Stoiximan Super League

Καρδιά στην Ελλάδα και… εγγονός στη Μάλτα!

Κι όμως! Υπάρχει ένας φίλαθλος που θα υποστηρίζει και τις δύο ομάδες απόψε στη Βαλέτα! Όχι επειδή αγαπάει (μόνο) το ποδόσφαιρο! Αλλά επειδή σ' αυτό θα βρεθούν απέναντι δύο -άλλες- μεγάλες της αγάπες! Η 61χρονη, Αγγελική Ζαμίτ, θα βρίσκεται το βράδυ (ελάχιστα μακριά από το σπίτι της) στις εξέδρες, με μια και μόνο ευχή: Κάθε φορά που θα προηγείται η Εθνική Ελλάδας να… ισοφαρίζει ο εγγονός της, που αγωνίζεται στην Εθνική Μάλτας!

Κι όμως!

Υπάρχει ένας φίλαθλος που θα υποστηρίζει και τις δύο ομάδες απόψε στη Βαλέτα! Όχι επειδή αγαπάει (μόνο) το ποδόσφαιρο!

Αλλά επειδή σ' αυτό θα βρεθούν απέναντι δύο -άλλες- μεγάλες της αγάπες!

Η 61χρονη, Αγγελική Ζαμίτ, θα βρίσκεται το βράδυ (ελάχιστα μακριά από το σπίτι της) στις εξέδρες, με μια και μόνο ευχή:

Κάθε φορά που θα προηγείται η Εθνική Ελλάδας να… ισοφαρίζει ο εγγονός της, που αγωνίζεται στην Εθνική Μάλτας!

Πάνε περισσότερα από 45 χρόνια από τότε που η Αγγελική Ζαμίτ άφηνε τη Σάμο για να μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Και πάει… ένας μόλις λιγότερος από τότε που γνώρισε τον έρωτα της ζωής της και μαζί πήγαν να ζήσουν στην πατρίδα του, τη Μάλτα!

Πάντα ερωτευμένη με την Ελλάδα, όμως, βρήκε τρόπο να την έχει στην καθημερινότητά της. Ξεναγώντας (για λογαριασμό του ταξιδιωτικού γραφείου που δουλεύει) όσους από τους συμπατριώτες της ταξιδεύουν κατά καιρούς στη Βαλέτα.

Το παιχνίδι της μοίρας τα έφερε έτσι, που οι… τελευταίοι που έφτασαν εκεί -όχι να ξεναγηθούν- αλλά να… αναμετρηθούν (στο γήπεδο) με ένα άλλο μέλος της οικογένειας Ζαμίτ. Τον εγγονό της, Έντουαρντ Χερέρα -που παίζει στην τοπική Χιμπέρνιαν και φορά τα χρώματα της εθνικής Μάλτας.

«Είναι ιδιαίτερη στιγμή αυτή για την οικογένεια μου και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρίσκεται εδώ η εθνική Ελλάδας», δηλώνει στο www.sport-fm.gr, λίγο αφότου τη συνάντησε στη Βαλέτα.

Αφού φροντίζει να μας ενημερώσει, λοιπόν, ότι «εδώ στη Μάλτα, όπως και στην Ελλάδα, οι άνθρωποι ζουν πολύ έντονα το ποδόσφαιρο», δεν έχει λόγο να κρύψει τα συναισθήματά της: «Βαθιά μέσα μου θέλω να νικήσει η Ελλάδα. Αυτό δεν αλλάζει. Σίγουρα, από την άλλη, θέλω και εύχομαι να παίξει -και μάλιστα καλά- ο εγγονός μου».

Η ευχή να νικήσει η Εθνική μας -αλλά το «γκολ της τιμής» να το πετύχει ο Χάουαρντ- υποψιαζόμαστε, κυρία Αγγελική, ότι θα μας βρει όλους σύμφωνους!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x