Stoiximan Super League

Μήπως πέθανε η «πράσινη» ελπίδα;

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού παρατηρούν -για την ώρα- σιωπηλοί το απίστευτο διοικητικό γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών, αλληλοκατηγοριών και αποχωρήσεων. Κι ενώ αναμφίβολα «κάτι σάπιο βασιλεύει στο βασίλειο της Παιανίας», οι «ήρωες» ποδοσφαιριστές της ομάδας που διεκδίκησαν όσο τους έπαιρνε τους φετινούς τίτλους, καλούνται να βρουν την όρεξη και να διεκδικήσουν την πρωτιά στα play-off. Πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας, αλλά η ελπίδα ίσως δεν ζει πια στις εκατομμύρια πράσινες καρδιές.

Δύσκολα περνάει μέρα με καλή είδηση για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» παρατηρούν -για την ώρα- σιωπηλοί το απίστευτο διοικητικό γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών, αλληλοκατηγοριών και αποχωρήσεων.

Κι ενώ αναμφίβολα «κάτι σάπιο βασιλεύει στο βασίλειο της Παιανίας», οι «ήρωες» ποδοσφαιριστές της ομάδας που διεκδίκησαν όσο τους έπαιρνε τους φετινούς τίτλους, καλούνται να βρουν την όρεξη και να διεκδικήσουν την πρωτιά στα play-off. Πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας, αλλά η ελπίδα ίσως δεν ζει πια στις εκατομμύρια πράσινες καρδιές.

Παίξτε μπάλα

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τον Πανσερραϊκό, θέλοντας τους τρεις βαθμούς που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τουλάχιστον τη διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν. Παίκτες και τεχνική ηγεσία (παρούσα και προηγούμενη) ορισμένες φορές συγκέντρωσαν τα «πυρά» της εξέδρας λόγω απόδοσης. Κι όμως, αν το σκεφτεί κανείς -με εξαίρεση ενδεχομένως τον Δημήτρη Γόντικα που έχει τραβήξει μόνος του «κουπί»- εδώ και καιρό, αυτοί ήταν που στάθηκαν περισσότερο από κάθε άλλον στο ύψος τους. Διεκδίκησαν και έχασαν οριστικά το πρωτάθλημα μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τα σφυρίγματα του Καλόπουλου που έκριναν το ματς και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου περισσότερο από ένα καπρίτσιο της μπάλας, παρά την ικανότητα των αντιπάλων τους.

Κύριοι δικαίωμά σας, αλλά πήρατε απουσία

Στα διοικητικά, οι άνθρωποι που θα έπρεπε να εξασφαλίσουν στους ποδοσφαιριστές τις συνθήκες να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο εντός αγωνιστικού χώρου, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, πήραν απουσία.

Δικαίως ή αδίκως, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αρνείται να λειτουργήσει ως πλειοψηφία, με την ανακοίνωση-καταπέλτη να φωτογραφίζει ως ηθικό αυτουργό τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο «Mr. Mig» ήταν πότε ζεστός, πότε κρύος και τελικά εκτός, ενώ οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι δεν επιθυμούν να αυξήσουν τη θέση τους στην ομάδα.

Ο Νικόλας Πατέρας δεν γνωρίζει καν αν θα συμμετάσχει στη θρυλούμενη αύξηση του Μ.Κ, ενώ και ο Αδαμάντιος Πολέμης, που κάποια στιγμή ορισμένοι προσπάθησαν να τον πείσουν να ντυθεί σωτήρας, μάλλον –ορθώς πράτων- έχει καταλάβει πού πάει να μπλέξει.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει 20 εκατ. ευρώ για να μην πέσει επίπεδο, για να έχει δηλαδή τη δυνατότητα να διεκδικεί από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τη δεύτερη θέση και αυτό είναι μάλλον που πληγώνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τους οπαδούς του «τριφυλλιού», οι οποίοι καλούνται να στηρίξουν αγόγγυστα την προσπάθεια της ομάδας.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Σε δύο εβδομάδες θα υπάρξει νέο Δ.Σ αλλά μετά την... επιτυχία του προηγούμενου, δύσκολα μπορεί κάποιος να περιμένει να βγουν συγκλονιστικές ειδήσεις ή σωτήρες.

Είναι γνωστό ότι πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας, όμως η ελπίδα φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό τις εκατομμύρια πράσινες καρδιές…

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x