Stoiximan Super League

Καθοριστική η Τρίτη για το νέο αθλητικό νόμο

Την προσεχή Τρίτη στις 12:00 συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, αυτή τη φορά παρουσία όλων των εμπλεκόμενων αθλητικών φορέων. Μέσα στο Γενάρη ψηφίζεται ο νόμος. Διαβάστε τις τοποθετήσεις όλων των εισηγητών-βουλευτών στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

Την προσεχή Τρίτη στις 12:00 συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, αυτή τη φορά παρουσία όλων των εμπλεκόμενων αθλητικών φορέων. Μέσα στο Γενάρη ψηφίζεται ο νόμος. Διαβάστε τις τοποθετήσεις όλων των εισηγητών-βουλευτών στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας, της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, του ΠΣΑΠ, του ΕΣΑΚΕ, του ΕΣΚΑΝ, του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΕ και άλλων φορέων. Την ίδια ημέρα, μάλιστα, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και κατ’ άρθρον, συνεπώς το μόνο που θα απομένει, θα είναι η ψήφιση του στην ολομέλεια της Βουλής, μέχρι το τέλος του Γενάρη.

Οι εισηγήσεις των βουλευτών των κομμάτων κατά τη σημερινή συζήτηση, παρουσίασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και οι περισσότερες περιστράφηκαν γύρω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Αθλητικοί συντάκτες και δανεικοί παίκτες

Τις πιο… ιδιαίτερες προτάσεις, έκανε ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης: «Πρέπει να υπάρχουν διατάξεις περί δεοντολογίας αθλητικών συντακτών. Δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτά τα εμπρηστικά πρωτοσέλιδα. Επίσης πρέπει να προβλεφθεί πόσους δανεικούς μπορεί να δίνει μια ομάδα και αν θα μπορούν να παίζουν ως αντίπαλοί της».

Παράλληλα, ο Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην αλλαγή που πρέπει να υπάρξει στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και επιδοκίμασε τη διάταξη που φέρνει τους συνδέσμους υπό την αιγίδα των ΠΑΕ. «Οι ΠΑΕ τους ξέρουν και μπορούν να τους ελέγξουν».

«Μην τα κουκουλώσετε»

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, είπε από την πλευρά του: «Δεν πιστεύει κανείς ότι έκλεισε το θέμα των στημένων αγώνων με τους τρεις προφυλακισμένους, ούτε έστησαν μόνοι τους τα ματς. Είναι πολλοί σε αυτή την ιστορία. Να μην έχουμε κουκούλωμα, γιατί η κοινωνία θέλει να δει κτύπημα στη ρίζα του κακού. Η πολιτεία πρέπει να το πάει μέχρι τέλους και να το κλείσει το θέμα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του κόμματος περί του ιδιώνυμου και των αυξημένων αρμοδιοτήτων των σεκιούριτι, ενώ ο Τάσος Κουράκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «αμφισβητούμε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, το οποίο επικαλούνται κάποιοι για να καλύψουν τις αυθαιρεσίες τους».

«Η ΦΙΦΑ είναι κράτος εν κράτει»

Ο Γιώργος Λιάνης που ως υφυπουργός Αθλητισμού είχε «καεί» από τις παρεμβάσεις της ΦΙΦΑ, σημείωσε: «Ό,τι κάνετε κ. υπουργέ, πρέπει να το συζητήσετε με την ΕΠΟ. Η ΦΙΦΑ είναι κράτος εν κράτει. Έχουμε ταπεινωθεί από τη ΦΙΦΑ στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να μπλέκεστε με αλλαγές έδρας. Δεν μπορείτε να ακυρώνετε ή να απαγορεύετε μεταγραφές. Δεν μπορείτε να ορίζετε τον αριθμό των μελών της ΕΠΟ. Το εκλογικό της σύστημα είναι το πρόβλημα και η ομοσπονδία πρέπει να το κατανοήσει αυτό». Σημείωσε, παράλληλα, πως «τα αποτελέσματα για την υπόθεση των στημένων αγώνων ήταν πενιχρά».

«Εκβιασμοί στο όνομα του αυτοδιοίκητου»

Θέση για τα επίμαχα ζητήματα, πήρε και ο Γρηγόρης Ψαριανός: «Δεν μπορεί να υπάρχει φεουδαρχία στην ΕΠΟ. Πρέπει να δούμε το εκλογικό τους σύστημα. Πιέσεις, εκβιασμοί, κόλπα κάτω από το τραπέζι συντελούνται στο όνομα του αυτοδιοίκητου. Το σεβόμαστε, εφόσον και εκείνοι σέβονται την πολιτεία. Αν οι ομοσπονδίες θέλουν να είναι φέουδα, τσιφλίκια των διεθνών ομοσπονδιών και του αυτοδιοίκητου, τότε να είναι και αυτοχρηματοδοτούμενες».

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x