Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Έτοιμος για την πρόκληση»

Αποφασισμένος να πετύχει και να αφήσει τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ έρχεται στην Αθήνα, πιθανότατα απόψε, ο Μανόλο Χιμένεθ. «Πρόκληση για την καριέρα μου η ΑΕΚ», δήλωσε στη «SportDay» ο 46χρονος τεχνικός. Ποιοι οι όροι της συμφωνίας και ποια τα αγωνιστικά του σχέδια για την «Ένωση».

Αποφασισμένος να πετύχει και να αφήσει τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ έρχεται στην Αθήνα, πιθανότατα απόψε, ο Μανόλο Χιμένεθ. Η συμφωνία με τον 46χρονο τεχνικό οριστικοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και απομένουν απλώς οι υπογραφές στα συμβόλαια. «Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που είχα με τον κύριο Αδαμίδη και ο πρόεδρος έμεινε ικανοποιημένος από το πλάνο που του παρουσίασα και τη φιλοσοφία μου. Είχα πει από την αρχή ότι με ενδιαφέρει η προοπτική της ΑΕΚ και τη βλέπω σαν πρόκληση στην καριέρα μου», δήλωσε στη «SportDay» ο νέος τεχνικός της «Ένωσης».

Ο Ανδαλουσιανός προπονητής συμφώνησε για διετές συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει για τον ίδιο 925.000 ευρώ για το υπόλοιπο της περιόδου και 1 εκατ. ευρώ για την επόμενη σεζόν, καθώς επίσης και σημαντικά μπόνους (500.000 ευρώ για κατάκτηση πρωταθλήματος ή εισόδου στους ομίλους του Champions League, 100.000 ευρώ για κατάκτηση Κυπέλλου και 75.000 ευρώ για πρόκριση στους «32» του Europa League). Θα τον ακολουθήσουν τρεις συνεργάτες του, ο Χεσούς Καλντερόν (βοηθός), ο Χουάν Λοθάνο (γυμναστής) και ο Μιγκέλ Μορίγια (ψυχολόγος που θα συμμετέχει στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις), που είχαν δουλέψει μαζί του στη Σεβίλλη.

Έρχεται έτοιμος

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία της ΑΕΚ με προπονητή, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ έρχεται διαβασμένος στην Αθήνα. Το τελευταίο τριήμερο ο Ισπανός προπονητής παρακολούθησε και ανέλυσε όλους τους αγώνες της ομάδας διαμορφώνοντας άποψη για το υλικό, τα ατού και τις αδυναμίες της. Ο 46χρονος τεχνικός θα εφαρμόσει στην ΑΕΚ τα δύο συστήματα που είχε καθιερώσει και στη Σεβίλλη, το 4-4-2 και το 4-2-3-1, όπως είπε στον Σταύρο Αδαμίδη στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x