Stoiximan Super League

Πιέζουν Ουρτάδο για Ορμπάιθ

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε την Παρασκευή ο Μόισες Ουρτάδο ώστε να συζητήσουν οι δύο πλευρές τη λύση του συμβολαίου του Ισπανού, που αν επιτευχθεί θα μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να κινηθούν για την απόκτηση του Πάμπλο Ορμπάιθ. Δεν τα παρατάνε στου Ρέντη για τον Βιντσέντζο Ιακουίντα, έχοντας παράλληλα στη λίστα τους και άλλες περιπτώσεις επιθετικών.

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε την Παρασκευή ο Μόισες Ουρτάδο ώστε να συζητήσουν οι δύο πλευρές τη λύση του συμβολαίου του Ισπανού, που αν επιτευχθεί θα μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να κινηθούν για την απόκτηση του Πάμπλο Ορμπάιθ.

Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν αποφασίσει να κινηθούν για την απόκτηση του Πάμπλο Ορμπάιθ για τη θέση του αμυντικού μέσου, αλλά για να αποκτηθεί ο χαφ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, θα πρέπει να αποχωρήσει ο Μόισες Ουρτάδο. Ο Ισπανός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδος, όμως η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι. Οι ετήσιες απολαβές του Ουρτάδο είναι της τάξης των 800.000 ευρώ, ήτοι 1.6 εκατομμύρια ευρώ για τα δύο χρόνια ακόμα που έχει συμβόλαιο, χρήματα που δεν πρόκειται να βρει σε άλλη ομάδα. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του υπάρχει από την Ξαμάξ, αλλά για να δεχθεί ο Ισπανός μέσος να λύσει τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες ζητάει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχει να λαμβάνει.

Οι μέρες περνούν και μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις, ώστε να γίνει πρόταση δανεισμού και στην Μπιλμπάο για τον Ορμπάιθ. Ο 32χρονος μέσος της Μπιλμπάο είναι ενήμερος για τις προθέσεις του Βαλβέρδε και περιμένει ειδοποίηση για να πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα.

Δεν τα παρατάει για Ιακουίντα

Από τη στιγμή που προτάθηκε ο Βιντσέντζο Ιακουίντα ήταν γνωστό ότι πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, αλλά συνάμα και για έναν επιθετικό που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο φορ της Γιουβέντους δεν είναι αρνητικός στο να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά. Το κασέ του είναι ιδιαίτερα υψηλό αφού φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά με τη «Γηραιά Κυρία» να καλύπτει ακόμα και το 50% των αποδοχών του, το πράγμα αλλάζει. Αν αποφασιστεί στον Ολυμπιακό να γίνει η υπέρβαση τότε θα υπάρχουν καλές πιθανότητες να έρθει στην Ελλάδα ο Ιταλός στράικερ, αν και υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ερίζουν για την υπογραφή του, όπως οι Μπλάκμπερν, Μπέτις και Σεβίλλη.

Εκτός του Ιακουίντα, στη λίστα των «ερυθρόλευκων» υπάρχουν κι άλλα ονόματα επιθετικών, όπως του Σάντα Κρους, του Αρναούτοβιτς και του Ρόζενμπεργκ. Οι Γέλεν και Ντέλεβ είναι άλλες δύο περιπτώσεις που εξετάζονται, με τους Πειραιώτες να τονίζουν ότι θα κινηθούν μόνο για φορ που μπορεί να κάνει τη διαφορά.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x