Stoiximan Super League

Στα κρυφά χαρτιά…

Ανασύνταξη. Αυτό τον όρο χρησιμοποίησε ο Φερέιρα μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον Πανιώνιο. Και η αλήθεια είναι πως το «τριφύλλι» δείχνει να χρειάζεται κάτι τέτοιο, εδώ και 3-4 παιχνίδια που υπάρχει μια… κοιλιά στην απόδοσή του. Και ο τρόπος που ανασυγκροτείται μία ομάδα, γίνεται είτε μέσω σκληρής δουλειάς, είτε μέσω κάποιων «κρυφών χαρτιών» που αποδεικνύονται «λίρα εκατό». Και σ’ αυτά, ο Πορτογάλος προπονητής, έχει αποδείξει πως το... έχει.

Ανασύνταξη.

Αυτό τον όρο χρησιμοποίησε ο Φερέιρα μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον Πανιώνιο.

Και η αλήθεια είναι πως το «τριφύλλι» δείχνει να χρειάζεται κάτι τέτοιο, εδώ και 3-4 παιχνίδια που υπάρχει μια… κοιλιά στην απόδοσή του.

Και ο τρόπος που ανασυγκροτείται μία ομάδα, γίνεται είτε μέσω σκληρής δουλειάς, είτε μέσω κάποιων «κρυφών χαρτιών» που αποδεικνύονται «λίρα εκατό». Και σ’ αυτά, ο Πορτογάλος προπονητής, έχει αποδείξει πως... το έχει.

Εξάλλου, κανείς δεν περίμενε πως ο Κλέιτον και ο Σιμάο θα κάνουν τόσο καλό πρωτάθλημα και θα είναι βασικοί κι αναντικατάστατοι. Κανείς δεν περίμενε πως ο Ζέκα που πρόπερσι έπαιζε Τρίτη εθνική Πορτογαλίας θα αποδειχτεί παίκτης κλειδί για την ομάδα. Κανείς δεν περίμενε τον… τουρίστα Κουίνσι να τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες. Κανείς δεν περίμενε πως ο Λέτο, που το πρόβλημά του σαν ακραίος επιθετικός ήταν να πατάει περιοχή, θα πετύχει 15 γκολ σε 13 παιχνίδια παίζοντας μάλιστα ως φορ. Κανείς δεν περίμενε τον Καπίνο να είναι σε αυτή την κατάσταση.

Άλλα όλοι αυτοί, ενδεχομένως να έχουν κουραστεί από τα συνεχή παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός να έγινε πιο προβλέψιμος. Αλλά όλους αυτούς, ο Φερέιρα τους χρησιμοποίησε όταν… έσφιξαν τα λουριά. Μετά τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς και τους πολλούς τραυματισμούς. Τότε ο Πορτογάλος έβγαλε τους λαγούς απ’ το καπέλο του. Ε, και κάτι τέτοιο καλείται να κάνει ξανά και το παρασύνθημα το έδωσε. Με τα πρώτα δείγματα, να έχουν ήδη φανεί.

Η εικόνα του Καρνέζη, δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ο κόσμος περίμενε. Σταθερός, χωρίς άγχος και με καλή απόδοση και στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε. Η εικόνα του Μπιάρσμιρ, το ίδιο. Αν και ο Σουηδός ήταν μονίμως εκτός ομάδας χωρίς καν να υπολογίζεται και κανείς δεν τον περίμενε έτοιμο, κλήθηκε να αγωνιστεί ελλείψει άλλου και σίγουρα, δεν δείχνει και τόσο χειρότερος του Σαριέγκι για να μην υπολογίζεται καν…

Τρίτη περίπτωση, αυτή του Βιτόλο. Ο Ισπανός είχε πάρει ελάχιστες ευκαιρίες ως τώρα και με το που μπήκε στην ενδεκάδα, ήταν ο καλύτερος παίκτης της. Σε δύο συνεχή παιχνίδια. Ακόμη κι ο Βύντρα, ο οποίος είχε χάσει την θέση του από τον Μαρίνο και δεν βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι πως την ξανακερδίζει. Άλλωστε στην Νέα Σμύρνη, μαζί με τον Βιτόλο ήταν οι κορυφαίοι. Και ενδεχομένως, στα επόμενα παιχνίδια που είναι διαδοχικά Κυριακή-Τετάρτη και θα χρειαστούν αλλαγές, να φανούν κι άλλα κρυφά χαρτιά που ετοιμάζει ο Φερέιρα…

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x