Το πόσο σημαντική για την σωστή λειτουργία της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ, είναι η παρουσία του Κοντρέρας στα μετόπισθεν, ήταν το μόνο ουσιαστικό συμπέρασμα από την φιλική ήττα με σκορ 2-1 από την Φορτούνα, στο πρώτο σοβαρό «τεστ» εν όψει της νέας σεζόν.
Παρουσία 3.000 οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά» στις εξέδρες του «Paul James stadium» του Ντίσελντορφ διεξήχθη το φιλικό.
Αρκετοί πειραματισμοί από τον Μπόλονι (όπως κι απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Ρουμάνος τεχνικός). Γκριμάλντι στο 18’ και Λουκιμία στο 69’ σκόραραν για τους σαφώς πιο έτοιμους Γερμανούς. Μείωσε ο Αθανασιάδης με ωραία ενέργεια στο 81’.
Με διάταξη 4-2-3-1 και με ένα αρκετά νεανικό σχήμα παρουσίασε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ο Λάζλο Μπόλονι. Με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Αποστολόπουλο, Ιντζίδη, Τσιρίλο και Σακελλαρίου -από τα αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα, τους Κουρδάκη-Τσουκαλά δίδυμο στα χαφ, πιο μπροστά τον Ρομπέρ και επιθετική τριπλέτα τους Γεωργίου (αριστερά), Έτο (δεξιά) και Μωϋσιάδη (στην κορυφή).
Οι παίκτες της Φορτούνα πατούσαν καλύτερα, και πήραν το προβάδισμα στο 18’. Ο Μάιστερ βγήκε επικίνδυνα από δεξιά, βρήκε χώρο, γύρισε στην περιοχή για τον Γκριμάλντι, ο οποίος από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Χαλκιά. Αυτή δεν ήταν η μοναδική στιγμή σύγχυσης στην άμυνα, αλλά, εξηγείται από το πειραματικό σχήμα του Μπόλονι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρουμάνος «κατέβασε» την κανονική ενδεκάδα με συνέπεια να εμφανιστεί ένας εντελώς διαφορετικός «Δικέφαλος» στο γήπεδο. Πάλι όμως από μια κακή αντίδραση στην άμυνα, ο Λουκιμία ανενόχλητος μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον Γλύκο. Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στο τελικό 2-1 στο 81’, όταν από σέντρα του Φωτάκη από δεξιά και ωραίο τελείωμα του Αθανασιάδη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
H σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Ιντζίδης, Έτο, Κουρδάκης, Τσουκαλάς, Γεωργίου, Αποστολόπουλος, Ρομπέρ, Μωϋσιάδης.
Του β' ημιχρόνου: Γλύκος, Σαβίνι, Μαλεζάς, Ετο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας, Ιβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
* Εκτός αποστολής έμειναν οι ανέτοιμοι Γκαρσία, Παπάζογλου, Μπαλάφας και Σνάουτσνερ.
** Φαρλαλής, Μηλιωρίδης, Κωνσταντινίδης, Ποικιλίδης εκπροσώπησαν τον επίσημο ΠΑΟΚ.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.