Stoiximan Super League

Κέρκυρα-Πανιώνιος 1-2 (Τελικό)

Με γκολ του Σιόβα στο 79', ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 στο νησί των «Φαιάκων» της Κέρκυρας και εκμεταλλεύτηκε με τον ιδανικότερο τρόπο τις ήττες των Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης… αφήνοντάς τους μόνους τους -μαζί με την Κέρκυρα- να… τρέχουν για τη σωτηρία!

Με γκολ του Σιόβα στο 79', ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 στο νησί των «Φαιάκων» της Κέρκυρας και εκμεταλλεύτηκε με τον ιδανικότερο τρόπο τις ήττες των Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης… αφήνοντάς τους μόνους τους -μαζί με την Κέρκυρα- να… τρέχουν για τη σωτηρία!



90'+3' Τελείωσε το ματς στην Κέρκυρα!

84' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Σβέρκος πήρε τη θέση του Γουνδουλάκη.

79' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ! Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά… τρικυμία στην άμυνα της Κέρκυρας και ο Σιόβας, που είχε προωθηθεί, με… γονατιά «γράφει» το 2-1 για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που -θυμίζουμε- παίζει με δέκα!

72' Κίτρινη κάρτα στον Γκουστάβο.

70' Αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Φλαβίνιο πήρε τη θέση του Ηλία Ιωάννου.

69' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Γιόνσον πήρε τη θέση του Μπάλαμπαν.

62' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ! Ο Επστάιν θα αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι και δεν θα αστοχήσει. 1-1, ισοφαρίζουν οι γηπεδούχοι!

61' Πέναλτι για την Κέρκυρα! Χαζό μαρκάρισμα του Όμο στον Γκουστάβο, ο ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας θα πέσει και θεαματικά και θα κερδίσει το πέναλτι, αλλά και την αποβολή του μέσου του Πανιωνίου, που θα δει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

54' Κίτρινη κάρτα στον Κβιρκβέλια.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο! Μία αλλαγή για την Κέρκυρα με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου, ο Λαμπρόπουλος πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Μακρή.

45'+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45'+1' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο! Σουτ του Μπάλαμπαν διώχνει με υπερένταση ο Κωνσταντόπουλος, ο Ριέρα παίρνει το… ριμπάουντ, σουτάρει, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ!

- Έβδομο γκολ για τον Μήτρογλου με τη φανέλα του Πανιωνίου, σε οκτώ αγώνες!

37' Κίτρινη κάρτα στον Όμο.

30' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ! Εξαιρετική πάσα του Γουνδουλάκη στον Μήτρογλου, ο «πιστολέρο» δεν είχε κανένα πρόβλημα, με κοντινό πλασέ, προ κενής εστίας, να ανοίξει το σκορ για τους «κυανέρυθρους» (1-0)!

29' Πολύ καλό σουτ του Μήτρογλου, λίγο έξω από την περιοχή της Κέρκυρας, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!

19' ΔΟΚΑΡΙ για την Κέρκυρα! Κεφαλιά του Στολτίδη, η μπάλα θα χτυπήσει σε κάποιον αμυντικό του Πανιωνίου, στο οριζόντιο δοκάρι του Μάχο και θα καταλήξει κόρνερ!

12' Σουτ του Ριέρα από δεξιά, η μπάλα θα καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κωνσταντόπουλου.

6' Πρώτη, καλή στιγμή στο ματς, για τον Πανιώνιο! Σέντρα του Ριέρα, ολιγωρία στην άμυνα της Κέρκυρας, η μπάλα θα φτάσει στον Μπάλαμπαν, ο οποίος θα κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κωνσταντόπουλος θα αποκρούσει.

- Με μπλε εμφανίσεις αγωνίζεται η Κέρκυρα, με λευκές η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

- Περίπου 3.000 οπαδοί βρίσκονται στο γήπεδο της Κέρκυρας…

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι! Στη σέντρα οι φιλοξενούμενοι.

- Εξαιρετικός ο καιρός στην Κέρκυρα…



Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης, Ιωάννου (70' Φλαβίνιο), Μακρής (46' Λαμπρόπουλος)

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Γιάντσης, Παρακευαϊδης, Χαμπλ, Κοντοδήμος

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν (69' Γιόνσον), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (84' Σβέρκος), Κουμορτζί, Σιόβας, Τσότσαλιτς

Στον πάγκο: Πρέλ, Λάτκα, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Σαλαλί

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας



• Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 12η θέση της βαθμολογίας, με 30 βαθμούς -ισοβαθμούν με τον Ατρόμητο. Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι ήσυχοι… Κόντρα στους «κυανέρυθρους» θέλουν -εναγωνίως- τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς η παραμονή τους στην κατηγορία δεν έχει εξασφαλιστεί και σε περίπτωση ήττας (ακόμα και ισοπαλίας) τότε τα πράγματα θα γίνουν… επικίνδυνα περίπλοκα.

• Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό της, καθώς έχει γνωρίσει τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Τελευταία φορά που γεύτηκε τη χαρά της νίκης ήταν στις 19 Φεβρουαρίου, στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η αποστολή της Κέρκυρας: Στολτίδης, Λαμπρόπουλος, Τσίγκας, Χάμπλ, Μακρής, Κωνσταντόπουλος, Ιωάννου Δημήτρης, Ιωάννου Ηλίας, Γκουστάβο, Γιάντσης, Αποστολίδης, Επστάιν, Μονιάκης, Βενέτης, Φλάβιο, Γραμμόζης, Παρασκευαίδης, Μαιστόροβιτς, Καλαντζής, Κοντοδήμος.

• Ο Πανιώνιος από την άλλη, βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας και μετράει 31 βαθμούς, με την υπόθεση «σωτηρία», όμως, επίσης να μην έχει κλείσει… Οι «κυανέρυθροι» είναι αήττητοι σχεδόν δύο μήνες, καθώς η τελευταία φορά που η ομάδα του Τάκη Λεμονή δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό ήταν στις 6 Φεβρουαρίου, στο «Παγκρήτιο», κόντρα στον Εργοτέλη.

Η αποστολή του Πανιωνίου: Μάχο, Πρελ, Γιόνσον, Λάτκα, Γκαλίτσιος, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Ομο, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Σαλαλί, Μήτρογλου, Σβέρκος.

• Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Κοντοές, που θα εκτίσει την πρώτη εκ των δύο αγωνιστικών της ποινής του, αλλά και ο τραυματίας Κούκετς που συνεχίζει την θεραπεία στο γόνατό του. Επίσης, εκτός αποστολής έμειναν και οι Κούρντι, Βαρό, Παναγόπουλος, Ανέστης, Σπυρόπουλος, Κολοβός.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ούτε μία νίκη δεν είχε η Κέρκυρα επί του Πανιωνίου… μέχρι τη φετινή σεζόν. Οι Φαίακες μετρούσαν 4 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με το πιο συνηθισμένο σκορ να είναι το 3-1. Στο ματς του πρώτου γύρου, ωστόσο, φέτος, η Κέρκυρα πέτυχε την πρώτη της νίκη επί των «κυανέρυθρων» και μάλιστα, μέσα στην Νέα Σμύρνη, με σκορ 1-0.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΚΟΡ
2004-05 Πανιώνιος-Κέρκυρα 3-1
2004-05 Κέρκυρα-Πανιώνιος 1-3
2006-07 Κέρκυρα-Πανιώνιος 0-1
2006-07 Πανιώνιος-Κέρκυρα 3-1
2010-11 Πανιώνιος-Κέρκυρα: 0-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x