Stoiximan Super League

Βουλιάζει…

Δραματική είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Παρά τον ορατό πλέον κίνδυνο αποκλεισμού από την Ευρώπη και τις υποχρεώσεις που τρέχουν, χθες δεν κουνήθηκε φύλλο στην ΠΑΕ. Κανένα σημείο επαφής μεταξύ Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλου, απρόθυμοι και απαισιόδοξοι οι υπόλοιποι μέτοχοι. Σήμερα στην Παιανία ο Δημήτρης Γόντικας.

Δραματική είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Παρά τον ορατό πλέον κίνδυνο αποκλεισμού από την Ευρώπη και τις υποχρεώσεις που τρέχουν, χθες δεν κουνήθηκε φύλλο στην ΠΑΕ. Το γραφείο του Δημήτρη Γόντικα ήταν άδειο μετά την παραίτησή του, ενώ ουδείς εκ των συνεργατών του (Στάμος, Χειμάρας) δεν βάζει υπογραφή για οποιαδήποτε ενέργεια, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα και κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες. Διοικητικό συμβούλιο ουσιαστικά δεν υπάρχει, ενώ είναι πιθανό να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και τα εναπομείναντα μέλη για να μη φυλακιστούν για μη καταβολή του δώρου Πάσχα (όπως ορίζει ο νόμος).

Όλα αυτά κι ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχουν σταλεί στην UEFA παραστατικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών συνολικού ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε χρέη μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011. Ένα μέρος των χρημάτων έχει δοθεί, αλλά υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, που δεν μπορούν να ρυθμιστούν μετά την απόσυρση των «δανείων» από Πολέμη και Βασιλόπουλο.

Ακόμη, όμως, κι αν ο Παναθηναϊκός γλιτώσει τώρα την τιμωρία της UEFA, θα παραμείνει υπό επιτήρηση για να καλύψει τις υπόλοιπες οφειλές του. Μέχρι τον Ιούνιο θα χρειαστούν άλλα 6,5 εκατ. ευρώ για χρέη που αντιστοιχούν μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 και φαντάζει απίθανο με τα υπάρχοντα δεδομένα να βρεθεί αυτό το ποσό. Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος δεν βρίσκουν σημείο επαφής, ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι είναι απαισιόδοξοι, απογοητευμένοι και δεν ρισκάρουν να επωμιστούν το βάρος σε αυτή την τόσο κρίσιμη για την ιστορία της ομάδας περίοδο.

Ναι μεν, αλλά…

Με χθεσινή ανακοίνωση, ο σύλλογος παλαιμάχων του Παναθηναϊκού κάλεσε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και οποιονδήποτε άλλο μέτοχο να παραδώσει τις μετοχές του. Πρόθεσή τους είναι να συναντήσουν από κοντά τον μεγαλομέτοχο, να του εξηγήσουν τις θέσεις του κι αν τις δεχτεί, να υπογράψει πως αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις από τη ΓΗΠΕΛ (κάτι που ζητούσε και ο Ανδρέας Βγενόπουλος). Από το περιβάλλον του «Τζίγκερ» λεγόταν πως δεν αποκλείει να δώσει τις μετοχές σε κανέναν, ωστόσο θα πρέπει να του παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο πλάνο κι όχι μία απλή ανακοίνωση.

* Ο Δημήτρης Γόντικας θα περάσει σήμερα από την Παιανία για να αποχαιρετήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ θα τους περιγράψει την κατάσταση.

* Στην Ιταλία θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Κουλουμέντας, για να ενημερωθεί από τους γιατρούς που παρακολουθούν τον Σεμπαστιάν Λέτο για την πορεία της αποθεραπείας του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα μείνει στην Μπολόνια για τουλάχιστον άλλες 15 ημέρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x