Σκωτία

Επιθετική «πανδαισία» για την Σέλτικ που πέρασε… αέρα στα ημιτελικά

Απέναντι σε έναν εμφανώς χαμηλότερης δυναμικότητας αντίπαλο, η Σέλτικ επικράτησε άνετα επί της Φόλκερκ και πήρε την πρόκριση στους «4» του League Cup Σκωτίας.

Σέλτικ και Φόλκερκ προσέφεραν ένα άκρως «χορταστικό» παιχνίδι με επτά γκολ, για τα προημιτελικά του League Cup Σκωτίας, με την ομάδα του Μπέρνταν Ρότζερς να παίρνει τελικά τη νίκη με 5-2.

Οι φιλοξενούμενοι, ομάδα δεύτερης κατηγορίας, πήγαν στο «Σέτικ Παρκ» με σκοπό να κυνηγήσουν ένα… θαύμα και όπως ήταν αναμενόμενο δεν τα κατάφεραν, αν και το προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις.



Ο Μάκλβερ έβαλε τη Φόλκερκ σε θέση οδηγού στο ματς, μόλις στο 11ο λεπτό. Ο 25χρονος επιθετικός έκανε την έκπληξη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Η χαρά τους όμως, δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Μπερνάντο δέκα λεπτά μετά, στο 21’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι «σόκαραν» για δεύτερη φορά τους πρωταθλητές Σκωτίας και ο Γιτς στο 45+1’ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Φόλκερκ, κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σέλτικ «ξέσπασε» πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, δίνοντας διάσταση θριάμβου σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να στραβώνει.

Στο 70’ ο Ίντα πήρε την μπάλα από τον Κουν και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ μόλις δύο λεπτά μετά οι δύο ποδοσφαιριστές συνεργάστηκα και πάλι με τον 23χρονο Ιρλανδό να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς, πετυχαίνοντας την ανατροπή με 3-2.

Ο Κουν από δημιουργός στο φινάλε αποφάσισε να γίνει εκτελεστής και έγραψε το όνομα του δις στον πίνακα των σκόρερ, με δύο υπέροχα τελειώματα στο 81’ και το 84’.

Με 10 έμεινε στο 90’ η Φόλκερκ, καθώς ο ΜακΚένα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x