Stoiximan Super League

Λεφτά υπάρχουν (τώρα). Ομάδα;

Μετά από δέκα μέρες όπου γενικώς «χάθηκε η μπάλα», η ΑΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να θυμηθεί πως παίζει και τέτοια! Αφού μάζεψε (έστω και στις… καθυστερήσεις) τα χρήματα για την αδειοδότηση, η «Ένωση» βάζει μπροστά να μαζέψει και τα (αγωνιστικά) κομμάτια που σκόρπισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Χωρίς περιθώρια, αλλά με συναίσθηση ότι το ματς με τον Ατρόμητο -από πρόβα- έχει μετατραπεί σε κανονικό «τελικό» προετοιμάζονται Χιμένεθ και παίκτες.

Μετά από δέκα μέρες όπου γενικώς «χάθηκε η μπάλα», η ΑΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να θυμηθεί πως παίζει και τέτοια!

Αφού μάζεψε (έστω και στις… καθυστερήσεις) τα χρήματα για την αδειοδότηση, η «Ένωση» βάζει μπροστά να μαζέψει και τα (αγωνιστικά) κομμάτια που σκόρπισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς περιθώρια, αλλά με συναίσθηση ότι το ματς με τον Ατρόμητο -από πρόβα- έχει μετατραπεί σε κανονικό «τελικό» προετοιμάζονται Χιμένεθ και παίκτες.

Η τελευταία «ένεση» (400.000 ευρώ) του Νίκου Νοτιά, με την οποία συμπληρώθηκε το ποσό των 2 εκατ. που αφορούσε το… μερτικό του, επέτρεψε στην ΑΕΚ να συνεχίσει τις πληρωμές σε νυν και πρώην παίκτες, αλλά και σε άλλους χρεώστες.

Ουσιαστικά ολοκλήρωσε, δε, την… επιτυχία -που θα σφραγιστεί την Πέμπτη με την αποστολή και των τελευταίων εγγράφων στην UEFA- του να καταφέρει η «Ένωση» το αυτονόητο (εξασφάλιση της άδειας για να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενης σεζόν).

Πριν τις επόμενες, ωστόσο, η ΑΕΚ έχει σε… εκκρεμότητα (και με κίνητρα πολλά περισσότερα από αυτά που η κακή ψυχολογία επιτρέπει τώρα να φανούν) και τις φετινές διοργανώσεις. Με το κυριακάτικο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο, λοιπόν, να έχει μετατραπεί -για διάφορους λόγους- σε συλλαλητήριο, παίκτες και Χιμένεθ έχουν υποχρέωση (και παράλληλα ευκαιρία) να συμμαζέψουν κάπως την τραγωδία του «Καραϊσκάκη».

Άλλωστε, εκτός των εντυπώσεων (και του μηνύματος στον αντίπαλο του τελικού του Κυπέλλου), έχουν και βαθμολογικούς λόγους να το κάνουν. Και πώς να μην έχουν, όταν ο στόχος της εξόδου στο Champions League -ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις- αποτελεί μια από τις λίγες ευκαιρίες να φανεί φως στο οικονομικό «τούνελ» (και να προστεθεί ένα δέλεαρ για υποψήφιο επενδυτή).

Την αίσθηση αυτή, πάντως, δημιουργούνται βάσιμες ελπίδες ότι άπαντες -δεδομένων τόσο των ομιλιών του Χιμένεθ στις προπονήσεις, όσο και των μηνυμάτων που λαμβάνουν οι παίκτες από κάθε κατεύθυνση- έχουν «συλλάβει» στην ομάδα. Οι άμεσες αποδείξεις, άλλωστε, ότι εκείνη έχει συναίσθηση της (αγωνιστικής) ντροπής που υπέβαλλε τον σύλλογο -αλλά και του… φιλότιμου να την «ξεπλύνει» άμεσα- μοιάζουν ο μόνος τρόπος να κρατηθεί σχετικά ήρεμη η εξέδρα την Κυριακή.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x