Stoiximan Super League

Αυτόν ήθελε, αυτόν παίρνει!

Η μεγάλη μεταγραφική επιθυμία του Ερνέστο Βαλβέρδε θα γίνει πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με τον Φραν Γέστε. Έρχεται ο μάνατζερ του 32χρονου μέσου. Ποιοι οι όροι της συμφωνίας. Οι κινήσεις τακτικής για Κάρλος Σάντσες και το «παράθυρο» για μία ακόμη μεταγραφή, πέραν του αμυντικού χαφ.

Η μεγάλη μεταγραφική επιθυμία του Ερνέστο Βαλβέρδε θα γίνει πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με τον Φραν Γέστε και όλα δείχνουν πως ο 32χρονος μέσος θα συνεργαστεί με τον Βάσκο τεχνικό έξι χρόνια μετά τη συνύπαρξή τους στην Μπιλμπάο. Ο μάνατζερ του Ισπανού (αλλά και του Βαλβέρδε), Ινιάκι Ιμπάνιεθ, κλήθηκε στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις και ο παίκτης είναι σταντ μπάι για να έρθει, να υπογράψει και να αρχίσει προπονήσεις. Η λύση του συμβολαίου του με την Αλ Γουάσλ είναι τυπική διαδικασία και το θέμα θα ρυθμιστεί από τον ίδιο στο Ντουμπάι. Η συμφωνία προβλέπει συμβόλαιο ενός έτους έναντι 600-700 χιλ. ευρώ, το οποίο θα ανανεωθεί αυτομάτως αν ο παίκτης κάνει 20+ συμμετοχές. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα deal ανάλογο εκείνου του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την επικείμενη συμφωνία. Θεωρεί πως ο Γέστε μπορεί να προσφέρει σε πολλές θέσεις, από κεντρικό χαφ και εξτρέμ, μέχρι επιτελικός μέσος ή και περιφερειακός επιθετικός, λύνοντάς του τα χέρια και παρέχοντάς του ένα «πολυεργαλείο». Δεν αμφιβάλλει, δε, κανένας για την καλή αγωνιστική του κατάσταση, την οποία μαρτυρούν οι αριθμοί του: είχε φέτος 27 συμμετοχές (2.303 λεπτά συμμετοχής), 12 γκολ και 8 ασίστ.

Στο χέρι της Βαλανσιέν ο Σάντσες

Η απόκτηση του Φραν Γέστε δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία προσθήκη για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο το πιθανότερο στην παρούσα φάση είναι να αποκτηθεί ένας αμυντικό χαφ, που δεν αποκλείεται να μην είναι ο Κάρλος Σάντσες. Ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να αυξήσει άλλο την πρότασή του στη Βαλανσιέν (2,25 εκατ. ευρώ «καθαρά» συν 500.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης πρωταθλήματος) και πλέον περιμένει την επόμενη κίνηση από τη γαλλική ομάδα. Είναι πασιφανές πλέον πως εκείνη περιμένει να προκύψουν μνηστήρες για τον Κολομβιανό μέσο από τις εμφανίσεις του στο Κόπα Αμέρικα. Για την ώρα, ωστόσο, η μοναδική πρόταση που έχει στα χέρια της είναι αυτή του Ολυμπιακού.

Αν φύγει ο «Τόρο»…

«Παράθυρο» υπάρχει και για μία ακόμη μεταγραφή χαφ, αν πωληθεί τελικά ο Βασίλης Τοροσίδης. Το ενδιαφέρον της Στόουκ είναι δεδομένο και δεν αποκλείεται να πάρει προσεχώς επίσημη μορφή. Εφόσον παραχωρηθεί ο «Τόρο», το πιθανότερο είναι να αποκτηθεί ένας επιπλέον χαφ, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε θεωρεί πως μπορεί να καλυφθεί επαρκώς η θέση από τους Μοντέστο και Μανιάτη.

Και πάλι δουλειά

Το ευχάριστο διάλειμμα για τους παίκτες του Ολυμπιακού τελείωσε. Το ελεύθερο χθεσινό απόγευμα αξιοποιήθηκε από κάποιους για ξεκούραση, από άλλους με βόλτες στο χωριό του Ζέεφελντ και από μερικούς… μέσα στην πισίνα. Από σήμερα αρχίζουν ξανά τα βάσανα με τις σκληρές προπονήσεις. Σε αυτές θα συμμετέχουν και οι Όλοφ Μέλμπεργκ και Ντένις Ρόμενταλ, καθώς ολοκληρώθηκε η άδειά τους και ενσωματώνονται στην αποστολή. Πάντως ο Δανός εξτρέμ είναι πιθανό, αν βρει καλή πρόταση, να αποχωρήσει, όπως και ο Μάρκο Πάντελιτς. Κάποιες πιθανότητες να φύγει υπάρχουν και για τον Μέλμπεργκ, που όμως υπολογίζεται κανονικά και ως πρώτη επιλογή από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x