Stoiximan Super League

Νίκη για... ψαλίδισμα

Με μοναδικό στόχο τη νίκη θα παραταχθεί η ΑΕΚ απόψε στην «AEL FC Arena» (19:00, Novasports 6) απέναντι στη Λάρισα για την 29η αγωνιστική. Στόχος της «Ένωσης» να μειώσει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό εν όψει play-offs, αλλά και να πάρει... φόρα για τον τελικό του Κυπέλλου που πλησιάζει. Πολλά προβλήματα, κυρίως σε άμυνα και κέντρο, για τον Μανόλο Χιμένεθ. .

Με μοναδικό στόχο τη νίκη θα παραταχθεί η ΑΕΚ απόψε στην «AEL FC Arena» (19:00, Novasports 6) απέναντι στη Λάρισα για την 29η αγωνιστική. Η πρόκριση στα play-offs μπορεί να έχει πλέον επιτευχθεί και μαθηματικά, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να ολοκληρώσουν με νίκες την... κανονική περίοδο του πρωταθλήματος για να οδηγηθούν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Απριλίου και για να ψαλιδίσουν τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στα play-offs.

Αν άρχιζαν αυτή τη στιγμή τα play-offs, οι «πράσινοι» θα είχαν 3 βαθμούς έναντι κανενός της ΑΕΚ, κάτι που θα δυσχέραινε το έργο της να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Στόχος της «Ένωσης» είναι οι νίκες με Λάρισα και Άρη, που πιθανώς-ακόμη και σε περίπτωση που κάνει και ο Παναθηναϊκός το δύο στα δύο-θα μειώσουν στους δύο τη μεταξύ τους διαφορά στο μίνι πρωτάθλημα που θα αρχίσει μετά το Πάσχα.

Πρόβλημα σε άμυνα και κέντρο

Η αποστολή της ΑΕΚ στη Λάρισα μόνο εύκολη δεν θα είναι. Κι αυτό γιατί αφενός οι γηπεδούχοι δεν έχουν ακόμη υποβιβαστεί μαθηματικά και αφετέρου-εφόσον αυτό δεν αποφευχθεί-θέλουν να αποχαιρετήσουν τον κόσμο τους με νίκη στο τελευταίο φετινό ματς στην «AEL FC Arena». Συν τοις άλλοις, ο Μανόλο Χιμένεθ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για τη στελέχωση της άμυνας και της μεσαίας γραμμής.

Στην Αθήνα έμειναν ο τραυματίας Δέλλας και ο Ματέος, που μετά από δύο μέρες στην Ισπανία κρίθηκε ανέτοιμος, ενώ από το χώρο του κέντρου θα λείψουν οι Μάκος (ενοχλήσεις στο δικέφαλο) και Γκέντσογλου, την ώρα που ο Καφές δεν είναι 100% έτοιμος και ο Μίτσελ αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις που ίσως τον κρατήσουν εκτός μάχης. Έτσι μπροστά από το Σάχα θα βρίσκονται οι Μανωλάς και Νασούτι, με τον Γεωργέα δεξιά και τον Καράμπελα αριστερά, ενώ στο κέντρο δεδομένη είναι η παρουσία του Ντιόπ ως αμυντικού χαφ και του Γκερέιρο ως μεσοεπιθετικού. Για τις άλλες δύο θέσεις της τετράδας, εφόσον ο Μίτσελ δεν τα καταφέρει, ο Λαγός είναι φαβορί, ενώ μία θέση φαίνεται να διεκδικούν ο Καφές με τον Μπερνς. Δεν αποκλείετε, πάντως, και η έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Γιάχιτς μετά από καιρό σαν αμυντικό χαφ. Ο δίδυμο στην επίθεση αναμένεται να αποτελέσουν οι Λυμπερόπουλος και Μπλάνκο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ ζήτησε από τους παίκτες του σοβαρότητα και συγκέντρωση, με στόχο να επαναληφθεί μία εμφάνιση και νίκη ανάλογη με το 4-0 για το Κύπελλο παραμονές των Χριστουγέννων.

Στη 19μελή αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά και ο Ντίνο Ντρπιτς. Αναλυτικά: Σάχα, Αραμπατζής, Καράμπελας, Γεωργέας, Μανωλάς, Νασούτι, Γιάχιτς, Καφές, Ντρπιτς, Λαγός, Μπαχά, Ντιόπ, Έντερ, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπερνς, Κλωναρίδης, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x