Champions League

Ο Σουάρες «μίλησε», η Μπάρτσα γύρισε (video)

Με τον Σουάρες να παίρνει την ομάδα του από το... χεράκι, η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε το σκορ και επικράτησε της Ατλέτικο (2-1), αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης. Άλλαξε τα δεδομένα η αποβολή Τόρες στο 0-1.

Η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε για 35 λεπτά στο «Καμπ Νου» να κάνει το τέλειο παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, καθώς επιθετικά την είχε οδηγήσει σε απόγνωση και αμυντικά την «χτύπησε» με γκολ του Τόρες στο 25'. Όλα έμοιαζαν ιδεατά για τους «ροχιμπλάνκος» μέχρι το 35', όταν ήρθε η αποβολή του σκόρερ των Μαδριλένων με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μπουσκέτς.

Η εξέλιξη αυτή άλλαξε τα πάντα στο ματς και ειδικότερα στο β' ημίχρονο που το γήπεδο... έγειρε προς την εστία του Όμπλακ. Με τους Μέσι και Νεϊμάρ να μην πιάνουν καμία σπουδαία απόδοση, ο Λουίς Σουάρες ανέλαβε για σήμερα τον ηγετικό ρόλο και με δύο «σεντερφορίσια» γκολ οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» σε μεγάλη ανατροπή (2-1), χαρίζοντάς τους ταυτόχρονα και το προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

inner

Ο Λουίς Ενρίκε ναι μεν δεν απόλαυσε τους παίκτες του να κάνουν τα συνηθισμένα «όργια» εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά είδε στο β' μέρος να αναζητούν με όλους τους τρόπους την ανατροπή του σκορ κόντρα στην κορυφαία άμυνα της Ευρώπης και να δημιουργούν ευκαιρίες, λίγες μέρες μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, έπαιξε μεγάλο ρόλο η αποβολή του Τόρες, καθώς μέχρι τότε οι «μπλαουγκράνα» είχαν δημιουργήσει μόλις μία καθαρή ευκαιρία. Πλέον, όλα θα κριθούν στο «Βιθέντε Καλντερόν», με το 2-1 να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Πώς έπαιξαν

Όλοι ξέρουν πώς παίζει η Μπαρτσελόνα και με ποιους και το ματς κόντρα στην Ατλέτικο δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε τους καλύτερους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, με Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες να είναι φυσικά η δύναμη πυρός και Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στην αμυντική της γραμμή, Πικέ, Μασεράνο ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ Άλμπα και Άλβες στα άκρα.

Από την άλλη μεριά, ο Ντιέγκο Σιμεόνε σε αντίθεση με τα γραφήματα από την UEFA, προτίμησε το κλασικό 4-4-2 στην ευθεία που χρησιμοποιεί πάντα, με τον Καράσκο να αγωνίζεται στα αριστερά και τους Γκριεζμάν-Τόρες να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο των Μαδριλένων.

Το ματς

Απολύτως διαβασμένη παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, καθώς κατάφερε να «κλειδώσει» σε απόλυτο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα της Μπαρτσελόνα, αναγκάζοντάς την να γυρίζει την μπάλα γύρω από την περιοχή της και στη συνέχεια να σηκώνει την μπάλα για το κεφάλι των Σουάρες και Νεϊμάρ.

Ωστόσο, η Μπάρτσα την πρώτη φορά που γύρισε σωστά και με υπομονή την μπάλα ήταν στο 19’, όταν έφτασε στα δεξιά στον Ντάνι Άλβες και με σέντρα είδε τον αμαρκάριστο Νεϊμάρ, αλλά στην κεφαλιά που επιχείρησε την έστειλε πάνω από τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.

inner

Με τους φιλοξενούμενους να έχουν φέρει το ματς στα μέτρα τους, οι παίκτες του Σιμεόνε τόλμησαν να φτάσουν έξω από την περιοχή και στο 25’ έβαλαν… φωτιά στο ματς με γκολ του Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός φορ κινήθηκε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας των Καταλανών, δέχθηκε την τέλεια κάθετη πάσα του Κόκε και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 0-1. Στο 32’, μάλιστα, οι «ροχιμπλάνκος» έχασαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Τερ Στέγκεν με τα ακροδάχτυλα είπε «όχι» σε σουτ του Γκριεζμάν.

inner

Και ενώ όλα έδειχναν… Ατλέτικο, συνέβη η φάση του 35’ που διαμόρφωσε πολλά τόσο στο ματς, όσο και γενικότερα στο ζευγάρι αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Φερνάντο Τόρες αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Μπριχ για μαρκάρισμα πάνω στον Μπουσκέτς, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες και αλλάζοντας ισορροπίες στο ματς. Πρόκειται για μια απόφαση που με το γράμμα του κανονισμού κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Μπριχ για την υπόδειξή του, ωστόσο πρόκειται για μία δεύτερη κίτρινη που βάσει των συνθηκών και της κρισιμότητας του αγώνα που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και αυστηρή, αφού ο Ισπανός φορ δεν έχει πρόθεση να χτυπήσει τον Μπουσκέτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε όχι απλά η καλή και γνωστή Μπαρτσελόνα, αλλά οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε παρουσιάστηκαν με μάτι που γυάλιζε και αποφασισμένοι να πετύχουν την πλήρη ανατροπή του σκορ.

Στο 49’ ο Μέσι άνοιξε το… χορό των χαμένων ευκαιριών, αλλά η μπάλα από το ψαλιδάκι που επιχείρησε πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Όμπλακ ενώ στο 51’ ο Νεϊμάρ στάθηκε άτυχος, καθώς είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ατλέτικο.

inner

Μέχρι το 61’ οι δύο αστέρες των Καταλανών έχασαν από μία ευκαιρία, ωστόσο στο 56’ ο Όμπλακ είχε την… απάντηση στο σουτ του Αργεντινού και 5 λεπτά αργότερα η μπάλα από το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ. Βλέποντας τους συμπαίκτες του να μην τα καταφέρνουν και να μην βρίσκονται σε καλό βράδυ, ο Σουάρες ανέλαβε δράση.

Στο 63' ο Ντάνι Άλβες έβγαλε τη σέντρα, ο Ζόρντι Άλμπα έπιασε το πρώτο σουτ και ο Σουάρες που μπήκε στην πορεία της μπάλας δεν έχει κανένα πρόβλημα να φέρει το ματς σε ισορροπία. Όλα έδειχναν να παίρνουν το... δρόμο τους, όπερ και εγένετο. Στο 74' Μέσι, Σουάρες και Άλβες «έκρυψαν» την μπάλα, με τον Ουρουγουανό σέντερ φορ να την εμφανίζει στα δίχτυα του Όμπλακ, έπειτα από καρφωτή κεφαλιά.

inner

Η Μπαρτσελόνα προτίμησε να ρίξει ρυθμούς και να πάει με το 2-1 στη ρεβάνς από τη στιγμή που η Ατλέτικο ήταν ανήμπορη να απειλήσει και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την ερχόμενη Τετάρτη (13/4) στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (80' Σέρχι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (64' Ραφίνια), Ινιέστα (83' Αρντά Τουράν), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ (90' Κορέα), Κόκε, Γκριεζμάν (76' Πάρτεϊ), Φερέιρα Καράσκο (53' Αουγκούστο Φερνάντες), Φερνάντο Τόρες.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x