον πρίγκιπα, είναι δικαίωμά του. Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας λέγεται πως πιστοποιεί την οικονομική δύναμη του Φαϊζάλ, ωστόσο στα χέρια των δικηγόρων του Τζίγκερ δεν έχουν φτάσει κάποιες εγγυητικές επιστολές από τράπεζα.

Προβληματισμός και… τελικοί

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια το μεγάλο προβάδισμα που είχε μπαίνοντας στα πλέι οφ, αφού την κακή-τουλάχιστον για ένα ημίχρονο-εμφάνιση της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο (1-1) ακολούθησε μία ακόμη χειρότερη και η ήττα από την ΑΕΚ. Για τους «πράσινους» είναι κομβικής σημασίας τα δύο προσεχή ματς με τον ΠΑΟΚ, πρώτα στην Τούμπα την Πέμπτη κι εν συνεχεία στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, καθώς οι Θεσσαλονικείς απέχουν μόλις έναν βαθμό. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετρά και απώλειες, αφού ο Σωτήρης Νίνης υπέστη κάταγμα στη μύτη και χάνει τουλάχιστον τα δύο προσεχή παιχνίδια, ενώ για 10 μέρες θα μείνει εκτός δράσης με τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x