Stoiximan Super League

Πρακτικών συνέχεια…

Η έλλειψη ρευστού, αλλά και η αλλαγή της φορολόγησης στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών από 21.2% σε 40%, ήταν θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του ΔΣ του Παναθηναϊκού την 1η Μαρτίου.

Η έλλειψη ρευστού, αλλά και η αλλαγή της φορολόγησης στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών από 21.2% σε 40%, ήταν θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του ΔΣ του Παναθηναϊκού την 1η Μαρτίου.

Απόσπασμα των πρακτικών που αποκάλυψε η «Εξέδρα»

Πάνος Κυριακόπουλος: «Μέχρι το καλοκαίρι υπάρχουν οι εξής λύσεις. Εχουμε ένα άνοιγμα, το οποίο φαίνεται σήμερα 10 εκατ. ευρώ. Θα ζητηθεί από τη ΓΗΠΕΛ να μας δώσει ένα bridge finance για τους τρεις μήνες μέχρι να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να συγκεντρωθούν τα χρήματα. Το ποσό αυτό να είναι 8, 7, 6 εκατ. ευρώ, οτιδήποτε».

Νικόλας Πατέρας: Και αν δεν δώσει, τι κάνουμε;

Πάνος Κυριακόπουλος: «Εχουμε μια διαφορά της τάξης των 3 ή 4 εκατ. ευρώ. Αυτά θα εξεταστεί αν μπορούμε να πάρουμε ένα short term δανεισμό με εκχώρηση μελλοντικών απαιτήσεων, όπως κάνει ο Ολυμπιακός και έχει Χ ποσά και να δούμε αν μπορούμε να τη βγάλουμε τους τρεις μήνες που θέλουμε για να ολοκληρώσουμε την αύξηση κεφαλαίου και να μαζέψουμε τα χρήματα. Αν δεν μπορούμε να τη βγάλουμε, θα δεσμευτεί η ΓΗΠΕΛ εντός μιας εβδομάδας-δέκα ημερών να μας απαντήσει και οι υπηρεσίες να δουν αν μπορούν να μαζέψουν 2-3 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα, αν δεν μπορεί, θα δούμε πόση είναι η διαφορά για να τη βγάλουμε μέχρι τον Μάιο και από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες λύσεις. Μία λύση είναι να ζητηθεί να δώσουν οι μέτοχοι μια προκαταβολή έναντι αυξήσεως για τρεις μήνες. Το οποίο όμως ποσόν θα είναι της τάξης των 1, 2 ή 3 εκατ. ευρώ ή όσο βγει αυτό το πράγμα. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε ολοκληρωμένο το κομμάτι στο μέλλον και μπορεί να τη βγάλουμε και του χρόνου. Μπορούμε να κάνουμε και μεταγραφές και να αντιμετωπίσουμε το short term κομμάτι. Δεν θεωρώ ότι με 15 εκατ. ευρώ σήμερα μπορούμε να έχουμε λύση του προβλήματος».

Νικόλας Πατέρας: Δεκαπέντε εκατομμύρια. Οχι, δεν μιλάω για το φορολογικό. Δυο λεπτά, να ρωτήσουμε τον άνθρωπο, ο οποίος…

Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης (οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ): Δέκα είναι.

Βαγγέλης Σαμαράς: Αυτή τη στιγμή δεν έχει καν περάσει ο νόμος, Αλέξανδρε.
Νικόλας Πατέρας: Αν τον περάσει εντός 30 ημερών πρέπει να πληρώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x