Stoiximan Super League

Δώνης: «Δικαιώνομαι με όσα συμβαίνουν τώρα στην ΑΕΚ»

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, για τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του και τόνισε: «Στόχος μας είναι να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας». Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε ιδανική την επιλογή να αναλάβει την ομάδα του Περιστερίου. «Νιώθω δικαιωμένος για όσα συμβαίνουν τώρα στην ΑΕΚ. Αφού δεν τα καταφέρνει ο Μπάγεβιτς, σημαίνει πως τα προβλήματα δεν είναι μόνο αγωνιστικά».

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, για τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του και τόνισε: «Στόχος μας είναι να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας». Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε ιδανική την επιλογή να αναλάβει την ομάδα του Περιστερίου και δήλωσε «δικαιωμένος για όσα συμβαίνουν τώρα στην ΑΕΚ. Αφού δεν τα καταφέρνει ο Μπάγεβιτς, που είναι ο κορυφαίος τεχνικός βάσει τίτλων στην Ελλάδα, σημαίνει πως τα προβλήματα δεν είναι μόνο αγωνιστικά», τόνισε ο 40χρονος τεχνικός.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο προπονητής του Ατρομήτου:

«Θα πω κάτι και δεν θέλω να φανεί εγωιστικό, ούτε αφήνω κάποια αιχμή. Αυτό που συμβαίνει τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ είναι δικαίωση για τον προπονητή που έφυγε. Όταν αναλαμβάνει ο κορυφαίος τεχνικός στην Ελλάδα (σ.σ. Μπάγεβιτς) και η ομάδα δεν πάει καλά, τότε τα προβλήματα είναι άλλα και όχι αγωνιστικά.

Εγώ βρέθηκα στη μέση των προβλημάτων. Ξέρετε πολύ καλά πως σε όποια ομάδα κι αν βρεθώ δεν αποποιούμαι ποτέ τις ευθύνες μου. Δεν έχω καλές επαφές με τον Τύπο, ο οποίος ήταν σκληρός μαζί μου και είχε ως συνέπεια να φύγω από την ομάδα. Όταν αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα από τη Λάρισα, με την οποία θα πήγαινα πολύ καλά και αν έμενα, επέλεξα την ΑΕΚ γιατί ήταν εκεί δύο άνθρωποι οι οποίοι πίστεψα πως θα με στήριζαν και θα με άφηναν να δουλέψω. Ο Ντέμης Νικολαϊδης και ο Δημήτρης Μάρκος. Όλα άλλαξαν μέσα σε δύο μήνες, αφού προανήγγειλε την αποχώρησή του ο Νικολαίδης, και έγιναν όπως έγιναν
».

«Κάναμε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα που έχουμε δει στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Νομίζω πως στην αρχή είχαμε καλύτερη ψυχολογία. Ξεκινούσαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα και να βάλουμε τις βάσεις για κάτι καλό. Αυτό που μας άφησε πίσω ήταν το δύσκολο πρόγραμμα. Είχαμε πολλά δύσκολα ματς εκτός έδρας, αλλά και δύσκολα παιχνίδια στην έδρα μας, εκ των οποίων τα δύο με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».

«Πολλές φορές όταν είσαι νεοφώτιστη ομάδα, αυθόρμητα παίζεις για να ξεφύγεις από την επικίνδυνη θέση και πολλές φορές δεν δίνεις βάρος στη δημιουργία. Πιστεύω πως χθες με την Ξάνθη πήγαμε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα».

«Πρώτα απ’ όλα, επειδή ο Νίκος είναι φίλος μου, του εύχομαι να πετύχει ό,τι δεν κατάφερα να πετύχω εγώ στην ΑΕΚ. Είναι σημαντικό να πετυχαίνουν οι νέοι και οι Έλληνες προπονητές στις μεγάλες ομάδες. Δεν υπάρχει υπομονή σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Αυτό που ενδιαφέρει τον ΠΑΟ είναι ο τίτλος και όχι το τι ποδόσφαιρο θα παίζει. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει τα πράγματα μέσα σε τρεις μέρες».

Για τη βαθμολογική θέση και τη συγκομιδή του Ατρομήτου είπε: «Δεν συνηθίζω να κάνω υπολογισμούς. Αυτό που με προβλημάτισε εξ’ αρχής ήταν η πολύ δύσκολη κλήρωση. Αν κάναμε κάτι καλό στα πρώτα παιχνίδια θα μας βοηθούσε ψυχολογικά. Πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου και άποψή μου είναι πως δείχνουμε κάτι καλό μέσα στο γήπεδο. Αν τα καταφέρουμε στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι (σ.σ. Πανθρακικό) θα φτάσουμε τους 19 βαθμούς. Όλες μου οι ομάδες μέχρι στιγμής, εξαιρουμένης της ΑΕΚ, κάνανε πολύ καλό πρώτο γύρο. Αν και δεν το δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας, οι 19 βαθμοί είναι η καλύτερη συγκομιδή σε πρώτο γύρο για τον προπονητή Γιώργο Δώνη».

«Αυτό που είχαμε πει από την αρχή του πρωταθλήματος είναι να βάλουμε μια βάση, να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τον κίνδυνο. Δεν φτιάχνονται οι ομάδες από τη μια μέρα στην άλλη. Ειδικά όταν έρχεσαι από τη Β’ Εθνική, δεν είναι εύκολο να βάλεις στόχο την Ευρώπη. Οι στόχοι μπορούν να αλλάξουν από τη μια βδομάδα στην άλλη και το ξέρετε πολύ καλά αυτό».

«Θεωρώ πως ο Ατρόμητος είναι η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει και με το πέρασμα του χρόνου δικαιώνομαι. Πόσο μάλλον όταν έχεις φάει τέτοιο στραπάτσο από την ΑΕΚ. Είμαι επαγγελματίας προπονητής 8 χρόνια και με μοναδική εξαίρεση την ΑΕΚ, όλες οι ομάδες μου αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Ακόμη και όταν σωθήκαμε στο τέλος με τη Λάρισα, πήραμε το Κύπελλο και παίζαμε καλή μπάλα. Έκανα υποτίθεται το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου με την ΑΕΚ και έφαγα το στραπάτσο. Η επόμενη επιλογή μου έπρεπε να είναι πολύ σίγουρη και να βρω ανθρώπους οι οποίοι θα με αφήσουν να δουλέψω, θα έχουν υπομονή, και τώρα δικαιώνομαι».

«Η Λάρισα έκανε έναν κύκλο με πολλές επιτυχίες τα τελευταία πέντε χρόνια. Πέρασε στα πλέι οφ, πήρε το Κύπελλο και αυτό που πρέπει να καταλάβει τώρα ο κόσμος εκεί, είναι πως πρέπει να κάνουν υπομονή. Μπαίνουν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα και δεν έχουν οι προπονητές ένα μαγικό ραβδάκι, ώστε να τα αλλάζουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη. Μακάρι να είχαν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x