Stoiximan Super League

Επανδρώνει το «πλοίο»

Το πλήρωμα που θα αναλάβει να οδηγήσει το πλοίο του Παναθηναϊκού σε ήρεμες θάλασσες επανδρώνει ο Γιάννης Αλαφούζος. Οι επαφές με Καμάρα και Γόντικα και η προσπάθεια συγκέντρωσης ρευστού. Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Σαμαρά. Ενδεκάδα με Σαριέγκι, Βιτόλο και Καραγκούνη σχεδιάζει ο Φερέιρα εν όψει του αποψινού ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ποιους παίκτες θα δουν ξένοι σκάουτερ στο παιχνίδι. «Ψάχνεται» ο Μπουμσόνγκ.

Το πλήρωμα που θα αναλάβει να οδηγήσει το πλοίο του Παναθηναϊκού σε ήρεμες θάλασσες επανδρώνει ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ θα έχει νέα επαφή με τον Αριστείδη Καμάρα και τον Δημήτρη Γόντικα για να τους πείσει να ηγηθούν του νέου ΔΣ, ο πρώτος με περισσότερο εμβληματικό και ο δεύτερος με λειτουργικό ρόλο. Οι δύο «εκλεκτοί» έχουν αρκετές επιφυλάξεις, που απορρέουν από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν συγκεντρωθεί χρήματα για να καλυφθούν οι πολλές υποχρεώσεις της ΠΑΕ και ο κίνδυνος να προκύψουν ποινικές ευθύνες για τους ίδιους εφόσον πάρουν το χρίσμα, είναι μεγάλος.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αλαφούζος θα ενημερώσει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το ποια θα είναι συνολικά τα δέκα μέλη που θα πρέπει να ψηφίσει αύριο στη γενική συνέλευση βάσει του ποσοστού του, προκειμένου να προκύψει διοίκηση. Αν υπολογίσουμε και τους εκπροσώπους του Βγενόπουλου, του Παύλου Γιαννακόπουλου, της τριανδρίας Πολέμη, Νίκα, Ξυλά και τον Ερασιτέχνη, τότε θα είναι περισσότερα από 13 τα μέλη της νέας διοίκησης και θα μπορούν να παίρνουν σημαντικότερες αποφάσεις, βάσει καταστατικού. Πλην των Καμάρα, Γόντικα, Αλαφούζου, Λ. Πολέμη, πιθανή θα πρέπει να θεωρείται στο Δ.Σ. και η παρουσία των δικηγόρων Βερβεσού, Ηρειώτη, των Σωπήλη, Ελευθεράκη και μάλλον και του Σιούφα, ο οποίος στο παρελθόν εκπροσωπούσε τον Ζολώτα. Μόλις προκύψει διοίκηση θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό από την αστική εταιρεία που θα ιδρύσει ο Αλαφούζος τα περίπου 3 εκατ. ευρώ, που έχουν συγκεντρωθεί, ώστε να ξεκινήσει η ΠΑΕ να πληρώνει τις υποχρεώσεις της μέχρι 31/12/11, για να πάρει την αδειοδότηση. Εκφράζεται αισιοδοξία πως μπορούν να συγκεντρωθούν μέχρι και 5-6 εκατ. από τους οικονομικά ισχυρούς φίλους του «τριφυλλιού» που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια. Μέχρι τον Ιούνιο υπολογίζεται πως θα χρειαστούν περίπου 9 εκατ. ευρώ, ποσό που θα κληθεί να συμπληρώσει σε μεγάλο βαθμό ο κόσμος.

* Την αναβάθμιση του Γιάννη Σαμαρά, προκειμένου να ενισχύσει τα «μικρά» τμήματα του Παναθηναϊκού και να έχει λόγο στο ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα, σχεδιάζουν στον Παναθηναϊκό. Μέχρι τώρα ο Έλληνας προπονητής εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου στην ΠΑΕ κι έχει αναλάβει την οργάνωση των ακαδημιών.

Όχι άλλο στραβοπάτημα

Να αποδείξει πως η ισοπαλία απέναντι στον Ατρόμητο ήταν μία κακή παρένθεση και να μην έχουν νέες απώλειες, που πιθανώς να εκμηδενίσουν το προβάδισμα τεσσάρων βαθμών με το οποίο μπήκε στα πλέι οφ θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (20:00, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το www.sport-fm.gr).

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής τον Κλέιτον, τόσο λόγω της αργοπορίας του στην προπόνηση του Σαββάτου, όσο και για την κακή του εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο, ενώ αποκλείστηκε και ο Στέργος Μαρίνος για λόγους τακτικής. Σταθερά εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Λέτο, Ρούντολφ, Ιωαννίδης, Μπιέρσμιρ, καθώς και οι Καπίνο, Μαυρίας, Φουρλάνος, Λαγός και Ταμπάκης.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, Σαριέγκι, Βιτόλο και Καραγκούνης αναμένεται να αντικαταστήσουν τους Καντέ, Κατσουράνη και Κλέιτον. Πιθανότερη σύνθεση είναι: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα, Κουίνσι, Καραγκούνης και Χριστοδουλόπουλος. Στην αποστολή είναι επίσης ο Κοτσόλης και οι Νίνης, Τοτσέ, Πετρόπουλος, Κατσουράνης, Καντέ, Σεϊταρίδης.

* Ο Δημήτρης Γόντικας και ο Αδαμάντιος Πολέμης θα είναι παρόντες στο ΟΑΚΑ απόψε. Αμφότεροι αναμένεται να βρίσκονται στο νέο ΔΣ.

«Μάτια» για αρκετούς

Πλήθος σκάουτερ από ευρωπαϊκούς συλλόγους θα έχουν απόψε την προσοχή τους στραμμένη σε παίκτες του Παναθηναϊκού. Η Κλαμπ Μπριζ έρχεται για να δει αγωνιζόμενο τον Νίκο Σπυρόπουλο, που μένει ελεύθερος, ενώ άνθρωποι της Στουτγκάρδης θα δουν τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Σκάουτερ της Κασίμπασα έχει έρθει για τον Σεντρίκ Καντέ, αλλά ο αμυντικός από το Μάλι δεν δείχνει θετικός να μετακομίσει στην Τουρκία.

«Ψάχνεται» ο Μπουμσόνγκ

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση να «σηκώσει» μεγάλα συμβόλαια. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ με ετήσιες απολαβές ύψους 1 εκατ. ευρώ ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν είτε να μειώσουν σημαντικά τις απολαβές του παίκτη, ωστόσο μοιάζει απίθανο να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που του οφείλονται χρήματα. Το πιθανότερο είναι να λυθεί η συνεργασία και να αποχωρήσει ο παίκτης, που ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x