Stoiximan Super League

Πάντελιτς: «Και στο -2 είμαστε φαβορί»

Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί να πάρει το φετινό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» εξήγησε τους λόγους που τον …έφεραν στην Ελλάδα, τα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο τον Ιανουάριο, ενώ τόνισε τον σεβασμό που τρέφει για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί να πάρει το φετινό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» εξήγησε τους λόγους που τον …έφεραν στην Ελλάδα, τα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο τον Ιανουάριο, ενώ τόνισε τον σεβασμό που τρέφει για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Αναλυτικότερα τα σημαντικότερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε στην εφημερίδα “Goal”, ο Σέρβος στράικερ:

Για το αν έχει προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός:
«Εγώ θα έλεγα και στο -2 ότι εμείς θα το πάρουμε και είμαστε φαβορί. Δεν θα το πω τώρα που είμαστε μπροστά με μια μεγάλη διαφορά; Ακόμα και πίσω να ήμασταν τώρα το ίδιο θα έλεγα. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είναι απλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Είναι ομαδικό άθλημα, άρα πρέπει όλοι να δουλεύουμε για την ομάδα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον κόσμο μας και το σύλλογό μας. Και το κάνουμε καλά μέχρι τώρα, γίνεται πραγματικά καλή δουλειά στην ομάδα γι’αυτό και είμαι σίγουρος πως εμείς θα είμαστε οι πρωταθλητές».

Για τον ερχομό του στην Ελλάδα:
«Μπορεί να πήγα σε πολλές χώρες για να παίξω μπάλα, και δεν το μετάνιωσα, όμως την Ελλάδα την αγαπώ πολύ. Είναι άλλωστε και η πολύ καλή σχέση που έχουμε οι δυο λαοί, Έλληνες και Σέρβοι. Έχουμε πολλά κοινά, όπως η θρησκεία, είμαστε όντως αδέλφια όπως λένε. Έχουμε ένα σεβασμό μεταξύ μας, ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά με τους… άλλους, όμως εμείς μπορούμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Για το θέμα περί αποχώρησής του που προέκυψε τον Ιανουάριο:
«Όταν ήρθα εδώ το καλοκαίρι δεν σκεφτόμουν να φύγω. Δεν έχω στο μυαλό μου αυτή τη σκέψη. Όμως πιστεύω πως στο ποδόσφαιρο τα συμβόλαια δεν είναι τίποτα… Είναι άλλα πράγματα που μετράνε. Εγώ είμαι σίγουρος, αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μετά από αυτή τη σεζόν θα κάνω σίγουρα άλλα τρία χρόνια σε αυτόν το ρυθμό που παίζω. Τι θα γίνει δεν με απασχολεί τώρα, είμαι καλά, πολύ καλά στον Ολυμπιακό».

Για τον Βαλβέρδε και τις επιλογές του:
«Πιστεύω πως όλοι οι καλοί χωράνε και ο προπονητής αποφασίζει. Ξέρω και πιστεύω ότι ο προπονητής γνωρίζει πότε θα παίξει ο ένας ή ο άλλος, ποιον θα ξεκουράσει και πως θα χειριστεί την ομάδα.

Δεν θα πήγαινα ποτέ στον προπονητή να του πω γιατί δεν με βάζεις. Δεν είναι η δουλειά μου. Νομίζω ότι αυτό το διάστημα που δεν ήμουν στην ενδεκάδα ο Βαλβέρδε ήξερε τι δουλειά μπορώ να κάνω και τι να προσφέρω, όμως είχε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης εκείνο το διάστημα. Εγώ πρέπει να έχω σεβασμό για αυτό. Στο τέλος, όταν μου δίνεται η ευκαιρία πρέπει να την πάρω».


Για το ανέβασμά του στα κάγκελα μετά στο γκολ κόντρα στον Πανσερραϊκό:
«Με τις Σέρρες δεν ξέρω πως τα κατάφερα κι έφτασα μέχρι πάνω… Λίγο ακόμα και θα έμπαινα στην εξέδρα. Ευτυχώς κατέβηκα καλά και δεν έπαθα και καμιά ζημιά. Πρέπει να πω πρώτα απ’όλα ότι όπου και να έπαιξα έχω δώσει τα καλύτερα. Έχω δείξει ποιος είμαι από την αρχή. Δεν κρύβομαι, είμαι Σέρβος, είμαι ορθόδοξος, το δείχνω πολλές φορές, είχα πρόβλημα με αυτό. Πάντα μου έλεγαν ότι το κάνεις για να φανείς… Όλοι ξέρουν τι έχω κάνει στην Ευρώπη και πόσα γκολ έχω βάλει».

Για την σύγκρισή του με τον Σισέ:
«Πιστεύω πολύ στις δυνατότητές μου, αν δεν πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Σίγουρα ο Σισέ έχει κάνει πολύ καλή καριέρα και σίγουρα είναι μεγάλος παίκτης. Τον σέβομαι. Όμως και εγώ έχω κάνει πολλά πράγματα και παραπάνω από πολλούς άλλους. Και για μένα ποτέ δεν θα πρέπει να μου λέει κανείς ότι εσύ είσαι δεύτερος και αυτός είναι πρώτος, πριν καν με πάρει. Όχι, στο γήπεδο θα αποφασίσουμε. Όταν μου είπαν να πάω στον Παναθηναϊκό και να είμαι πίσω από τον Σισέ, είπα “να κάνω τί;”. Όπως όταν έγραψαν ότι θα βάλω γκολ στον Παναθηναϊκό. Δεν ποτέ τέτοιο πράγμα».

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x