Stoiximan Super League

«Δικέφαλος» στην Τρίπολη…

Στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκ παρέμεινε ο ΠΑΟΚ (σ.σ. μαζί με τον Παναθηναϊκό) επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη για την 28η αγωνιστική. Ο Αναστασάκος με κοντινό σουτ στο 16΄ «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα (είχε σκοράρει και στο ματς της Τούμπας) κάνοντας το 1-0, ενώ τους τρεις βαθμούς για τους Θεσσαλονικείς «κλείδωσε» με εκπληκτικό σουτ στο 80΄ ο Κονσεϊσάο. Κυρίαρχοι στα πρώτα 30΄ λεπτά του παιχνιδιού οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, ανέβασαν προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου την απόδοσή τους οι Αρκάδες οι οποίοι είχαν και δοκάρι με τον Ζαϊρί στο 36΄. Όμως όπως στις αρχές του ματς, έτσι και στο δεύτερο 45λεπτο το πρόσωπο που επέδειξαν ήταν κάτω του μετρίου, δείχνοντας πως δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει και του επαναληπτικού ημιτελικού του Κυπέλλου Hellas Online με τον Ολυμπιακό. δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Φε

Στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκ παρέμεινε ο ΠΑΟΚ (σ.σ. μαζί με τον Παναθηναϊκό) επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη για την 28η αγωνιστική. Ο Αναστασάκος με κοντινό σουτ στο 16΄ «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα (είχε σκοράρει και στο ματς της Τούμπας) κάνοντας το 1-0, ενώ τους τρεις βαθμούς για τους Θεσσαλονικείς «κλείδωσε» με εκπληκτικό σουτ στο 80΄ ο Κονσεϊσάο. Κυρίαρχοι στα πρώτα 30΄ λεπτά του παιχνιδιού οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, ανέβασαν προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου την απόδοσή τους οι Αρκάδες οι οποίοι είχαν και δοκάρι με τον Ζαϊρί στο 36΄. Όμως όπως στις αρχές του ματς, έτσι και στο δεύτερο 45λεπτο το πρόσωπο που επέδειξαν ήταν κάτω του μετρίου, δείχνοντας πως δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει και του επαναληπτικού ημιτελικού του Κυπέλλου Hellas Online με τον Ολυμπιακό. «Μακριά από αυτό που θέλω να βλέπω», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος.

Το ματς

Με το αγαπημένο του 4-4-2 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Νίκος Κωστένογλου έχοντας τους Φιλομένο και Καούνο στην επίθεση. Ο Φερνάντο Σάντος κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3 τοποθετώντας τους Βιεϊρίνια και Κονσεϊσάο στα πλάγια, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αναστασάκος.

Απ’ το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε έχοντας κατοχή μπάλας και ευκαιρίες, ενώ πίεζε τον Αστέρα και δεν του επέτρεπε να κρατήσει σχεδόν καθόλου μπάλα. Μόλις στο 6΄ ο ιδιαίτερα κινητικός Κονσεϊσάο απείλησε για πρώτη φορά με σουτ τον Αμπάρη, δείχνοντάς του πως το έργο του θα είναι δύσκολο στα υπόλοιπα λεπτά…Στο 12΄ ο Μπιζέρα δεν μπόρεσε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αμπάρης υποχρεώθηκε σε μία ακόμα επέμβαση σε σουτ του Βιεϊρίνια. Η υπεροχή των Θεσσαλονικέων ήταν δεδομένη και αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει ο Αναστασάκος ο οποίος έπειτα από τραγικό λάθος του Αμπάρη έκανε με κοντινό σουτ το 1-0 για την ομάδα του, «πληγώνοντας» παράλληλα την πρώην του «αγάπη» (σ.σ. είχε αγωνιστεί για τρία χρόνια στην Τρίπολη).

Μετά το 25λεπτο οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου ανέβασαν την απόδοσή τους, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αφύπνιση του Καρντόσο. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν τη μπάλα και έβγαιναν στην επίθεση κυρίως απ’ τη δεξιά πλευρά του Ζαϊρί. Στο 28΄ κατεγράφη η πρώτη καλή φάση για τους «κυανοκίτρινους» από ένα σουτ του Καρντόσο. Ο φρενήρης ρυθμός του ΠΑΟΚ είχε διακοπεί πλέον και ο Αστέρας Τρίπολης έβγαινε με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση και λίγο έλειψε στο 36΄ να φέρει στα ίσα το ματς, από μια σέντρα του Ζαϊρί που κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Χαλκιά. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Βάσει των τελευταίων λεπτών του πρώτου ημιχρόνου θα περίμενε κανείς να δει τον Αστέρα να κυνηγάει με αξιώσεις την ισοφάριση, κάτι τέτοιο όμως ουσιαστικά δεν έγινε. Οι Αρκάδες μπορεί αρχικά να υποχρέωσαν τον Χαλκιά σε δύο επεμβάσεις με τα σουτ των Φλάβιο (50΄) και Καρντόσο (51΄), ενω είχαν και μια ευκαιρία με τον Καούνο στο 58΄, όμως μετά η απόδοση τους κυμάνθηκε σε «ρηχά νερά». Ο «δικέφαλος του Βορρά» στο 61΄ έφτασε σ’ ένα δεύτερο γκολ που ακυρώθηκε, καθώς ο Αναστασάκος στην προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά «γκρέμισε» τον Φυτανίδη.

Ο Νίκος Κωστένογλου έβλεπε πως η ομάδα ήταν νωθρή και αποφάσισε να ρισκάρει, βάζοντας Μιλάνο και Τσέζαρεκ, ώστε να κάνουν τη διαφορά στην αφανή επίθεση. Μετά το 75΄ ο Σάντος απέσυρε τον Βιείρίνια και έβαλε τον Ίβιτς για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Αυτό όχι μόνο το πέτυχε, αλλά στο 80΄ με εκπληκτικό σουτ του Κονσεϊσάο «κλείδωσε» και τη νίκη. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και οι Θεσσαλονικείς έφυγαν με τους τρεις βαθμούς απ’ την Τρίπολη παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Φυτανίδης (71΄ Αργυρόπουλος), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Κανακούδης, Φλάβιο (63΄ Μιλάνο), Μπαστία, Καρντόσο, Ζαϊρί (79΄ Τσέζαρεκ), Καούνος, Φιλομένο

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (86΄ Μπακαγιόκο), Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια (79΄ Ίβιτς), Βερόν (89΄ Γκαρσία), Σορλέν, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x