Stoiximan Super League

Μάχη με τον «δαίμονα»

Κόντρα στην Καβάλα, που έχει αποδειχθεί «δαίμονας» για τους μεγάλους της Σούπερ Λίγκας, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ και να παραμείνει το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Άλλη μια μάχη επιβίωσης για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα θέλει η ΑΕΚ στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Το www.sport-fm.gr και ο Κώστας Μιαούλης αναλύουν για εσάς την 22η αγωνιστική.

Κόντρα στην Καβάλα, που έχει αποδειχθεί «δαίμονας» για τους μεγάλους της Σούπερ Λίγκας, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ και να παραμείνει το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο.

Άλλη μια μάχη επιβίωσης για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα θέλει η ΑΕΚ στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.

Το www.sport-fm.gr και ο Κώστας Μιαούλης αναλύουν για εσάς την 22η αγωνιστική.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΕΚ 16:45 ΣΚΑΪ

Αν θέλει να ψαλιδίσει την διαφορά για να μπει στα πλέι-οφ με καλύτερες προϋποθέσεις, οφείλει να καθαρίσει τον Πανθρακικό που προέρχεται από δύο απανωτές νίκες. Λείπουν πολλοί παίκτες, αλλά αυτό για μένα έχει μικρή σημασία, όταν λες πως είσαι φορμαρισμένος και βρίσκεσαι σε τροχιά ανάκαμψης. Ο Αραούχο ήταν ο τελευταίος που έμεινε εκτός αποστολής, μετά τους Μαντούκα, Νέμεθ, Τζεμπούρ, τον τιμωρημένο Καφέ και τον ανέτοιμο Αραμπατζή. Ο Πανθρακικός, που δεν θα έχει Τζόκιτς και Κάσαρ, αντιμετωπίζει με απόλυτη αξιοπρέπεια το Πρωτάθλημα και δεν θα είναι εύκολο θύμα. Πέρσι οι δύο αντίπαλοι στην Κομοτηνή είχαν έρθει ισόπαλοι 1-1. Σφυρίζει ο Κωνσταντινέας που είναι εκ των διαιτητών με τα λιγότερα παιχνίδια. «Διπλό» δεν έχει φέρει πάντως ακόμα.

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ – ΛΑΡΙΣΑ 16:45 ΝET

Εδώ η Σκόντα Ξάνθη καλείται να τραβήξει το χαλί κάτω από το έδαφος για τη Λάρισα και να της δώσει, ίσως και την πιο δυνατή σπρωξιά για να πέσει. Η Σκόντα που είδαμε τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και απέναντι στον Άρη σε κάθε περίπτωση θα είναι φαβορί για να μπορέσει να καθαρίσει την υπόθεση παραμονή. Από την άλλη μεριά η Λάρισα, αν χάσει πλέον τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα. Σίμιτς, Αμπουχατζίρα, Βενετίδης και Ιγκλέσιας είναι εκτός μάχης για την ΑΕΛ που σίγουρα από άποψη δυναμικού βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα απ’ όσο με τον Παναθηναϊκό. Από την Σκόντα τιμωρημένος ο Σταθάκης, εκτός ο Μπέρτος. Ο Σπάθας σφυρίζει σε άλλο ένα ματς που αποτελεί επικίνδυνη αποστολή, στο 11ο παιχνίδι του στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Ο Σπάθας έχει σφυρίξει την τρέχουσα σεζόν το 2-2 της Λάρισας με τον Άρη, όπου είχαμε πολύ κουβέντα για τη διαιτησία, ενώ η μοναδική τιμωρία στην καριέρα του σε ματς της μεγάλης κατηγορίας, ήρθε σε ένα ματς Λάρισας - Ηρακλή.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΑΟΚ 19:00 ΝOVA

Εδώ το μπακγκράουντ του αγώνα είναι διαφορετικό από αυτό του Κυπέλλου. Ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν θα έχει σε καμία περίπτωση την άγνοια κινδύνου που είχε στο 4-0 γιατί εδώ παίζεται η επιβίωση του. Δημιουργούνται όμως ορισμένες προϋποθέσεις πολύ ευνοϊκές για τους γηπεδούχους με τις δύο μεγάλες απώλειες των Βιτόλο (τιμωρημένος) και Γκαρσία που περνάει το προσωπικό του δράμα με την απώλεια στενού συγγενικού του προσώπου, στην πλευρά του ΠΑΟΚ. Σε ένα γήπεδο που πριν μερικές ημέρες ο «Δικέφαλος» δέχτηκε μια πολύ βαριά ήττα, πάει χωρίς την «ραχοκοκαλιά» του, την ώρα που από τον ΠΑΣ Γιάννενα, θα λείψει μόνον ο Τζάνης. Ο Σταύρος Τριτσώνης έχει πέντε άσους και δύο διπλά σε επτά παιχνίδια. Το ένα από τα δύο ματς που σφύριζε και τελείωσε με νίκη των φιλοξενούμενων, ήταν το Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-2.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 14:30 ΝOVA

Ο Ατρόμητος θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική του πορεία δείχνοντας ένα καλό πρόσωπο και μακριά από την έδρα του. Από την άλλη μεριά για τον Λεβαδειακό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Για την ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ θα λείψει ο έμπειρος Κόλτζος, ενώ για τον ανεβασμένο Ατρόμητο, θα λείψουν ο Φαβάλι που είναι τιμωρημένος και ο Σκόνδρας. Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο κίνητρο πάει στην πλευρά των γηπεδούχων, αλλά ο Ατρόμητος έχει δείξει ικανός στα τελευταία παιχνίδια για σπουδαία αποτελέσματα. Διαιτητής της συνάντησης ο Καλόπουλος που έχει διευθύνει τον αγώνα των Βοιωτών με τον Ολυμπιακό που τελείωσε 3-0.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 14:30 ΝOVA

Ο κατά τη γνώμη μου κορυφαίος διαιτητής φέτος στην Σούπερ Λίγκα, Τάσος Σιδηρόπουλος θα σφυρίξει ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος θα κληθεί να ξεπεράσει την κόπωση από το παιχνίδι που διεξήχθη σε δύο μέρη για το Κύπελλο με την Καβάλα. Αν δεν κερδίσει μπορεί να μπει σε μεγάλες περιπέτειες, ειδικά από τη στιγμή που αντίπαλος του είναι μια ομάδα που υπολείπεται ενός πόντου. Χωρίς τους Κατσαμπή και Λέκι θα κατέβει πιθανότατα ο Ηρακλής που χρειάζεται έστω και έναν πόντο σε αυτή την αναμέτρηση. Από την άλλη μεριά για τον Πανιώνιο ο Καστελιόνε χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε και ο Μανιάτης στο παιχνίδι με την Καβάλα. Θεωρώ πως οι Νεοσμυρνιώτες θα πετύχουν τη νίκη που χρειάζονται την Κυριακή.

ΑΡΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 ΝOVA

Για τον Άρη αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο καρπούζια και θα πρέπει να τα κρατήσει στην ίδια μασχάλη. Από τη μια δεν θα πρέπει να χάσει άλλο έδαφος για να μην πάθει καμία πλάκα και απειληθεί η συμμετοχή του στα πλέι-οφ, από την άλλη έχει και το Κύπελλο το οποίο θέλει με κάθε τρόπο να διεκδικήσει. Αν δεν προσέξει πάντως μπορεί να μπει σε περιπέτειες για είσοδο στην πρώτη πεντάδα γι’ αυτό και χρειάζεται νίκη με τους Κρητικούς. Η κόπωση ίσως να παίξει το ρόλο της, ο Ναφτί θέλει να είναι έτοιμος με την Ξάνθη και δεν παίζει ούτε στο ματς αυτό. Αφού τα κατάφερε ο Πανθρακικός στο «Βικελίδης», λέτε να μην μπορεί ο Εργοτέλης, που δεν θα έχει Φραγκουλάκη και Ρουμπάκη λόγω τιμωρίας σε αυτό το ματς. Σφυρίζει για 5η φορά φέτος σε κάποιο παιχνίδι ο Γιάχος από τον Σύνδεσμο Χίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ 16:45 ΝOVA

Η προπόνηση της Πέμπτης είχε κάποια δυσάρεστα, αλλά τουλάχιστον για τον Κατσουράνη δεν είναι σοβαρά τα πράγματα και θα παίξει. Επιστρέφει και ο Ζιλμπέρτο, οπότε οι «πράσινοι» θα είναι πλήρεις, απέναντι σε μια ομάδα που εκτός έδρας εσχάτως δείχνει πολύ λιγότερο απειλητική απ’ όσο ήταν στον πρώτο γύρο. Δε νομίζω πως θα πρέπει να σκέφτονται τι θα κάνει μετά απ’ αυτούς ο Ολυμπιακός, αφού ο καλύτερος τρόπος για να πιέσεις όταν είσαι πρώτος, είναι να κερδίζεις συνεχώς. Οι «Αργοναύτες» είναι αλήθεια πως ιντριγκάρονται από τα μεγάλα παιχνίδια και θα παίξει σαφώς ρόλο και η κόπωση από το ματς του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο που έγινε σε δύο δόσεις. Στο ΟΑΚΑ διευθύνει ο Τσινιάρης με ρεκόρ 7-0-1. Οι γηπεδούχοι δηλαδή είναι σχεδόν άχαστοι μαζί του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA

Με δεδομένη την μεγάλη απώλεια του Μέλμπεργκ σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι ο Ολυμπιακός καλείται να περάσει από την Τρίπολη, ενώ απών θα είναι και ο Ντουντού. Σε καμία περίπτωση ο Αστέρας δεν έχει τη δυναμική που είχε ειδικά μέχρι κάποιες αγωνιστικές πριν, αλλά είναι και αυτή μια ομάδα που εξιτάρεται όταν παίζει με τους μεγάλους. Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ θα είναι τελικά παρών σε αυτό το παιχνίδι. Η ψυχολογική προετοιμασία για ένα ματς δίχως αύριο είναι σημαντική, γιατί αυτή την εβδομάδα, το κλίμα είχε πολλά μεταγραφικά και αρκετή ενασχόληση με τη Μπορντό. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κρατήσει στη χειρότερη περίπτωση τη διαφορά στους έξι, ώστε να πιεστεί ο Παναθηναϊκός που μετά το ματς με την Καβάλα έχει εκτός Τούμπα και Νέα Σμύρνη. Σφυρίζει ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης που έχει διευθύνει τον Ολυμπιακό στο ματς με την Λάρισα (2-1) στο Καραϊσκάκη και τον Αστέρα εντός έδρας κόντρα στον Πανιώνιο (2-0).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x