Stoiximan Super League

Μικρή διαφορά με Μακούν

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ο Ολυμπιακός με την Άστον Βίλα για την απόκτηση του Ζεάν Μακούν. Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν από Δευτέρα, χωρίς να αποκλείεται να γίνουν και κάποιες συζητήσεις σήμερα, ωστόσο στους «ερυθρόλευκους» υπάρχει πίστη μιας και η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι της τάξης των 500.000 ευρώ. Επιμένει για Ορμπάιθ ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τη στιγμή που φαίνεται να χαλάει του Εστράδα.

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ο Ολυμπιακός με την Άστον Βίλα για την απόκτηση του Ζεάν Μακούν.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν από Δευτέρα, χωρίς να αποκλείεται να γίνουν και κάποιες συζητήσεις σήμερα, ωστόσο στους «ερυθρόλευκους» υπάρχει πίστη μιας και η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι της τάξης των 500.000 ευρώ.

Πάγια θέση στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδος είναι να μην υποκύψουν σε τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις και ενώ με τον Καμερουνέζο μέσο υπάρχει συμφωνία, η Άστον Βίλα φέρεται να ζητάει υψηλό ποσό για τον δανεισμό του για έναν χρόνο με τα χρήματα να φτάνουν μέχρι και τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η οψιόν αγοράς του που θα μπει είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πιέσεις από την πλευρά των Πειραιωτών είναι για να πέσουν οι απαιτήσεις των «χωριατών», με τον Άλεξ ΜακΛις να μην τον συμπεριλαμβάνει στα αρχικά του πλάνα, αλλά ως αλλαγή. Βέβαια, ο ίδιος έχει τονίσει ότι δεν παραχωρείται παίκτης αν δεν αποκτηθεί αντικαταστάτης του, αν και δεν αποκλείεται να είναι και αυτό απλά μία κίνηση τακτικής για να ανεβάσει την τιμή του.

«Χαλάει» του Εστράδα

Η έτερη περίπτωση που εξετάστηκε πολύ για τη θέση στα χαφ, του Μάρκο Εστράδα, φαίνεται… να τελειώνει από το ρεπορτάζ του, αφού οι απαιτήσεις της Μονπελιέ κρίνονται υπερβολικές. Ο Χιλιανός μέσος είναι βασικός στην ομάδα του και οι Γάλλοι δεν είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν δανεικό, αλλά μόνο να τον πουλήσουν και μάλιστα με ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Κάπου εκεί φαίνεται να έχει «παγώσει» το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει αφήσει το θέμα και κοιτάζει άλλες περιπτώσεις, όπως του Μουντάρι και του Τισόνε, χωρίς να αποκλείεται να μείνει μόνο με τον Αλέξανδρο Τζιόλη.

Βέβαια, διακαής πόθος του Ερνέστο Βαλβέρδε εξακολουθεί να παραμένει ο Πάμπλο Ορμπάιθ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τον οποίο θεωρεί ότι θα είναι «πάνοπλος» στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Όμως, όπως και στην περίπτωση του Μακούν, το ποσό που ζητάει η ισπανική ομάδα για το δανεισμό του είναι αναλογικά υψηλό, κάτι που έχει κάνει την περίπτωσή του να χάνει πόντους. Το σίγουρο είναι ότι ο παίκτης έρχεται στην Ελλάδα, αλλά το θέμα του θα απασχολήσει μόνο όταν ολοκληρωθούν όλα τα άλλα μεταγραφικά «μέτωπα» που είναι «ανοιχτά» για τη θέση του χαφ.

Σχεδόν κλεισμένος ο Αμπντούν

Όσον αφορά το θέμα του επιθετικού, η λύση φαίνεται να έρχεται εκ των έσω με μια προσθήκη χαφ. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τις επαφές του για να προσθέσει στο ρόστερ του τον Τζαμέλ Αμπντούν, κυρίως για τη δεξιά πλευρά της επίθεσής του, κάτι που θα ελευθερώσει τον Κέβιν Μιραλάς και θα λογίζεται καθαρά ως επιθετικός, κάτι που συνάδει και με τις απαιτήσεις των οπαδών, αλλά και του ίδιου. Τα δικαιώματα του Αλγερινού μέσου ανήκουν εξ ημισείας σε Καβάλα και Ναντ και το ποσό που απαιτείται είναι κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά.

Περιμένουν για Ουρτάδο, Ρόμενταλ

Αργά ή γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Μόισες Ουρτάδο. Ο Ισπανός δεν υπολογίζεται, όπως είναι γνωστό, και από τη στιγμή που έχει κάνει επίσημη πρόταση η Ράγιο Βαγεκάνο και στου Ρέντη περιμένουν και εκείνη της Ξαμάξ, αναμένεται να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις. Τα χρήματα, βέβαια, που δίνει η πρώτη είναι λίγα, ενώ ερωτηματικό παραμένει πόσα θα προσφέρουν οι Ελβετοί.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Ντένις Ρόμενταλ για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από την πατρίδα του. Ο Δανός βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπρόντμπι, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα θα καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x