Stoiximan Super League

Σηκώνουν τα μανίκια, Μαθία και Βαλβέρδε

Τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν θα αρχίσουν να ετοιμάζουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Εντουάρντο Μαθία. Πρώτη τους προτεραιότητα η απόκτηση μέσου και τερματοφύλακα, με τον Μαθία να περιμένει να μάθει πρώτα το μπάτζετ της νέας σεζόν. Απάντηση στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού.

Τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν θα αρχίσουν να ετοιμάζουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Εντουάρντο Μαθία. Πρώτη τους προτεραιότητα η απόκτηση μέσου και τερματοφύλακα, με τον Μαθία να περιμένει να μάθει πρώτα το μπάτζετ της νέας σεζόν. Απάντηση στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού.

Η συνάντηση του Εντουάρντο Μαθία με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Σωκράτη Κομινάκη και Ντάρκο Κοβάσεβιτς στα γραφεία του Ολυμπιακού ήταν επί της ουσίας η έναρξη των υποχρεώσεων του νέου τεχνικού διευθυντή. Ο Μαθία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο έχει αρχίσει ήδη να φτιάχνει το πλάνο για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, σε συνεργασία πάντα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο ρόλος του Μαθία θα είναι διττός, αφού θα λειτουργεί και ως τεχνικός διευθυντής και ως αρχισκάουτερ.

Οι θέσεις που έχουν προτεραιότητα να καλυφθούν είναι αυτή του μέσου, όπου μετά την παραχώρηση του Ντουντού χρειάζονται δύο παίκτες και εκείνη του τερματοφύλακα. Για την πρώτη, το μεγάλο φαβορί είναι ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν, ενώ τελευταία υπάρχει έντονη φημολογία και για τον Ζόλταν Γκέρα της Φούλαμ. Στα υπ’ όψιν παραμένει πάντα ο Μοργκάν Αμαλφιτανό, όπως και ο Τζαμέλ Αμπντούν της Καβάλας, του οποίου η περίπτωση ίσως πάει… πακέτο με τους Ντουγκλάο και Ονουάτσι.

Για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, πρώτο φαβορί ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες ο Γκιγιέρμο Οτσόα, ωστόσο, όσο ήταν στον «αέρα» η υπόθεση παραμονής του Βαλβέρδε, το θέμα είχε «παγώσει». Ο Μεξικανός πορτιέρο αρέσει στον τεχνικό των Πειραιωτών, ο οποίος έχει στη λίστα του και τους Γιακούποβιτς, Μάχο, αλλά και δύο-τρεις περιπτώσεις από το γαλλικό πρωτάθλημα, όπου έχει γίνει εκτενές σκάουτινγκ από τον Ανδρέα Νινιάδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρωταθλητής”, τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει οικονομική διαφορά με τον Ούρκο Πάρντο, η οποία αν δεν καλυφθεί, τότε ο Βέλγος τερματοφύλακας μπορεί να αποτελέσει και παρελθόν από τον Ολυμπιακό.

Περιμένει πρόταση ο Τζεμπούρ

Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την ανανέωση του συμβολαίου του Ραφίκ Τζεμπούρ, ωστόσο, ο παίκτης φέρεται να έχει προσφορές από το εξωτερικό τις οποίες και μελετά. Αν δεν έρθει, βέβαια, πρόταση από ομάδα μεγάλου πρωταθλήματος, η οποία θα τον καλύπτει και οικονομικά, τότε θα συνεχίζει να φορά τα «ερυθρόλευκα», όπως ανάλογα συμβαίνει και με τον Μάρκο Πάντελιτς.

Εκτός του 27χρονου στράικερ, νέο συμβόλαιο θα υπογράψουν, εκτός απροόπτου και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης. Από εκεί και πέρα, ένα θέμα που «καίει» είναι των δανεικών, αν και εκτός του Νικλητσιώτη, κανένας άλλος δεν είναι σίγουρος για επιστροφή στου Ρέντη.

*Σκάουτερ του Αμβούργου και του Αννόβερου για να δουν τον Φετφατζίδη, αν τελικά τον χρησιμοποιήσει ο Βαλβέρδε, αναμένεται να είναι στις εξέδρες του Καραϊσκάκη, στον αυριανό αγώνα με τη Λάρισα.

*Σύμφωνα με βραζιλιάνικα δημοσιεύματα, ο Λεονάρντο φεύγει από την Ιντερνασιονάλ και επιστρέφει στον Ολυμπιακό.

Απάντηση στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

Κάθε άλλο παρά ασχολίαστη άφησαν στον Ολυμπιακό την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, που έκρινε ότι είναι αναρμόδια για την υπόθεση Μαρινάκη και την έστειλε στην αντίστοιχη επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Πιο συγκεκριμένα, από το στρατόπεδο των Πειραιωτών τόνιζαν: «Από την αρχή είχαμε πει (σ.σ.: ήταν ξεκάθαρη σ' αυτό η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ) ότι είναι αναρμόδια η επιτροπή της ΕΠΟ και μάλιστα είχαμε κάνει και σχετική ένσταση. Είναι γελοίο να αμφισβητείται οποιαδήποτε απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης από τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τη δική τους ομάδα».

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x