Πορτογαλία

Προσοχή, «δαγκώνουν» από νωρίς

Μπορεί να είχε να κατακτήσει έξι χρόνια κάποιο τίτλο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όμως τους παίρνει πλέον μαζεμένους, αφού κατέκτησε την Κυριακή το πορτογαλικό Σούπερ Καπ, επικρατώντας 1-0 της Μπενφίκα.

Η κυπελλούχος Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε με 1-0 την πρωταθλήτρια Μπενφίκα στον τελικό του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, που διεξήχθη στο στάδιο «Αλγκάρβε» και κατέκτησε το όγδοο τρόπαιό της στο θεσμό και πρώτο μετά το 2008, αποδεικνύοντας πως επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, κόντρα στην καλύτερη ομάδα της ιβηρικής χώρας τα δυο τελευταία χρόνια και αφήνοντας τους «αετούς» μόνο με τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε «ρηχά νερά», με τις δύο ομάδες να μη δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Όμως, στην επανάληψη τα «λιοντάρια» μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με τον Καρίγιο στο 53’ και διατήρησαν στη συνέχεια τα αποτέλεσμα, αφού οι «αετοί» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά και ο Ζόρζε Ζέσους έκανε την «κηδεία» στην πρώην ομάδα του.

Οι δύο Έλληνες δεν κατάφεραν να βοηθήσουν, με τον Κώστα Μήτρογλου να αντικαθιστά στο 72΄τον Ανδρέα Σάμαρη.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Θέσαρ, Νέλσον Σεμέδο, Ζαρντέλ, Λισάντρο Λόπεζ, Σίλβιο, Φέισα, Σάμαρης (72’ Μήτρογλου), Όλα Τζον (82’ Γκονσάλο Κουέδες), Ταλίσκα (57’ Πίτσι), Γκαϊτάν, Ζόνας

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πάουλο Ολιβέιρα, Νάλντο, Τζέφερσον, Καρίγιο (94’ Ζέλσον Μάρτινς), Αντριέν Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Μπράιαν Ρουίζ (86’ Ρούμπεν Σεμέδο), Τέο Γκοτιέρεζ (70’ Κάρλος Μανέ), Σλιμανί


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x