Ελλάδα

Είχε... απ' όλα: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις σημερινές κληρώσεις των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ!

Δείτε τη... σούμα των σημερινών ευρωπαϊκών κληρώσεων για τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Τα προφίλ όλων των υποψήφιων αντιπάλων και οι ημερομηνίες.

Μέρα κληρώσεων ήταν η Δευτέρα (22/7) για τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα φετινά προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (ο Ολυμπιακός, εξάλλου, βρίσκεται ήδη στη League Phase του Europa League).

Και οι τρεις άλλωστε, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, αρχίζουν από τον β' προκριματικό γύρο, του Champions League, του Europa League και του Conference League, αντίστοιχα.

Όλες, δε, αρχίζουν αυτήν την εβδόμαδα εντός έδρας, απέναντι σε Μπάνια Λούκα (24/7, 20:30), Μπότεφ (25/7, 21:00) και Ίντερ Ντ' Εσκάλδες (24/7, 21:00), αντίστοιχα, με τις ρεβάνς -όλες εκτός έδρας- να είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ας κάνουμε, λοιπόν, μια... σούμα των όσων έχουν να αντιμωπίσουν στον γ' προκριματικό γύρο βάσει των σημερινών κληρώσεων στη Νιόν.

Πολύ δύσκολος ο πιθανότερος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό, στα μέτρα του ΠΑΟΚ η κλήρωση, τουλάχιστον βατή για την ΑΕΚ. Όλοι οι αγώνες, όπως θα αναλυθεί παρακάτω, είναι αρχικά προγραμματισμένοι για... Πέμπτες (8 και 15 Αυγούστου), κάτι που όμως δύναται να αλλάξει.

ΠΑΟΚ



Αρχίζοντας από τον ΠΑΟΚ που συμμετέχει στον β' προκριματικό γύρο του Champions League, στο επόμενο γύρο -εφόσον βεβαίως αποκλείσει πρώτα την Μπάνια Λούκα- ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μάλμε-Κλάκσβικ. Δείτε εδώ τα προφίλ των δύο ομάδων.

Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 8 Αυγούστου και μία εβδομάδα μετά η ρεβάνς στην Τούμπα.

Μάλιστα, το... ιδιαίτερο για τους Θεσσαλονικείς είναι ότι από το ίδιο ζευγάρι προέκυψε και ο πιθανός αντίπαλος τους -εάν αποκλειστούν από την Μπάνια Λούκα- για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, αυτή τη φορά φυσικά απέναντι στον ηττημένο της εν λόγω μονομαχίας.

Παναθηναϊκός



Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος στην κλήρωση για τον γ' προκριματικού γύρου του Europa League.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι», εάν ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπότεφ καλούνται να αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Άγιαξ-Βοϊβοντίνα, δηλαδή, κατά πάσα πιθανότητα τον Άγιαξ. Δείτε εδώ τα προφίλ των δύο ομάδων.

Προφανώς και πρόκειται για κάτι που ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να αποφύγει, καθώς η εξέλιξη αυτή καθιστά δύσκολη, όχι όμως και ακατόρθωτη, τη συνέχεια στο Europa League. Κάτι που όμως εάν το καταφέρει, θα καρπωθεί και τα κέρδη της πρόκρισης αυτής, αφού θα μπει στην επόμενη κλήρωση της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης με τον συντελεστή του «Αίαντα», δηλαδή ως δυνατός .

Το πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς στις 15 Αυγούστου στην Ολλανδία.

Από την άλλη, στο απευκταίο σενάριο για τον Παναθηναϊκό, εκείνο του αποκλεισμού από την Μπότεφ, το «τριφύλλι» θα συνεχίσει στον γ' προκριματικό γύρο του Conference League, έχοντας βατό έργο. Κι αυτό διότι κληρώθηκε με τον νικητή από το ζευγάρι Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία)-Μπράβο (Σλοβενία). Δείτε εδώ τα προφίλ των δύο ομάδων.

ΑΕΚ



Τέλος, ευχάριστα ήταν τα νέα για την ΑΕΚ στην κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Conference League.

Εκεί, όπου η «Ένωση», εφόσον πρώτα βεβαίως αποκλείσει την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Νόα-Σλιέμα Γουόντερερς.

Η πρώτη είναι ομάδα της Αρμενίας, ενώ η δεύτερη -και πιο… γνωστή- είναι από τη Μάλτα. Δείτε εδώ τα προφίλ των δύο ομάδων.

Το πρώτο ματς θα γίνει εκτός, σε Αρμενία ή Μάλτα, και το δεύτερο στην Αθήνα. Τα παιχνίδια του γ' προκριματικού του Conference League έχουν οριστεί για 8 και 15 Αυγούστου, αλλά εννοείται ότι, αν χρειαστεί, η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει για μια μέρα πριν, όπως έγινε και τώρα, για το ματς της Τετάρτης (24/7) με την ομάδα από την Ανδόρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x