Ισπανία

Σοκ και δέος: Η Μπάρτσα του Φλικ ταπείνωσε με τεσσάρα τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου»!

Μια φοβερή και τρομερή Μπαρτσελόνα, έδωσε παράσταση στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» διαλύοντας με το εμφατικό 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης, για την !

Φοβερή και τρομερή Μπαρτσελόνα, διέλυσε με το επιβλητικό 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»!

Σε ένα ντέρμπι που ήταν συναρπαστικό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο του λεπτό, με τρομερό ρυθμό και με την μπάλα να πηγαίνει συνεχώς πάνω-κάτω, οι «μπλαουγκράνα» σκόραραν τέσσερις φορές στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας εμφατικό τέλος στο... τρελό αήττητο σερί της «βασίλισσας», η οποία είχε να ηττηθεί στη La Liga από τον Σεπτέμβριο του 2023!

Λεβαντόφσκι (54', 56'), Γιαμάλ (77') και Ραφίνια (84') οι σκόρερ για την Μπαρτσελόνα, η οποία μετά τον θρίαμβό της παρέμεινε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, αυξάνοντας μάλιστα στους 6 βαθμούς τη διαφορά της από τη μεγαλύτερή της αντίπαλο!

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-4-2 παρέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Αντσελότι, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμους Κουρτουά, Ροντρίγκο, Αλάμπα και Καρβαχάλ. Ο Λούνιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Βάθκεθ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ και Μεντί αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας. Βαλβέρδε και Μπέλιγχαμ βρέθηκαν στα δύο άκρα, Τσουαμενί, Καμαβινγκά στον άξονα, ενώ Βινίσιους και Εμπαπέ ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Από την άλλη, ο Φλικ επέλεξε το 4-2-3-1, χωρίς να έχει στη διάθεσή του Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κρίστενσεν, Φεράν Τόρες και Έρικ Γκαρθία. Ο Πένια προτιμήθηκε αντί του Σέζνι, οι Κουντέ, Κουμπαρσί, Μαρτίνεθ και Μπαλντέ ήταν μπροστά του ως τετράδα άμυνας, ενώ οι Κασάδο και Πέδρι ξεκίνησαν στον άξονα. Γιαμάλ, Φερμίν Λόπεθ και Ραφίνια κινούνταν πίσω από τον πιο προωθημένο Λεβαντόφσκι.

Το ματς:

Με την ώθηση των φιλάθλων της, οι οποίοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τα πρώτα λεπτά, η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 2ο κιόλας λεπτό, ο Εμπαπέ βγήκε τετ-α-τετ με τον Πένια μετά από κάθετη του Καμαβινγκά, αλλά πλάσαρε άστοχα, ενώ σηκώθηκε και το σημαιάκι του βοηθού για οφσάιντ, ενώ η Μπαρτσελόνα ισορρόπησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 10’ ο Γιαμάλ «έσκαψε» υπέροχα για τον Λεβαντόφσκι, αλλά ο Πολωνός επιθετικός δεν κατάφερε να κάνει το σουτ στην κίνηση, υπό την πίεση του Μιλιτάο.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-4: Η Μπάρτσα του Φλικ ταπείνωσε με τεσσάρα τη Ρεάλ

Στο 12’ ο Πένια βγήκε πολύ μακριά από την εστία του και ο Εμπαπέ προσπάθησε να τον «κρεμάσει» από μακριά, χωρίς επιτυχία, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Γιαμάλ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της «βασίλισσας», αλλά έκανε κακό τελείωμα πάνω στον Λούνιν.

Στο 15’ ο Πένια έκανε τρομερή επέμβαση σε κοντινή προβολή του Μπέλιγχαμ, αλλά δόθηκε οφσάιντ του Εμπαπέ νωρίτερα στη φάση, ενώ στο 21’ ο Ραφίνια πήρε μια πάσα του Γιαμάλ και σούταρε ψηλά άουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, ενώ είχε και την επιλογή της πάσας στον προωθημένο Μπαλντέ. Πολύ γρήγορος ο ρυθμός του Clasico στο πρώτο 20λεπτο, με τη Ρεάλ να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 22’, όταν ο Τσουαμενί βρήκε με κάθετη πάσα τον Βινίσιους και εκείνος πάτησε στη μεγάλη περιοχή, πλασάροντας όμως άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση.

Σταθερά πολύ ψηλά η αμυντική γραμμή της Μπαρτσελόνα, η οποία στο 28’ έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Λούνιν να αποκρούει με δυσκολία ένα μακρινό σουτ-βολίδα του Πέδρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μιλιτάο έσωσε τη Ρεάλ με καίρια προβολή σε γύρισμα του Ραφίνια.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-4: Η Μπάρτσα του Φλικ ταπείνωσε με τεσσάρα τη Ρεάλ

Στο 30’ η Ρεάλ βρήκε δίχτυα, με τον Εμπαπέ να νικά τον Πένια μετά από πάσα του Βάθκεθ σηκώνοντας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στο πόδι, αλλά με το γκολ του να ακυρώνεται μετά από εξέταση της φάσης από τους VAR, για οφσάιντ του Γάλλου επιθετικού. Το… πάνω-κάτω συνεχίστηκε, με τον Εμπαπέ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα λάθος του Κουμπαρσί στο 33’, βλέποντας όμως τον Μαρτίνεθ να τον σταματά πριν προλάβει να εκτελέσει, ενώ στο 37’ ο Γιαμάλ συνέκλινε από τα αριστερά και σούταρε με πολύ φάλτσο, ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση ενός πρώτου ημιχρόνου που ήταν συναρπαστικό, χωρίς όμως να έχει γκολ.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, ο Φλικ αντικατέστησε τον Φερμίν με τον Ντε Γιονγκ, προωθώντας τον Πέδρι σε ρόλο «δεκαριού». Στο 49’ ο Εμπαπέ έκανε μέτριο κοντρόλ μετά από σέντρα του Βάθκεθ, δίνοντας το δικαίωμα στον Κουμπαρσί να τον κόψει, ενώ στο 52’ ο Γιαμάλ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Λούνιν από μακριά μετά από λάθος του Καμαβινγκά, χωρίς επιτυχία.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-4: Η Μπάρτσα του Φλικ ταπείνωσε με τεσσάρα τη Ρεάλ

Τελικά, η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 54’, με τον Κασάδο να βγάζει υπέροχη κάθετη πάσα και με τον Λεβαντόφσκι να πλασάρει ιδανικά τον Λούνιν για το 0-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Πολωνός επιθετικός σκόραρε ξανά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων με υπέροχη κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπαλντέ.

Αφού ξεπέρασε το αρχικό της σοκ, η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Εμπαπέ χάνει τεράστια ευκαιρία για το 1-2 στο 64’, όταν ο Βινίσιους τον βρήκε με μαγική πάσα που έκανε με το εξωτερικό του ποδιού του, αλλά ο Γάλλος νικήθηκε στο τετ-α-τετ του με τον Πένια.

Έχοντας βγει μπροστά για να βρει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο ματς, η «βασίλισσα» έμενε συνεχώς εκτεθειμένη στις γρήγορες αντεπιθέσεις της Μπαρτσελόνα, με τον Λεβαντόφσκι να… φλερτάρει με το χατ-τρικ. Αρχικά, στο 66’ ο Πολωνός πήρε πάσα πάρε-βάλε από τον Ραφίνια, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι παρότι σούταρε προ κενής εστίας, ενώ στο 69’ βρέθηκε ξανά σε πάρα πολύ πλεονεκτική θέση, πλασάροντας ψηλά άουτ.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-4: Η Μπάρτσα του Φλικ ταπείνωσε με τεσσάρα τη Ρεάλ

Το ματς συνέχισε να έχει ξέφρενο ρυθμό, με τον Μπέλιγχαμ να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς, ενώ στο 72’ ο Εμπαπέ νικήθηκε ξανά από τον Πένια, σε ένα ακόμα τετ-α-τετ τους. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που σκόραρε ξανά στο 77’, σε φάση που ξεκίνησε από βολέ του Πένια και με τον Ραφίνια να πασάρει στον Γιαμάλ, ο οποίος «έγραψε» το 0-3 με άψογο πλασέ από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στην κορυφή της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Λούνιν!

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-4: Η Μπάρτσα του Φλικ ταπείνωσε με τεσσάρα τη Ρεάλ

Ο θρίαμβος της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο 84’, όταν η άμυνα της Ρέαλ εκτέθηκε ξανά μετά από μια βαθιά μπαλιά, με τον Ραφίνια να νικά τον Βάθκεθ και να «κρεμάει» υποδειγματικά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4!

Το Live του Clasico από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x