Stoiximan Super League

Συντρίμμια

Μαύρη μέρα η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό. Η απώλεια του τίτλου μετά την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ είναι η μικρότερη από τις πολλές συμφορές για τους «πράσινους». Αναπόφευκτες τιμωρίες για τους «πράσινους». Απογοητευμένοι οι μέτοχοι, φήμες για σκέψεις του Γόντικα να παραιτηθεί, απίθανο να μείνει ο Φερέιρα.

Μαύρη μέρα η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό. Η απώλεια του τίτλου μετά την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ είναι η μικρότερη από τις πολλές συμφορές για τους «πράσινους». Οι αυστηρές ποινές που προβλέπονται από τους κανονισμούς για την τρέχουσα αλλά και την επόμενη σεζόν, πλήττουν αγωνιστικά και όχι μόνο την ομάδα, αλλά υποθηκεύουν και το μέλλον της σε μία περίοδο που ήδη βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Βάσει του ΚΑΠ προβλέπεται μηδενισμός στο συγκεκριμένο ματς, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό και δύο από το επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών (είναι αμφίβολο αν ο Παναθηναϊκός θα ξαναπαίξει φέτος με κόσμο, έστω και στα πλέι οφ) και πρόστιμο 120-180 χιλιάδων ευρώ.

Όσα έγιναν χθες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Σε μία περίοδο που τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου είναι τεράστια (παρότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση του συλλόγου από την UEFA στο τέλος του μήνα), οι «πράσινοι» θα βρεθούν σε ακόμη χειρότερη θέση. Επίσης μετά από όσα έγιναν χθες δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα συνεχίσουν την προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας αυτοί οι λίγοι μέτοχοι ή επιχειρηματίες που το έπραξαν το τελευταίο διάστημα. Πληροφορίες θέλουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο να αποχωρεί εκνευρισμένος από το ΟΑΚΑ στη διάρκεια των επεισοδίων μαζί με συνεργάτες του, καθώς κι άλλους μετόχους ή επιχειρηματίες.

Σκέφτεται παραίτηση ο Γόντικας

Εμφανώς προβληματισμένος από όσα έγιναν χθες ήταν ο Δημήτρης Γόντικας. Φήμες θέλουν τον πρόεδρο του ΔΣ της ΠΑΕ ακόμη και να εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης, τόσο για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ αλλά και για να «ταρακουνήσει» όσους χρειάζεται για να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο.

Απίθανη η παραμονή Φερέιρα

Εξάλλου, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετρά αντίστροφα για την αποχώρησή του από την Ελλάδα. Ούτως ή άλλως το βαρύ του συμβόλαιο («ασήκωτο» για τα τωρινά δεδομένα της ΠΑΕ) εκπνέει στο τέλος της σεζόν, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Πορτογάλος προπονητής είναι αηδιασμένος με τις καταστάσεις που έχει αντικρίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απλώς θα παραμείνει στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πού κουράγιο;

Ο Παναθηναϊκός καλείται στις εναπομείνασες αγωνιστικές να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή, προκειμένου να πετύχει τον μίνιμουμ στόχο της δεύτερης θέσης μέσω των πλέι οφ. Το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, σε ένα ματς από το οποίο θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Κατσουράνης και Σιμάο.

Οι ποδοσφαιριστές ήταν χθες αποσβολωμένοι από όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Αναγνωρίζουν πως η εμφάνισή τους απέναντι στον Ολυμπιακό δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά όπως έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις κάποιοι «ανεγκέφαλοι» δεν τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, σε ένα χρονικό σημείο που πίεζαν περισσότερο τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x