Stoiximan Super League

Μονόδρομος η νίκη την Τετάρτη

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στις τάξεις της Εθνικής ομάδας το ισόπαλο απέναντι στο Ισραήλ στο «Ραμάτ Γκαν». «Μπορούσαμε και τη νίκη», τόνιζαν οι διεθνείς που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της αναμέτρησης της Τετάρτης με τους Ισραηλινούς στο Παγκρήτιο. «Πρέπει να νικήσουμε. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου», είπε ο Ότο Ρεχάγκελ, που θα έχει στη διάθεσή του και τον Κώστα Κατσουράνη. Yποδοχή από 100 άτομα τα ξημερώματα στο Ηράκλειο. Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Γιόσι Μπεναγιούν.

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στις τάξεις της Εθνικής ομάδας το ισόπαλο 1-1 απέναντι στο Ισραήλ στο «Ραμάτ Γκαν». Μπορεί ο βαθμός της ισοπαλίας να είναι θετικό αποτέλεσμα και να διατηρεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε τροχιά πρόκρισης, αλλά μένει η πικρία ότι δεν ήρθε η νίκη που θα έφερνε την ελληνική ομάδα πολύ κοντά στα τελικά της Νοτίου Αφρικής. Άλλωστε οι ευκαιρίες για το «διπλό» υπήρχαν και οι δύο εξ αυτών χάθηκαν στις καθυστερήσεις.

Πλέον ο αγώνας της Τετάρτης στο Παγκρήτιο κόντρα στους Ισραηλινούς είναι πολύ σημαντικός και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Σε διαφορετική περίπτωση η Ελβετία φαίνεται πως θα αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την πρώτη θέση, καθώς έχει το αβαντάζ να φιλοξενεί την Ελλάδα το Σεπτέμβριο και το Ισραήλ στην τελευταία αγωνιστική.

«Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς, διότι είχαμε ευκαιρίες. Όμως, θα μπορούσαμε να το είχαμε χάσει. Πρέπει στην Κρήτη με τον κόσμο μας να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θέλω να πω στον κόσμο να έρθει να βοηθήσει την ομάδα μας», δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας αναχώρησε αμέσως μετά το ματς στο Ισραήλ για την Κρήτη και προσγειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ηράκλειο. Αν και οι διεθνείς πάτησαν το πόδι τους στο κρητικό έδαφος στις 5:00, περίπου 100 φίλαθλοι από τον «Γαλανόλευκο Φάρο» τούς περίμεναν με ανθοδέσμες και τους χειροκρότησαν. Όλα δείχνουν πως ο κόσμος της Κρήτης θα αγκαλιάσει την Εθνική, αφού έχουν ήδη διατεθεί περίπου 13.000 εισιτήρια και αναμένεται να περίπου 12.000 που έχουν απομείνει να εξαντληθούν. Ο αγώνας διαφημίζεται στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ κάποιοι διεθνείς θα επισκεφτούν σχολεία για να μοιράσουν αυτόγραφα το πρωί της Δευτέρας.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε χαλάρωμα, που έγινε παρουσία περίπου 200 οπαδών. Τη Δευτέρα θα φανούν τα πλάνα του Ότο Ρεχάγκελ για το ματς της Τετάρτης (21:30, Mega). Σε αυτά θα περιλαμβάνεται και ο Κώστας Κατσουράνης, που εξέτισε την τιμωρία του και θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν ο «Χερ Ότο» θα επιλέξει και πάλι σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-3) ή θα προτιμήσει δύο στόπερ προσθέτοντας έναν επιπλέον μέσο ή επιθετικό (4-3-3).

Παίζει ο Μπεναγιούν

Δεν φαίνεται να είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Γιόσι Μπεναγιούν. Ο μέσος της Λίβερπουλ και ηγέτης της εθνικής ομάδας του Ισραήλ αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα του Σαββάτου, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει απλώς ένα τσίμπημα στον δικέφαλο και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί την Τετάρτη. Ο Ντρορ Καστάν, ομοσπονδιακός τεχνικός του Ισραήλ, έδωσε το σύνθημα εν όψει του αγώνα στο Παγκρήτιο. «Μπορούμε να κερδίσουμε. Θα πάμε στην Κρήτη για το καλύτερο. Έχουμε να παίξουμε και εκτός έδρας με την Ελλάδα και την Ελβετία. Δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο τι θα γίνει. Υπάρχουν πολλοί βαθμοί ακόμα και θα είναι μία σκληρή μάχη μεταξύ των τριών ομάδων».

Η βαθμολογία σε 5 αγώνες-Γκολ

1. Ελλάδα 10 (10-3)
2. Ελβετία 10 (9-6)
3. Ισραήλ 9 (9-6)
4. Λετονία 7 (8-6)
5. Λουξεμβούργο 4 (3-11)
6. Μολδαβία 1 (2-9)

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (1/4):

Λετονία-Λουξεμβούργο
Ελβετία-Μολδαβία
Ελλάδα-Ισραήλ

Τα παιχνίδια που απομένουν στον όμιλο:

Ελβετία-Ελλάδα (05/09/09)
Ισραήλ-Λετονία (05/09/09)
Μολδαβία-Λουξεμβούργο (05/09/09)

Μολδαβία-Ελλάδα (09/09/09)
Λετονία-Ελβετία (09/09/09)
Ισραήλ-Λουξεμβούργο (09/09/09)

Ελλάδα-Λετονία (10/10/09)
Λουξεμβούργο-Ελβετία (10/10/09)
Ισραήλ-Μολδαβία (10/10/09)

Ελλάδα-Λουξεμβούργο (14/10/09)
Ελβετία-Ισραήλ (14/10/09)
Λετονία-Μολδαβία (14/10/09)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x