Πορτογαλία

Όταν ο Σάντος «προσγείωσε» τον Ρονάλντο

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας αποκάλυψε ποια ήταν τα πρώτα λόγια του στον –πιτσιρικά τότε- Κριστιάνο όταν πρωτοσυναντήθηκαν στην Σπόρτινγκ.

Όσο ταλέντο και να διαθέτει ένας ποδοσφαιριστής, την διαφορά στην καριέρα του θα κάνουν οι κατά καιρούς προπονητές που θα συναντήσει. Και μάλλον ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ιδιαίτερα τυχερός καθώς στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, βρέθηκε στον δρόμο του ο Φερνάντο Σάντος.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε -σε εκδήλωση όπου παρευρέθηκε- για την πρώτη του συνάντηση με τον μικρό και άπειρο τότε επιθετικό: «Με μένα θα παίζεις πάντα, αλλά θα πρέπει να σταματήσει αυτά τα κόλπα τσίρκου που κάνεις» του είπα, και συνέχισε: «Έχεις ακόμα πολλά πράγματα να βελτιώσεις. Μπορείς να πηδήξεις πολύ ψηλά αλλά σπάνια κάνεις μια καλή κεφαλιά», ήταν τα πρώτα λόγια στον μετέπειτα σούπερ σταρ.

Ο Σάντος θυμήθηκε ακόμα και το παιχνίδι το οποίο έγινε η αιτία που ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ομολόγησε πως: «Μετάνιωσα που τον έβαλα να παίξει καθώς μια εβδομάδα αργότερα «χάσαμε» και τον Κουαρέσμα», τονίζοντας όμως παράλληλα: «Ποιος να το έλεγε πως 13 χρόνια μετά, οι δυο τους θα επέστρεφαν να κατακτήσουν το Euro 2016 και να στεφθούν πρωταθλητές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x