Stoiximan Super League

Ηρακλής-Ατρόμητος 2-2

Ισόπαλος (2-2) έληξε ο αγώνας του Ηρακλή με τον Ατρόμητο, στο πλαίσο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με ήρωα τον Απόστολο Βέλλιο, ο οποίος σκόραρε και πάλι στις καθυστερήσεις (ύστερα από το γκολ στο Καραϊσκάκη), ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει έναν ανέλπιστο βαθμό, αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο Καυτανζόγλειο. Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε, πριν τη σέντρα του αγώνα, εις μνήμην του Ντε Νίγκρις.

Ισόπαλος (2-2) έληξε ο αγώνας του Ηρακλή με τον Ατρόμητο, στο πλαίσο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με ήρωα τον Απόστολο Βέλλιο, ο οποίος σκόραρε και πάλι στις καθυστερήσεις (ύστερα από το γκολ στο Καραϊσκάκη), ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει έναν ανέλπιστο βαθμό, αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο Καυτανζόγλειο. Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε, πριν τη σέντρα του αγώνα, εις μνήμην του Ντε Νίγκρις.

Το ματς:

Με επιθετικές τάσεις ξεκίνησε τον αγώνα ο Ηρακλής, ο οποίος μέχρι το 5’ είχε κάνει ήδη δύο ευκαιρίες για γκολ. Επστάιν (2’) και Μιλάνο (5’) έδειξαν από νωρίς πως ο «Γηραιός» θα κυνηγούσε τη νίκη από την αρχή, κάτι όμως που του στοίχισε ακριβά στην άμυνα.

Στο 17’ ο Μπρίτο έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν βρέθηκε αφύλακτος απέναντι στον Κοβαλέφκσι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν «άψυχο», διευκολύνοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε ένα λεπτό αργότερα, όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας του Περιστερίου, ο Μπρίτο βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Πολωνό πορτιέρο των Θεσσαλονικέων, όμως αυτή τη φορά πλάσαρε σωστά ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ηρακλής λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Παπαστεριανός σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους παίκτες του Σάββα Κωφίδη, ήρθε και ένα τραγικό λάθος στην άμυνά τους από τον Γιαννούλη, που έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να σκοράρουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Μπρίτο από σκόρερ έγινε δημιουργός, τροφοδοτώντας τον Περόνε, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής, με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 2-0.

Το ημίχρονο θα μπορούσε να κλείσει με πολύ μεγαλύτερο σκορ, αφού οι παίκτες του Ηρακλή, στην προσπάθειά τους να μειώσουν, άφηναν τεράστια κενά στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα κάθε αντεπίθεση της ομάδας του Περιστερίου να «μυρίζει» γκολ. Το σφύριγμα του διαιτητή Κωνσταντινέα έφερε το ξέσπασμα στην εξέδρα των φιλάθλων των γηπεδούχων, οι οποίοι γιούχαραν του ποδοσφαιριστές της ομάδας τους που αποχωρούσαν για τα αποδυτήρια.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αφού ο Ηρακλής δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μαζικά στην επίθεση ώστε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 55’, όταν ο Ιάκομπ ανάγκασε τον Νάστο να υποπέσει σε λάθος και αφού του έκλεψε την μπάλα, πλάσαρε εύστοχα τον Μιχαηλίδη, μειώνοντας το σκορ σε 2-1.

Το γρήγορο τέρμα του Ιάκομπ έδωσε ελπίδες στους παίκτες του «Γηραιού», οι οποίοι συνέχισαν να επιτίθενται, κάτι όμως που ευνόησε τους φιλοξενούμενους, αφού έβρισκαν πολλά κενά στην αντίπαλη άμυνα. Ο Περόνε αν και βρέθηκε δύο φορές απέναντι στον Κοβαλέφκσι, δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το ματς υπέρ της ομάδας του, κάτι που πλήρωσε ο Ατρόμητος στις καθυστερήσεις.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, λοιπόν, και σε μια στημένη μπάλα, ο Κοβαλέφκσι, ο οποίος είχε προωθηθεί για να βοηθήσει στην επίθεση, πήρε την κεφαλιά στρώνοντας την μπάλα στον Βέλλιο, ο οποίος με πλασέ ισοφάρισε, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα πολύτιμο βαθμό. Στην επόμενη φάση μάλιστα ο Ηρακλής σημείωσε άλλο ένα γκολ, που ορθώς ακυρώθηκε, αφού ο Μπόσνιακ κάνει φάουλ με το χέρι του στον Μιχαηλίδη, στην προσπάθεια του τελευταίου να μπλοκάρει. Η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε τη μήνη των φιλάθλων των γηπεδούχων, μερικοί από τους οποίους εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γιαννούλης (86' Βέλλιος), Παπαστεριανός, Ντιέ, Μιλάνο (80' Κονέ), Επστάιν, Ντίκα (36' Μπόσνιακ), Ιάκομπ
Στον πάγκο: Μπαντής, Ηλιάδης, Περπερίδης, Τούμα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος, Μελισσάς (87' Ολιβέιρα), Περόνε (74' Κάμπας), Φαβάλι, Μπρίτο (89' Σφακιανάκης), Νάστος, Σαρμιέντο
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Καλατζής, Καραγκούνης, Καραλής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφων (Δράμας)-Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x