Stoiximan Super League

Ο Γκάρι Όουεν στον NovaΣΠΟΡ FM

Απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, έχρισε τη Μάντσεστερ Σίτι στην κόντρα με τον Άρη, ο βετεράνος άσος των «πολιτών», Γκάρι Όουεν, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο!

Απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, έχρισε τη Μάντσεστερ Σίτι στην κόντρα με τον Άρη, ο βετεράνος άσος των «πολιτών», Γκάρι Όουεν, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο!

Το σημαντικό στέλεχος της Σίτι, τη δεκαετία του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, που μάλιστα έχει περάσει και από την Ελλάδα, τη σεζόν 1986-1987, φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου, μίλησε για την πρόοδο της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι και τη δυναμική που την καθιστά απόλυτο φαβορί για να επικρατήσει των «κίτρινων» και να πανηγυρίσει την πρόκριση στη φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο προσεχές ντέρμπι του Μάντσεστερ, όπου οι «πολίτες» θα αντιμετωπίσουν τη Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως το πρώτο γκολ του αγώνα, θα κρίνει πολλά για την έκβασή του.

Συνέντευξη στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο:

Είναι πραγματικά ντέρμπι κορυφής στο Μάντσεστερ;

«Πιστεύω ότι πέρυσι είχαμε δύο επικά παιχνίδια στο Λιγκ Καπ. Τους νικήσαμε στο ένα, χάσαμε στο άλλο. Στο πρωτάθλημα χάσαμε και τα δύο παιχνίδια πολύ δύσκολα, ειδικά αυτό στο «Ολντ Τράφορντ». Γενικά η Σίτι έχει φτάσει πολύ κοντά στη Γιουνάιτεντ. Η Μάντσεστερ Σίτι, κατά τη γνώμη μου, έχει πιο πλήρες ρόστερ μεταξύ των δύο ομάδων, όμως η Γιουνάιτεντ έχει περισσότερη εμπειρία. Αν όμως δει κάποιος τους ποδοσφαιριστές που έχει η Σίτι, τότε θα καταλάβει ότι η «ψαλίδα» κλείνει».

Οι τρεις βαθμοί για τη Σίτι, θα σημάνουν μια πολύ διαφορετική χρονιά από εδώ και πέρα ή ακόμη και την κατάκτηση του τίτλου;

«Ο στόχος της Σίτι είναι να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα του συλλόγου. Πέρυσι καταλάβαμε την 5η θέση, ενώ φέτος θέλουμε μια θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προτεραιότητα για την ομάδα είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, πρέπει να μάθεις να μη χάνεις παιχνίδια. Οπότε αν δεν μπορέσουμε να νικήσουμε σε αυτό το ντέρμπι, πρέπει τουλάχιστον να μη χάσουμε. Ακόμη κι ένας βαθμός, μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός. Πιστεύω όμως, ότι το πρώτο γκολ στο ντέρμπι, θα είναι πολύ σημαντικό και θα κρίνει πολλά».

Φαβορί για τον τίτλο παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Αυτή τη στιγμή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πάντα τον πρώτο λόγο, αλλά η ήττα από τη Γουλβς, έχει δώσει ελπίδα σε όλους. Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, όλοι θέλουν να νικήσει η Σίτι και αν συμβεί αυτό, τότε ξανανοίγει η κούρσα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια. Είναι κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί μέχρι στιγμής στη σεζόν, επειδή η Γιουνάιτεντ κατάφερνε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να μένει αήττητη».

Η Σίτι θα παίξει με τον Άρη στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι φαβορί η ομάδα του Μάντσεστερ;

«Χωρίς αμφιβολία, η Σίτι είναι το φαβορί αυτή τη στιγμή. Ο Άρης βέβαια έχει τον Καστίγιο τώρα, που έχει περάσει από τη Σίτι, αλλά όπως και να το κάνουμε, οι παίκτες και το ρόστερ της Σίτι, την κάνουν φαβορί ακόμη και για το Κύπελλο. Ο Άρης έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που ήμουν στην Ελλάδα, απέκλεισε και την Ατλέτικο Μαδρίτης, που ήταν τεράστια επιτυχία, αλλά θα μου προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν σε δύο ματς, ο Άρης καταφέρει να αποκλείσει τη Σίτι, ή δεν καταφέρει η Σίτι να προκριθεί. Θα είναι μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Η Σίτι βλέπει πολύ σοβαρά τον θεσμό, θέλει να προχωρήσει και θέλει να πάρει το Κύπελλο, αν γίνεται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x