Πορτογαλία

Αυτή τη φορά δεν χάλασε: Από τα... μπλε της Τσέλσι, σ' εκείνα της Πόρτο ο Σάμου Ομοροντιόν!

Την απόκτηση του Σάμου Ομοροντιόν -η μεταγραφή του οποίου από την Ατλέτικο στην Τσέλσι χάλασε την τελευταία στιγμή- ανακοίνωσε η Πόρτο. Αναλυτικά, το deal.

Ενίσχυση στην επίθεση για την Πόρτο, η οποία έκανε και επίσημα δικό της τον Σάμου Ομοροντιόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα το μέλλον του 20χρονου Ισπανού φορ είχε περάσει από... 40 κύματα, τα οποία εντέλει δεν τον πήγαν στο Λονδίνο. Κι αυτό διότι η συμφωνία μεταξύ των «ροχιμπλάνκος» και της Τσέλσι για τη μεταγραφή του υψηλόσωμου (1,93μ.) άσου χάλασε τελευταία στιγμή, αναγκάζοντας και τον Κόνορ Γκάλαχερ να επιστρέψει από τη Μαρδίτη (ετοιμαζόταν για το αντίθετο δρομολόγιο, το οποίο τελικά έκανε, με τον Ζοάο Φέλιξ να παίρνει τη θέση του Σάμου στο deal).

Ιδιαίτερο ενδιάφερον, δε, παρουσιάζουν οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας Πόρτο και Ατλέτικο.

Συγκεκριμένα, οι «Δράκοι» απέκτησαν το 50% των δικαιωμάτων του Σάμου έναντι 15 εκατ. ευρώ. Το επόμενο καλοκαίρι μπορούν να κάνουν δικό τους ακόμα ένα ποσοστό της τάξεως του 15% δίνοντας πέντε εκατ. ευρώ και το καλοκαίρι του 2026 ακόμα ένα 15% με άλλα πέντε εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, οι Μαδριλένοι θα βγάλουν μίνιμουμ κέρδος εννιά εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που δεν φόρεσε τη φανέλα ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι. Κι αυτό διότι τον απέκτησαν το 2023 έναντι έξι εκατ. ευρώ από τη Γρανάδα, ενώ την περασμένη σεζόν τον έδωσαν δανεικό στην Αλαβές (35 συμ., 8 γκολ / 1 ασίστ).

Ο Ισπανός φορ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2029 και στο συμβόλαιό του με την Πόρτο περιλαμβάνει ρήτρα 100 εκατ. ευρώ.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x