Stoiximan Super League

«Υπάρχει αγωνιστική ταυτότητα»

Τους λόγους της αγωνιστικής ανάτασης του «τριφυλλιού» ανέλυσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς. Ο παλιός τεχνικός διευθυντής της Παναθηναϊκού, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, υποστήριξε πως οι «πράσινοι» έχουν αγωνιστική ταυτότητα όμοια της φιλοσοφίας του προπονητή τους και αποδίδουν όμορφα, αλλά, αφενός άργησαν να το κατορθώσουν αυτό κι αφετέρου, θα πρέπει… «Να υπάρξει συνέχεια και ανέβασμα του πήχη».

Τους λόγους της αγωνιστικής ανάτασης του «τριφυλλιού» ανέλυσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο παλιός τεχνικός διευθυντής της Παναθηναϊκού, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, υποστήριξε πως οι «πράσινοι» έχουν αγωνιστική ταυτότητα όμοια της φιλοσοφίας του προπονητή τους και αποδίδουν όμορφα, αλλά, αφενός άργησαν να το κατορθώσουν αυτό κι αφετέρου, θα πρέπει… «Να υπάρξει συνέχεια και ανέβασμα του πήχη».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς στον Βασίλη Σαμπράκο και την εκπομπή «Insiders».

-Έχετε μια εξήγηση για το πρόσωπο του Παναθηναϊκού που άλλαξε;

«Εξαρτάται. Η διαδικασία της αλλαγής πρέπει να έχει μια αρχή, μέση και τέλος. Απλά αυτό, σπάνια το βλέπουμε στην Ελλάδα επειδή αλλάζουμε γρήγορα άποψη. Οι σκέψεις, πρέπει να μπούνε σε μία τάξη. Για να πω την αλήθεια, εγώ περίμενα αυτό που κάνει τώρα ο Παναθηναϊκός, να συμβεί πιο νωρίς. Είναι ένας προβληματισμός μου. Αφού γνώριζα την φιλοσοφία του συγκεκριμένου προπονητή και περίμενα αυτό να συμβεί πιο νωρίς. Γιατί δεν συνέβη; Τώρα, όσο για την διαδικασία της αλλαγής, νομίζω πως πρέπει να αποκτάνε σημασία οι ποδοσφαιρικές συζητήσεις. Και το σημαντικότερο, το είπε χτες με τις δηλώσεις το ο Φερέιρα. Μίλησε για πρότζεκτ. Αυτή είναι η λέξη κλειδί.

-Ναι, αλλά μήπως ο Φερέιρα άργησε να δώσει την εικόνα που ήθελε επειδή του έλειπαν τα βασικά συστατικά για αυτό. Δηλαδή με τις προσθήκες του Ζέκα και του Κουίνσι έδωσε ταχύτητα στην γρήγορα ομάδα που έλεγε πως θα παρουσιάσει.

«Δεν μπορώ να πω πως δύο παίκτες άλλαξαν την εικόνα του Παναθηναϊκού. Είπα και πριν, πως ο Φερέιρα μετά το χτεσινό παιχνίδι μίλησε για πρότζεκτ. Αυτή είναι η ουσιαστική συζήτηση κι όχι τα υπόλοιπα. Το ζητούμενο τώρα είναι η διάρκεια. Εφόσον την αποκτήσει, εγώ θα τον αποθεώνω. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να αλλάζει αφού ακούμε και ουσιαστικές δηλώσεις εκτός του ποδοσφαίρου που παίζει. Αρχίζει και φαίνεται η φιλοσοφία του Φερέιρα. Αρχίζει και έχει μια ταυτότητα. Τώρα, πρέπει να υπάρξει ο στόχος και το όραμα.

-Πόσα ματς ακόμη, πρέπει να τον δούμε να παίζει έτσι ώστε να πούμε πως έχει διάρκεια;

«Πέρα από τα αποτελέσματα, εγώ βλέπω την εικόνα. Δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά το ότι ο Παναθηναϊκός έχει αρχή, μέση και τέλος. Στα τελευταία ματς, μπορεί να προσδιορίσει κανείς την ταυτότητα και την βελτίωση της ομάδας. Σημασία τώρα, έχει η διάρκεια και η εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη για να μπορούμε να πούμε κάτι.

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x