Stoiximan Super League

Και τώρα… έργα στην ΑΕΚ!

Τη μεταφορά από τα λόγια (της θεωρίας) στην… πράξη (του αγώνα) ετοιμάζονται να επιδιώξουν στην ΑΕΚ! Οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν με δύο πρωινές προπονήσεις το πρόγραμμα της Τετάρτης και ετοιμάζονται (στο πρώτο φιλικό της χρονιάς) να δείξουν στον Χιμένεθ ότι… πιάνουν τόπο όσα δουλεύουν εδώ και τέσσερις μέρες στο Τόπλιτσε.

Τη μεταφορά από τα λόγια (της θεωρίας) στην… πράξη (του αγώνα) ετοιμάζονται να επιδιώξουν στην ΑΕΚ!

Οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν με δύο πρωινές προπονήσεις το πρόγραμμα της Τετάρτης και ετοιμάζονται (στο πρώτο φιλικό της χρονιάς) να δείξουν στον Χιμένεθ ότι… πιάνουν τόπο όσα δουλεύουν εδώ και τέσσερις μέρες στο Τόπλιτσε.

Η πρώτη μέρα από τότε που έφτασαν στη Σλοβενία στην οποία δεν έχουν απογευματινή προπόνηση δεν πέρασε -παρόλα αυτά- λιγότερο… οδυνηρά για τους παίκτες της ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ένα ακόμα πρωινό ξύπνημα που συνδυάστηκε με… ατελείωτο τρέξιμο (έστω κι αν αυτή τη φορά έγινε στο γήπεδο του γκολφ και όχι στο δάσος), ενώ στη συνέχεια (11:30) τους περίμενε στο γήπεδο με… τακτικές και πάλι διαθέσεις ο Μανόλο Χιμένεθ.

Δίνοντας ξανά έμφαση στην επίθεση απέναντι σε οργανωμένη άμυνα (και ζητώντας συνεχώς ταχύτητα σκέψης-εκτέλεσης, αλλά και κίνηση χωρίς την μπάλα), ο Ανδαλουσιανός δούλεψε σε δύο γκρουπ με τους παίκτες του. Το… αντικείμενο, ωστόσο, για αμφότερα ήταν ίδιο:

Από τους μεν αμυνόμενους (Καράμπελας-Κάλα-Μανωλάς-Κοντοές στο πρώτο γκρουπ, Εγγλέζου-Δέλλας-Χέλγκασον-Γεωργέας στο δεύτερο) ζητούσε να λειτουργούν ως ενιαία γραμμή, και (εκτός περιοχής) να επιδίδονται αποκλειστικά σε μαρκαρίσματα στο χώρο (ζώνη) και όχι «man to man».

Από τους δε επιτιθέμενους (Μάκος-Κλωναρίδης, Λεονάρντο-Κάρλος-Μπερνς, Λυμπερόπουλος στο πρώτο γκρουπ, Αγκιριμπά-Τσουκαλάς-Καφές, Λαγός-Κατσέτης-Σιαλμάς, Γκερέιρο, Μπέλεκ στο δεύτερο) ζητούσε κίνηση εκτός περιοχής -ώστε να τραβήξουν την αντίπαλη άμυνα και να ανοίξουν χώρο για τους ακραίους (μπακ και χαφ), αλλά και να πρεσάρουν και να δυσκολεύουν την ανάπτυξη, όταν η μπάλα είναι στην κατοχή των αντιπάλων.

Παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις του (ακόμα και σε λεπτομέρειες), ο Χιμένεθ έδειξε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παικτών του. Αφού τους συνεχάρη, ωστόσο, γι’ αυτό, τους εξήγησε πόσο σημαντικό είναι όλα αυτά να «καθρεφτιστούν» την Πέμπτη στο γήπεδο.

Εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» (μετά την πρωινή προπόνησή τους) θα περάσουν το απόγευμα στις 18:45 (19:45 ώρα Ελλάδας) από το πρώτο φιλικό… τεστ της χρονιάς με την τοπική (γ’ κατηγορίας) Οντράντσι. Παιχνίδι που, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα, δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη -σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φιλικά της ΑΕΚ επί σλοβενικού εδάφους που θα καλυφθούν πιθανότατα από το Conn-X.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x