Stoiximan Super League

Λεμονής: «Κλασική αντίδραση ελληνικής ομάδας…»

Έντονα προβληματισμένος -και πώς να μην είναι, όταν η ομάδα σου κερδίζει 2-0 και 3-1 και δεν μπορεί να κρατήσει τη νίκη- εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του ματς με τη Λάρισα (3-3), ο Τάκης Λεμονής. Ο τεχνικός του Πανιωνίου τόνισε ότι η ομάδα του οπισθοχώρησε αναίτια στο δεύτερο ημίχρονο, δεν θέλησε να μιλήσει καθόλου για τη διαιτησία του κ. Παππά, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του Νίκου Νταμπίζα. Κωστένογλου: «Αξίζαμε τη νίκη».

Έντονα προβληματισμένος -και πώς να μην είναι, όταν η ομάδα σου κερδίζει 2-0 και 3-1 και δεν μπορεί να κρατήσει τη νίκη- εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του ματς με τη Λάρισα (3-3), ο Τάκης Λεμονής.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου τόνισε ότι η ομάδα του οπισθοχώρησε αναίτια στο δεύτερο ημίχρονο, δεν θέλησε να μιλήσει καθόλου για τη διαιτησία του κ. Παππά, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του Νίκου Νταμπίζα.

«Παρόλο που στο ημίχρονο τους είπα (σ.σ. στους παίκτες μου) ότι, αν θέλουμε να πάρουμε το ματς, θα πρέπει να μην αλλάξουμε την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε, δυστυχώς, την κλασική αντίδραση ελληνικής ομάδας, της οποίας οι παίκτες επιλέγουν να κάτσουν πίσω και να κρατήσουν το σκορ… Με προβλημάτισε αυτό, αλλά όλη μας η προσπάθεια θα κριθεί, συνολικά, στο τέλος», είπε αρχικά ο κ. Λεμονής, ο οποίος, πάντως, δεν είναι άμοιρος ευθυνών…

Ναι μεν οι παίκτες του… περπατούσαν στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά κι εκείνος άφησε αβοήθητη την ομάδα, παρότι έβλεπε από το πρώτο δευτερόλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ότι αυτή πιεζόταν ασφυκτικά.

Στη συνέχεια, ο 50χρονος προπονητής δήλωσε: «Δεν θα πω κάτι για τη διαιτησία, θα δούμε αργότερα τις φάσεις. Δεν θέλω να σχολιάσω. Απλά, ας κρατάμε μία… πισινή όταν κάνουμε δηλώσεις για το ποιόν ευνοεί η διαιτησία και ποιον όχι. Να είμαστε ψύχραιμοι εμείς οι προπονητές και να αφήνουμε τον κόσμο να κρίνει. Πάντως, υπάρχουν αντιδράσεις στον αγωνιστικό χώρο που δεν είναι σωστό να μην τιμωρούνται. Καταλαβαίνω και το άγχος και την αγωνία, αλλά κάποια πράγματα δεν είναι σωστά, για όνομα του Θεού», σημείωσε, «φωτογραφίζοντας» τον Νίκο Νταμπίζα.

Τέλος, ο προπονητής του Πανιωνίου ανέφερε: «Σήμερα δε θα τελείωνε τίποτα, το έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας. Ήταν μία ευκαιρία, απλά, να… αναπνεύσουμε και τη σπαταλήσαμε, δυστυχώς. Η είσοδος του Λάτκα είχε σκοπό να περιορίσει την ποιότητα κάποιων παικτών του αντιπάλου στον αέρα, όμως, δεν αντιδράσαμε σωστά. Το πρώτιστο είναι η νοοτροπία, που υπάρχει σε πολλές ελληνικές ομάδες, βγήκαμε μπροστά μετά το 3-3, αλλά ήταν, πια, αργά».

Στον αντίποδα, ο τεχνικός της Λάρισας, Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος… έκοβε βόλτες για αρκετή ώρα -μετά το τέλος του αγώνα- στον αγωνιστικό χώρο με το τηλέφωνο ανά χείρας, είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τη συγκινητική και μεγάλη προσπάθεια που έκαναν σήμερα, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είχαν μεγάλο ψυχικό σθένος, αυτοσυγκέντρωση και κατάφεραν να μειώσουν, να ισοφαρίσουν και αντικειμενικά πιστεύω ότι έπρεπε να κερδίσει η Λάρισα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Θεωρώ καθοριστική τη φάση του γκολ που πετύχαμε και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο διαιτητής το ακύρωσε. Θεωρώ ότι έγιναν εκατέρωθεν λάθη από τον διαιτητή. Το πρώτο γκολ, όμως, είναι καθοριστικό. Μας έκοψαν τη δυνατότητα να προηγηθούμε, όπως έγινε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, που δεν μας δόθηκε πέναλτι».

Ερωτηθείς για τη λάθος υπόδειξη πέναλτι υπέρ της Λάρισας, απάντησε: «Σας είπα, έγιναν εκατέρωθεν λάθη. Εγώ από τον πάγκο θεωρώ ότι ήταν. Όπως θεωρώ ότι έπρεπε να μετρήσει το δικό μας γκολ. Η μπάλα έφτασε στα δίχτυα όταν ο διαιτητής σφύριξε. Για τα υπόλοιπα λάθη, σας απάντησα. Επίσης, θεωρώ υπερβολή τη φάση της κόκκινης κάρτας στο δικό μας παίκτη. Δεν έγινε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, δεν έβρισε αντίπαλο, δεν απώθησε κάποιον παίκτη, είπε κάτι αόριστα και ούτε καν προς την κερκίδα. Την θεωρώ υπερβολική αντίδραση».

Κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τα… γαλλικά του Νίκου Νταμπίζα αμέσως μετά το γκολ του, που του στέρησε τη συμμετοχή στα εναπομείναντα λεπτά, τόνισε: «Θεωρώ ότι ο Νταμπίζας είναι ένας ευπρεπέστατος και πολύ σοβαρός ποδοσφαιριστής, έχει δείξει ποιος είναι και ξέρουμε τι έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον κόσμο του Πανιωνίου, το ξαναλέω. Σε κάποιο πρόσωπο που μπορεί να ήταν στην κερκίδα ίσως, στον κόσμο του Πανιωνίου, όχι».

Για το αν φτάνει ο βαθμός στη Λάρισα, επισήμανε: «Δεν ξέρω αν θα φτάσει. Θα το δούμε στο τέλος. Τα παιδιά, όπως είπα, αξίζουν συγχαρητήρια και κάνουν συγκινητική προσπάθεια. Εμείς θα κοιτάξουμε να έχουμε καλύτερη συγκομιδή στα επόμενα παιχνίδια, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το τι θα γίνει στο τέλος».

Τέλος, για τη βελτιωμένη εικόνα της Λάρισας στην επανάληψη, συμπλήρωσε: «Οι αλλαγές που κάναμε ήταν καθοριστικές, άλλαξε τελείως η μορφή του παιχνιδιού και ρισκάραμε από πολύ νωρίς. Ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε και εμείς καταφέραμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Το καταφέραμε στο απόλυτο, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, κυριαρχήσαμε, είχαμε ευκαιρίες, ένα δοκάρι και θεωρώ ότι μόνο σε ένα διάστημα του πρώτου μέρους υστερήσαμε έναντι του Πανιωνίου».

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x