Stoiximan Super League

«Θέλω να κάνω το βήμα στην ΑΕΚ»

Την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ επανέλαβε για άλλη μια φορά ο Κίνι, με δηλώσεις του στη Sportday. Ο επιθετικός της Αλκορκόν ανέφερε, ωστόσο, ότι έχει προτάσεις από αρκετές ομάδες, ενώ ήταν ενήμερος για τα τεκταινόμενα στην «Ένωση», υποστηρίζοντας ότι θα ζητήσει πληροφορίες και από τους Ματέος, Χιμένεθ και Μίτσελ. Παθ: «Περήφανος που με θέλει ο Χιμένεθ».

Την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ επανέλαβε για άλλη μια φορά ο Κίνι, με δηλώσεις του στη Sportday.

Ο επιθετικός της Αλκορκόν ανέφερε, ωστόσο, ότι έχει προτάσεις από αρκετές ομάδες, ενώ ήταν ενήμερος για τα τεκταινόμενα στην «Ένωση», υποστηρίζοντας ότι θα ζητήσει πληροφορίες και από τους Ματέος, Χιμένεθ και Μίτσελ.

«Μίλησα με τον μάνατζέρ μου και μου μετέφερε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, μου είπε όμως πως δεν υπάρχει επίσημη πρόταση ακόμη. Μου είπε όμως ότι εκτιμά πως θα έχει σύντομα νέα από την ΑΕΚ. Περιμένω να χτυπήσει το τηλέφωνο και να έχει να μου πει ευχάριστα νέα, γιατί θέλω να κάνω αυτό το βήμα. Είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά και τον χειμώνα», τόνισε στη Sportday ο Ισπανός στράικερ, για να συμπληρώσει:

«Μου είπε επίσης ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τρεις ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν που δεν παίζουν στην Ευρώπη και κρούση από μία ρουμανική ομάδα που συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ και δύο τουρκικές, από τις οποίες η μία παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά στην Ευρώπη παίζει και η ΑΕΚ και πραγματικά πιστεύω πως είναι μία πολύ ελκυστική επιλογή. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Αναφερόμενος στον οικονομικό τομέα, πρόσθεσε: «Δεν νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα με τις απαιτήσεις της Αλκορκόν, βρίσκεται σε επαφή με τη διοίκηση ο μάνατζέρ μου για να μπορέσω να αποδεσμευτώ με το χαμηλότερο δυνατό ποσό».

Ερωτηθείς για το αν συλλέξει πληροφορίες για τον “Δικέφαλο”, απάντησε: «Ξέρω ότι ο Ματέος επέστρεψε στην Ισπανία ευχαριστημένος από την εξάμηνη παραμονή του στην ΑΕΚ και αυτό είναι σημαντικό. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να ξενιτεύεται, αλλά είναι διαφορετικό όταν γνωρίζει ότι οι συστάσεις ενός συμπατριώτη του είναι οι καλύτερες. Θα μιλήσω με τον Ματέος για να τον ρωτήσω τα πάντα για την ΑΕΚ και τη χώρα, αν και νομίζω ότι η Ελλάδα δεν διαφέρει πολύ από την Ισπανία. Ίσως η γλώσσα να είναι ένα εμπόδιο στην αρχή, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω με τα φτωχά αγγλικά μου, αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Σίγουρα θα ρωτήσω και τον Μανόλο, αν προχωρήσει το θέμα, αλλά και τον Μίτσελ για την εμπειρία του».

Παθ: «Περήφανος που με θέλει ο Χιμένεθ»

Εκτός όμως από τη θέση του επιθετικού, ο Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και με εκείνη του αμυντικού, με τον Αμπραάμ Παθ, ο οποίος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον τεχνικός της «Ένωσης», να είναι η πρώτη του επιλογή. Ο 32χρονος σέντερ μπακ, μάλιστα, μιλώντας στην Sportday, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο συμπατριώτης του προπονητής.

«Είναι ένα θέμα που χειρίζεται ο μάνατζέρ μου (σ.σ.: έχει κοινό μάνατζερ με τον Χιμένεθ). Ενημερώθηκα αυτή την εβδομάδα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και περιμένω νέα. Είμαι περήφανος που με θέλει ο Μανόλο, η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι θα ήταν σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, αν προχωρούσε το θέμα και ερχόμουν. Δεν έχω συνεργαστεί μαζί του, αλλά θα το ήθελα, όλος ο κόσμος εδώ στην Ισπανία μιλάει με καλά λόγια για τον Μανόλο. Γνωρίζω από άλλους παίκτες ότι χειρίζεται πολύ καλά τα αποδυτήρια, δουλεύει πολύ με την ομάδα. Εξάλλου κάθε παίκτης βλέπει θετικά μία πιθανή πρόταση, όταν γνωρίζει ότι τον θέλει ο προπονητής και έχει ζητήσει την απόκτησή του».

Όσον αφορά τη σημασία που έχει για τον ίδιο μια ενδεχόμενη μετακόμιση στην Αθήνα για να φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, υπογράμμισε: «Για μένα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα και παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι ελκυστικό το ότι η ομάδα συμμετέχει στην Ευρώπη. Επιπλέον θέλω να ζήσω μία διαφορετική εμπειρία, να παίξω στο εξωτερικό. Αν γίνει επίσημη πρόταση από την ΑΕΚ, θα την εξετάσω με μεγάλο ενδιαφέρον, θα δω το πλάνο που έχει η ομάδα, αλλά η αρχική μου αντίδραση στο άκουσμα του ενδιαφέροντος ήταν πολύ θετική».

Κάλα: «Καμία νέα επικοινωνία με Χιμένεθ»

Στάσιμο παραμένει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τους Κάλα και Χοσέ Κάρλος από τη Σεβίλλη, σύμφωνα με τον μάνατζέρ τους, ο οποίος με δηλώσεις του στη Sportday υποστήριξε: «Δεν έχει επικοινωνήσει εκ νέου ο Χιμένεθ μαζί μου μετά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ούτως ή άλλως, γνωρίζει ότι οι όποιες αποφάσεις για τους δανεικούς θα ληφθούν τον Αύγουστο. Μόλις τώρα πήρε προπονητή η Σεβίλλη», και συμπλήρωσε, για τον έτερο πελάτη του:

«Ούτε για τον Χοσέ Κάρλος με έχει ξαναρωτήσει ο Χιμένεθ, αλλά αυτός είναι πιθανότερο να παραχωρηθεί. Νομίζω πως ο Κάλα θα μείνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x