Γενικά

Ο Ζίνι σκόραρε και έστειλε την Ανγκόλα στο Κόπα Άφρικα, νίκες για Ουναΐ-Ελ Κααμπί και Μαντί Καμαρά

Καθοριστικός ήταν ο Ζίνι στη νίκη της Ανγκόλας κόντρα στον Νίγηρα, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στέλνοντας την ομάδα του στην τελική φάση. Περίπατοι για το Μαρόκο και τη Γουινέα.

Το έκτο του γκολ σε 18 αγώνες με τη φανέλα της εθνικής Ανγκόλας πέτυχε ο Ζίνι, στο εκτός έδρας ματς με τον Νίγηρα για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του και ταυτόχρονα την πρόκριση στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο άσος του Λεβαδειακού, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ, σκόραρε μόλις στα 45 δευτερόλεπτα. Ο Ζίνι, αγωνιζόμενος σε θέση σέντερ φορ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Νίγηρα προσπερνώντας στο σπριντ τον αντίπαλο στόπερ, πέρασε και τον τερματοφύλακα για να πλασάρει σε κενή εστία. Παρόλο που το σκορ άνοιξε στο 1ο λεπτό, το ματς δεν έμελε να έχει και άλλα γκολ, κάτι που δεν χάλασε καθόλου την παρέα του Ζίνι, που θα λάβει μέρος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2026.

Κάτι το οποίο έχει καταφέρει και το Μαρόκο του Αζεντίν Ουναΐ, το οποίο σήμερα επικράτησε 4-0 εκτός έδρας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να αγωνίζεται βασικός και σε όλο το ματς. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 80', αντικαθιστώντας τον Εν Νεσύρι, ο οποίος πέτυχε 2 γκολ (50', 65'). Τα άλλα δύο τέρματα σημείωσε ο Μπεν Σεγκίρ, στο 34ο και 37ο λεπτό.

Την ίδια ώρα η Γουινέα του Μαντί Καμαρά πέρναγε σαν σίφουνας από την Εθιοπία (0-3) χάρη σε ένα καταιγιστικό πρώτο 25λεπτο. Ο κεντρικός μέσος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο 61', με τον Γκιρασί δις (16', 23') και τον Τουρέ (19') να πετυχαίνουν τα τέρματα για την ομάδα του. Η Γουινέα δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της ακόμα, ωστόσο με δύο αγωνιστικές να απομένουν και εκείνη να βρίσκεται στη 2η θέση με 6 βαθμούς, αποτελεί το φαβορί. Από την άλλη, η Μαυριτανία του Κοΐτά έχασε από την Αίγυπτο 1-0 χάρη σε γκολ του Αντέλ στο 85' και πλέον δυσκολεύει η πρόκρισή της στο Κόπα Άφρικα.

Για τα προκριματικά του Μουντιάλ, τέλος, το Ιράν φιλοδώρησε 4 γκολ το Κατάρ, το οποίο μάλιστα προηγήθηκε στο 17' με τον Αλί. Ο Αζμούν στο 42' ισοφάρισε και στο 48' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Μοεμπί στο 65' έδωσε αέρα 2 τερμάτων στο Ιράν, ενώ στο 90'+8' ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Βασικός για τους γηπεδούχους ήταν ο Μίλαντ Μοχαμάντι, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε σε θέση δεξιού μπακ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x