Stoiximan Super League

Από τη θεωρία στην πράξη!

Στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας δεν χρειάζονται πια μαθηματικά και θεωρίες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 3-0 τον Λεβαδειακό και έκανε πράξη αυτό που… υπολογίζαμε τις προηγούμενες μέρες: Βρίσκεται πλέον στο +5 από τον Ολυμπιακό και κρατάει την τύχη της υπόθεσης «τίτλος» στα χέρια του! Ο Σαριέγκι άνοιξε το σκορ στο 33’, «ξεμπούκωσε» ο Τοτσέ που σημείωσε δύο γκολ (59’, 63’). Για έκτο ματς κρατάει το «μηδέν» ο Καρνέζης.

Στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας δεν χρειάζονται πια μαθηματικά και θεωρίες.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 3-0 τον Λεβαδειακό και έκανε πράξη αυτό που… υπολογίζαμε τις προηγούμενες μέρες:

Βρίσκεται πλέον στο +5 από τον Ολυμπιακό και κρατάει την τύχη της υπόθεσης «τίτλος» στα χέρια του!

Ο Σαριέγκι άνοιξε το σκορ στο 33’, «ξεμπούκωσε» ο Τοτσέ που σημείωσε δύο γκολ (59’, 63’).

Συμμετοχή και στα τρία τέρματα είχε ο Λέτο, για έκτο συνεχόμενο ματς (συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο) κρατάει ανέπαφη την εστία του ο Καρνέζης.



Ο Παναθηναϊκός, ξεκίνησε το ματς με το 4-4-1-1 και τον Τοτσέ στην κορυφή ώστε να γεμίσει την περιοχή, αφού ο Παράσχος έβαλε… λεωφορείο μπροστά από την εστία του. Φαίνονταν ξεκάθαρα, πως το «τριφύλλι» χρειάζονταν ακόμη έναν ποδοσφαιριστή που να πατάει περιοχή, αφού οι Τοτσέ, Κουίνσι, Λέτο και λιγότερο ο Ζέκα, έβρισκαν πάντα τους διπλάσιους αμυντικούς μπροστά τους.

Κενοί χώροι δεν υπήρχαν. Το «τριφύλλι» απειλούσε, αλλά ο Λεβαδειακός αντιστέκονταν όπως μπορούσε με την πολυπρόσωπη άμυνα. Παρόλα αυτά, οι ευκαιρίες που ήταν να δοθούν σε μία ομάδα που πιέζει, δόθηκαν. Αλλά ο Τοτσε(29’) προ κενής εστίας, αστόχησε και τα μακρινά σουτ του Λέτο(32’) και Κουίνσι(18’) τα έβγαλε ο Κυριακίδης. Αν και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει προηγηθεί νωρίτερα εάν ο Κουκουλάκης έδινε πέναλτι στην ανατροπή του Ιωάννου στον Λέτο.

Πάνω στην ασφυκτική πίεση, οι «πράσινοι» κέρδιζαν και στημένες φάσεις. Και από τέτοια προήλθε το γκολ, αφού ο Σαριέγκι έπειτα από το κόρνερ του Λέτο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 33’, λύνοντας τον… γόρδιο δεσμό και διώχνοντας το άγχος. Το επόμενο 10λεπτο, ο Παναθηναϊκός έριξε ρυθμό και το ημίχρονο έληξε με το εύθραυστο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν χωρίς άγχος και είχε χώρους να επιτεθεί, αφού αναγκαστικά, ο Λεβαδειακός ανέβηκε μια και ήταν πίσω στο σκορ. Αυτό ακριβώς το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι».

Οι οποίοι, με καθαρό μυαλό και στρωμένο παιχνίδι, έβγαλαν τους αντιπάλους τους εκτός ρυθμού. Και τους απειλούσαν σε κάθε φάση και δεν κινδύνευαν. Έτσι, μοιραία για τον Λεβαδειακό, στο 59’ ο Τοτσέ σκόραρε από κοντά κάνοντας το 2-0 και κλειδώνοντας το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό.

Και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ισπανός πήρε την εκπληκτική κάθετη του Λέτο και τελείωσε εύκολα το τετ-α-τετ που του παρουσιάστηκε, βάζοντας το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι. Ενδεχομένως , γκολ που θα του λύσουν και τα πόδια, αφού η αλήθεια είναι πως ο Τοτσέ έχει χάσει πολλές εύκολες φάσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Το τελευταίο ημίωρο, ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων αφού την Κυριακή έχει το τελευταίο παιχνίδι της δύσκολης σειράς αγώνων (Κυριακή-Τετάρτη) του Ιανουαρίου, με την Δόξα Δράμας στο Καυταντζόγλειο.



Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Κατσουράνης, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο(71’ Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι(81’ Μαυρίας), Λέτο, Τοτσέ(77’ Πετρόπουλος).

Στον πάγκο: Καπίνο, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Κλέιτον.

Λεβαδειακός(Παράσχος): Κυριακιδης, Βιάνα, Μαχαίρας, Κοιλιάρας(61’ Σάντσεζ), Βασιλείου(71’ Ζαουί), Αλεξίου, Ιωάννου, Κουτσόπουλος(61’ Παπαδόπουλος), Μεντί,Πόποβιτς, Σουμπίνιο.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Τόμας, Μελισσάς, Κόρμπος.



Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x