Stoiximan Super League

Ρούντολφ ο… γρήγορος(vid)

Γρήγορος σημαίνει στα ελληνικά το επίθετο του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκόύ, Ρούντολφ Γκέργκελι. Και η αλήθεια είναι, όπως θα διαπιστώσετε από το βίντεο, ότι η ταχύτητα του επιθετικού που επέλεξαν οι «πράσινοι», δικαιώνει το επώνυμό του. Δείτε την… ιστορία του Ρούντολφ του… γρήγορου στο www.sport-fm.gr.

Γρήγορος σημαίνει στα ελληνικά το επίθετο του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκόύ, Ρούντολφ Γκέργκελι.

Και η αλήθεια είναι, όπως θα διαπιστώσετε από το βίντεο, ότι η ταχύτητα του επιθετικού που επέλεξαν οι «πράσινοι», δικαιώνει το επώνυμό του.

Όσοι γνωρίζουν τον Ούγγρο επιθετικό ο οποίος ήρθε με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Τζένοα, μιλάνε για έναν παίκτη ο οποίος έχει ως βασικό προσόν την ταχύτητα και την δύναμη.

Ο Ρούντολφ Γκέργκελι μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αλλά και ως πλάγιος επιθετικός. Η δυνατότητα του να τρέχει, να διεισδύει και να ντριπλάρει συγκλίνοντας προς τα μέσα με μεγάλη ταχύτητα, τον κάνουν σημαντικό σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Η ζωή στην Γαλλία

Παρότι γεννημένος στην Ουγγαρία (9 Μαρτίου 1985), ο 26χρονος Ρούντολφ Γκεργκελι, από τα 14 του ζούσε στη Γαλλία, μια και η Νανσί τον είχε στις ακαδημίες τις. Την τελευταία σεζόν του στις ακαδημίες της ομάδας, ήταν πρώτος σκόρερ της, γεγονός που τον προβίβασε στην πρώτη ομάδα (2005).

Την πρώτη του σεζόν(2005-06), ο Ρούντολφ έπαιξε 5 φορές χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο(2006-07), δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή του και δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Ο επαναπατρισμός

Ο παραγκωνισμός του στη Γαλλία τον οδήγησαν στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Ντεμπρετσένι. Εκεί, έκανε τρεις αρκετά καλές χρονιές(2007-10) συμμετέχοντας με την ομάδα του και σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας είχε 24 γκολ σε 52 συμμετοχές, ενώ και με την Εθνική Ουγγαρίας πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Τα ιταλικά μάτια

Η καλή του απόδοσή σε όλες τις διοργανώσεις έκαναν αρκετές ιταλικές ομάδες να ενδιαφερθούν για την απόκτησή του, με την Τζένοα, να αποσπά την υπογραφή του. Μέχρι τον Γενάρη, ο Ρούντολφ σε 12 συμμετοχές είχε 1 γκολ.

Κάπου εκεί, η Μπάρι, η οποία βρίσκονταν στην τελευταία θέση του ιταλικού πρωταθλήματος ζήτησε δανεικό από τους Γενοβέζους τον 26χρονο επιθετικό, μήπως προλάβει και… σώσει την κατηγορία, αφού η επιθετική δυστοκία είχε παγώσει το Σαν Νίκολα.

Οι μάχες του Ρούντολφ Γκέργκελι δεν κατάφεραν να σώσουν την Μπάρι η οποία έπεσε κατηγορία. Ο Γκέργκελι πέτυχε 2 γκολ σε 13 συμμετοχές, αλλά ξαναγύρισε στην Τζένοα μια και η Μπάρι δεν θα αγωνίζονταν στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι όμως έχει στις τάξεις της έξι επιθετικούς και ο Γκέργκελι έψαχνε μια ομάδα που θα αγωνίζεται. Ο Παναθηναϊκός άδραξε την ευκαιρία την τελευταία μέρα των μεταγραφών και τον έκανε δικό του με την πολύτιμη βοήθεια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Τα καταφέρνει στα δύσκολα

Χαρακτηριστικό της πρώτης του χρονιάς στο Καμπιονάτο, πάντως, ήταν πως ο Ούγγρος «σκότωσε» τους μεγάλους, αφού τα τρία τέρματα που πέτυχε ήταν απέναντι σε Μίλαν, Γιουβέντους και Ρόμα.

ΣΕΖΟΝ - ΟΜΑΔΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΓΚΟΛ
2005-07 - Νανσί - 5 - 0
2007-10 - Ντεμπρέτσενι - 52 - 24
2010-11 - Τζένοα/Μπάρι - 25 - 3
Σύνολο: 82 συμμετοχές - 27 γκολ

*Με την Εθνική ομάδα έχει 21 συμμετοχές και 7 γκολ

*Συνολικά στην καριέρα του έχει 40 γκολ σε 121 παιχνίδια (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρωπαϊκά παιχνίδια και Εθνική Ουγγαρίας)

Δείτε ένα βίντεο του Γκέργκελι



Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x